Căutare

Share this article

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare va avea loc în acest an în perioada 23 aprilie – 6 mai, la Craiova. Ediţia 2018 a Festivalului Internaţional Shakespeare se desfăşoară sub genericul „Planeta Shakespeare”.

Festivalul este considerat a fi unul dintre cele mai importante evenimente tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii şi aduce la Craiova peste 25 de spectacole din 13 ţări, printre care se numără Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, Belgia, Franţa, Japonia, Australia, Canada, Brazilia sau SUA.

„Festivalul Shakespeare reprezintă un loc de întâlnire pentru cele mai importante figuri teatrale ale momentului. Împreună cu ei şi spectatorii noştri, devenim, pentru două săptămâni, locuitori ai Planetei Shakespeare!”, a declarat Vlad Drăgulescu, co-director al Festivalului Internaţional Shakespeare.

Ediţia din acest an, cea de-a XI-a se va deschide în data de 23 aprilie, ziua naşterii şi morţii lui William Shakespeare, cu spectacolul „Poveştile africane ale lui Shakespeare”, prezentat de Teatrul Nou din Varşovia (Polonia), în regia lui Krzysztof Warlikowski, unul dintre cei mai apreciaţi regizori europeni şi se va încheia pe 6 mai cu spectacolul „Ace şi Opium”, în direcţia de scenă a reputatului regizor Robert Lepage. Spectacolul este prezentat, în afara programului shakesperian, de celebra companie canadiană Ex Machina din Quebec.

Programul festivalului include numeroase spectacole internaţionale, printre care: „Măsură pentru măsură”, o coproducţie a Teatrul Puşkin din Moscova (Rusia) şi Cheek by Jowl din Londra (Marea Britanie), „Furtuna”, de la Teatrul Naţional din Nisa (Franţa), în regia Irinei Brook, spectacolul „Romeo şi Julieta”, în regia lui Oh Tae Suk, o producţie a Mokwha Repertory Company din Seoul (Coreea de Sud). Din Japonia, Compania Jijosha Yamanote din Tokio prezintă „Furtuna”, în regia lui Masahiro Yasuda, din Brazilia Teatrul Clownii lui Shakespeare din Natal Rio Grande do Norte prezintă „Excelenţa sa, Richard III”, în regia lui Gabriel Villela, iar din SUA, Q Brothers şi Teatrul Shakespeare din Chicago vor prezenta spectacolul „Othello Remix”.

Festivalului Internaţional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 şi a fost iniţiat de Fundaţia Shakespeare, avându-l ca director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaţionale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal.

„Ne bucură faptul că Festivalul Internaţional Shakespeare are un loc important printre manifestările festivaliere din Europa şi din lume şi că, în acest fel, reaşază Craiova şi România pe harta culturală a lumii. Această ediţie, „Planeta Shakespeare”, le oferă spectatorilor posibilitatea de a alege din opera shakesperiană ce îi este mai apropiat simţirii”, a declarat Emil Boroghină, director fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare. Detalii pe pagina shakespearefestivalcraiova

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO