Tradiții misterioase: Obiceiuri vechi și superstiții din diverse culturi
De la festivalurile de ouă omletă la bufete de maimuțe, este sigur să spunem că există unele tradiții destul de ciudate și minunate care au loc în întreaga lume.
Iată o listă cu doar 10 dintre cele mai bizare practici culturale de pe tot globul care se desfășoară și astăzi. Nu uitați să investiți în asigurări de sănătate internaționale atunci când plecați în străinătate. De asemenea, oferim o serie de alte produse de asigurare pentru expat pentru a vă oferi protecție oriunde ați locui în lume, inclusiv o opțiune de asigurare de sănătate fără numerar.
La Tomatina, Spania
Pe primul loc este La Tomatina, cea mai mare luptă cu roșii din lume. Nu se știe prea bine cum a apărut, dar există multe teorii în jurul ei. Una dintre cele mai populare este că, în timpul unei parade a gigantes y cabezudos din 1945, cei care nu au fost incluși în eveniment au început o ceartă în piața principală folosind roșii dintr-un stand local de legume ca arme.
Indiferent, acest festival anual are loc în Buñol, Spania, în ultima miercuri a lunii august, ca parte a unei săptămâni de festivități din Buñol și constă literalmente în oameni care aruncă cu roșii unii altora pentru a se distra.
Zdrobirea nucilor de cocos pe craniile oamenilor din India
Spargerea nucilor de cocos pe capul oamenilor este un ritual care există de mult timp în părțile de sud ale Indiei. Superstiția lor extremă a făcut ca acest lucru să devină o obsesie și, prin urmare, în ciuda avertismentelor, ei au continuat să facă acest act care există încă din perioada colonială.
Devotații religiei hinduse se vor aduna în interiorul templului, iar Preotul va zdrobi câte o nucă de cocos pe capul fiecăruia dintre ei unul după altul, în semn către zeii pe care îi cer sănătate și succes. Subiecții vor pleca apoi, de obicei, ca și cum ar fi nefazați de eveniment.
Festivalul ouălor omletă în Bosnia
În timp ce în Marea Britanie am putea sărbători începutul primăverii culegând niște narcise sau făcând o curățenie de primăvară, în Zenica, Bosnia, ei marchează începutul sezonului printr-un omagiu neobișnuit adus ouălor omletă cunoscute în Bosnia ca Čimburijada.
Își încep ziua așa cum intenționează să continue cu un mic dejun bogat cu ouă gătite într-o tigaie mare, într-un parc de lângă râu. Apoi își petrec restul zilei petrecând, făcând grătar și sărind în râu.
Aruncarea scorțișoarei în tinerii de 25 de ani din Danemarca
În Danemarca, dacă împliniți 25 de ani și sunteți necăsătorit, nu numai că trebuie să vă confruntați singur cu Ziua Îndrăgostiților, dar trebuie să îndurați și prietenii și familia să vă scufunde într-un nor de scorțișoară.
Această tradiție de lungă durată în Danemarca este obișnuită dacă un bărbat sau o femeie împlinește 25 de ani și este încă singur. În primul rând, sunt stropiți cu apă și apoi sunt acoperiți din cap până în picioare cu scorțișoară. Nu este o formă de pedeapsă, ci mai mult doar o scuză pentru a fi prost cu prietenii și familia și este o tradiție care datează de sute de ani.
Festivalul bufet al maimuțelor din Thailanda
În ultima duminică a lunii noiembrie, ceva destul de spectaculos, chiar dacă puțin ciudat, se întâmplă în templul Phra Prang Sam Yot din Lopburi, Thailanda.
Este amenajat un banchet generos și are loc o mare sărbătoare, dar nu pentru oameni. Sărbătoarea este organizată în onoarea miilor de macaci din Lopburi, care se presupune că aduc noroc zonei și ocupanților săi și, prin urmare, ei sunt invitații speciali la această petrecere.
Festivalul include spectacole ale dansatorilor în costume de maimuță în timpul ceremoniei de deschidere și turnuri de fructe și legume în care maimuțele se cațără, sar și se răsfață.
Citește și: Tradiții inedite de Crăciun în România
Polterabend în Germania
Polterabend, care înseamnă „duș de nuntă”, este o tradiție unică în Germania, care se ține în general cu o zi înainte ca nuntașii să se căsătorească. Este o petrecere mare în care prietenii și familia se adună în fața casei și sparg lucruri pe podea, cum ar fi; farfurii, ghivece, faianță, orice face mult zgomot pentru a aduce noroc, singurele excepții fiind sticla și oglinzile, bineînțeles.
Odată ce spărgerea vaselor este terminată, mirii lucrează împreună pentru a o curăța, ca pregătire pentru viitor.
Împingerea de fețe în tort, în Mexic
Poate că una dintre cele mai bune tradiții de pe această listă este „La Mordida”, o tradiție mexicană de naștere. Fetița sau băiatul de ziua de naștere vor avea mâinile legate la spate și când vor merge să ia prima mușcătură de tort, își vor fi împins fața direct în ea, în timp ce restul invitaților la petrecere strigă „Mordida! Mordida! Mordida!”, cuvântul spaniol pentru „mușcă”. Este deosebit de important să rețineți că prăjiturile mexicane sunt destul de cremoase.
Bătălia portocalelor în Italia
În fiecare an, în cele trei zile care au precedat Mardis Gras, ceva destul de ciudat are loc în Ivrea, Italia. Locuitorii se împart în nouă echipe diferite și se îmbracă în haine de luptă, apoi, în următoarele zile, își aruncă portocale unul altuia pentru a încerca să omoare celelalte echipe.
Originile acestui joc sunt neclare, dar a devenit cea mai mare luptă cu mâncare din Italia, totuși nu chiar atât de mare ca La Tomatina.
Tăierea degetelor în tribul Dani
Toată lumea se întristează diferit după pierderea unei persoane dragi, dar femeile din tribul Dani din Indonezia au un mod destul de unic și sever de a face față durerii.
Când pierd o persoană dragă, articulația superioară a degetului unei femei va fi amputată. Sfoara va fi strâns legată în jurul degetului până când devine amorțit, iar apoi un membru al familiei, adesea un frate sau un părinte, va tăia vârful degetului. Rana este apoi arsă pentru a opri sângerarea și a preveni infecția.
Procesul este realizat pentru a simboliza durerea suferită după pierderea unei persoane dragi și pentru a ține spiritul persoanei decedate departe.
Bebelușul care se aruncă în India
Poate doriți să vă așezați pentru aceasta. În India, au un ritual care implică aruncarea nou-născuților de pe partea laterală a templelor. Dacă te-ai căsătorit la templul Sri Santeswar de 50 de picioare înălțime din India, este o tradiție să te întorci cu copilul tău și să-l arunci de sus pe o cârpă care este ținută atât de musulmani, cât și de hinduși dedesubt.
Acestea sunt unele dintre cele mai ciudate tradiții dar, deși pentru unii pot părea absurde, sunt un mod de viață pentru alții, iar nativii cred că au motive foarte întemeiate pentru acțiunile lor.
Sursa foto: Facebook