Reţetă de dulce pentru Paşte: Tiramisu cu rom şi dragoste (by meowmade)
Ştim cu toţii cât de greu este să alegi desertul perfect atunci când este o ocazie atât de specială. Şi cum, Paştele înseamnă, în general, cozonaci şi pască, noi ne-am gândit la altceva. Pentru cei mai romantici dintre voi, v-am pregătit un desert gustos … în doi: tiramisu cu rom şi dragoste. O reţetă specială, de la meowmade.
Pe scurt, se ia ceva dulce şi gustos, îmbibat în cea mai bună savoare … romul. Se pune multă dragoste şi cea mai bună companie. Şi se spune: Paşte Fericit!
Tiramisu cu rom (fără coacere, dar cu dragoste)
Ingrediente
200ml frişcă lichidă neîndulcită
zahăr după gust
250g de mascarpone
1 linguriţă de rom
4 pişcoturi
1 cană de cafea rece
1 linguriţă de esenţă de rom
Cum se prepară reţeta:
1. torni frişca cu nişte zahăr într-un bol şi o mixezi până devine cremoasă
2. arunci acolo şi nişte mascarpone cu un pic de rom, turnat fir (ţine minte: acestea trebuie puse neapărat împreună, altfel se taie) şi mixezi în continuare până se combină cele două ingrediente (nu chiar secrete, dar deosebit de important şi de gustoase)
3. pui cafeaua cu esenţa de rom într-un castronel, să-ţi fie mai uşor să înmoi pişcoturile
4. iei un pahar de martini/cocktail şi aşezi câte un pişcot înmuiat în cafea, pui câteva felii de căpşune şi adaugi crema pe care ai mixat-o mai devreme
5. ca să fie fancyşi să îţi surprinzi oaspeţii de Paşte, am decupat un cap de iepuraş şi l-am folosit drept formă pentru ploaia de cacao de pe deasupra
Întreaga reţetă poate fi văzută mai jos #poftabuna: