Uluitoarea transformare din viața cântăreței Ciara: viața fără un plan și fără obiective clare nu poate fi un succes - LIFE.ro
Mergi la conținut

Uluitoarea transformare din viața cântăreței Ciara: viața fără un plan și fără obiective clare nu poate fi un succes

Ciara are o orientare clară către obiective. Când era încă în adolescență, a scris o listă cu lucrurile majore pe care spera să le realizeze.
Share this article

Cântăreața Ciara (pe numele ei complet Ciara Princess Harris) a avut un impact semnificativ asupra industriei muzicale. Născută pe 25 octombrie 1985, această cântăreață de R&B este încă destul de tânără, deși este deja una dintre cele mai de succes artiste de pe piață. Ciara a făcut valuri încă din anii 2000: a scris prima sa piesă, „Goodies”, care a ocupat primele poziții în topurile de single-uri atât în Statele Unite, cât și în Europa. Piesa de succes a făcut parte din albumul ei de debut cu același nume, care a fost certificat triplu platină și i-a adus lui Ciara patru nominalizări la premiile Grammy din 2005. Pe lângă impresionanta sa discografie (conform Time, a lansat al șaptelea album, „Beauty Marks”, în 2019), a scris și piese pentru artiști precum Missy Elliott și Bow Wow. În viața personală, este căsătorită cu starul NFL, Russell Wilson și are patru copii.

Cu o carieră care se întinde pe mai mulți ani, Ciara a rămas la fel de talentată, dar cu siguranță s-a schimbat mult de-a lungul timpului. De la începuturile sale călătorind în lume cu familia sa „militară” până la viața sa ca soție, mamă și cântăreață, iată o privire mai atentă la transformarea uimitoare prin care a trecut Ciara.

Ciara a crescut în militărie

Deoarece ambii părinți ai lui Ciara erau în armată, viitoarea vedetă muzicală s-a mutat des cu familia sa când era copil. „Am locuit în Germania, New York, California și multe alte locuri. Mama mea era în Forțele Aeriene, iar tatăl meu era în Armată.”

Discutând despre impactul mutărilor frecvente asupra ei, Ciara a declarat pentru Harper’s Bazaar: „A fost o provocare, [pentru că] construiai prietenii, apoi trebuia să-ți iei rămas-bun. Cred că aceasta m-a făcut puțin dură. Dură emoțional. Adevărul este că m-a ajutat să pot accepta să renunț la lucruri… Ceea ce cred că este un lucru bun, poate fi și un lucru rău, pentru că te poate face rece în această privință.”

Călătoriile i-au insuflat lui Ciara o dragoste pentru alte culturi și limbi. Vorbește japoneză, spaniolă, chineză și swahili și a adăugat: „Am făcut un pact cu mine însămi că ori de câte ori călătoresc și există o limbă străină, trebuie să învăț ceva. Iubesc să învăț limbi.”

A fost majoretă în liceu

Așa cum știe oricine a văzut unul dintre videoclipurile lui Ciara, cântăreața are mișcări de dans uimitoare. Și-a perfecționat abilitățile de dans în timpul când a fost majoretă în liceu.

„Am iubit asta – dansul, jocul, emoția, energia – totul mi se părea distractiv”, a spus Ciara în emisiunea When I Was 17 de la MTV (via MTV News). Viitoarea stea a divertismentului a fost o majoretă grozavă – atât de mult încât a fost numită căpitan de majorete în ultimul său an de liceu. „Am fost foarte entuziasmată”, a spus Ciara despre această numire impresionantă. Dar atenția ei a fost împărțită în acel an între cele două pasiuni. „Din păcate”, a adăugat Ciara, „nu am putut să fiu atât de implicată pe cât mi-aș fi dorit, pentru că a fost un an în care muzica mea a început să devină și mai importantă pentru mine.”

Ciara și-a început cariera cântând într-un grup de fete

Ciara a devenit cunoscută ca artist solo în 2004. Avea doar 18 ani și tocmai absolvise liceul când a obținut primul său single pe locul întâi, „Goodies”. Înainte de a alege calea solo, a fost membră a grupului de fete Hearsay, pe care l-a înființat la vârsta de 15 ani, inspirată de Destiny’s Child. „Am văzut Destiny’s Child cântând și am știut că asta vreau să fac”, a spus Ciara pentru The Spokesman-Review. „Erau atât de tari, frumoase și puternice.”

Citește și: Cum a ajuns Beyonce Knowles diva supremă a showbizului internațional

Grupul a fost aproape de a semna un contract discografic, dar nu a semnat niciodată cu o casă de discuri. Cu toate acestea, managerul lor a văzut potențial în Ciara și a ajutat-o să își urmeze cariera solo. Cu puțin înainte de a deveni cunoscută, Ciara credea că aceasta era o cale pregătită pentru ea. „Sunt cu siguranță binecuvântată, dar cred că aceasta a fost o cale pregătită pentru mine”, a spus ea. „Cred că a fost un pas pregătit pentru Ciara de la Dumnezeu.”

Ciara
Ciara

Această cântăreață și-a scris o listă de obiective când era adolescentă

Ciara are o orientare clară către obiective. Când era încă în adolescență, a scris o listă cu lucrurile majore pe care spera să le realizeze, inclusiv să fie descoperită, să semneze un contract discografic și să vândă 3-4 milioane de albume. De atunci, a realizat fiecare dintre aceste obiective și multe altele. „Am semnat primul meu contract la 16 ani, am lansat primul meu album la 19 ani și am vândut nu doar 3-4, ci 5 milioane de discuri”, a spus ulterior Ciara pentru Harper’s Bazaar. „A treia mea dorință a fost să am longevitate. Au trecut 13 ani de la lansarea primului meu album.”

Ciara scrie în mod regulat liste pentru a-și realiza visele. „Sunt o mare adeptă a scrisului a ceea ce vrei în general”, a explicat ea pentru Essence. „Cred în a vedea, a vorbi și a scrie. Există ceva legat de puterea limbii și a minții, și îți afirmi cu adevărat ceea ce scrii.”

Ciara regretă că a ratat experiența colegiului

Deoarece Ciara a început cariera muzicală în adolescență, nu a avut timp să urmeze studii superioare și uneori regretă că a ratat experiența colegiului. „Da, mereu visam la asta”, a spus ea pentru AJC. „Am putut să trăiesc vicarian prin cumnata mea, Anna Wilson, care merge la Stanford. Am fost acolo cu ea în prima zi când a fost în campus și a fost distractiv să o ajut să-și amenajeze camera. Când s-a ivit oportunitatea, am sărit direct în ea.”

Aceasta nu înseamnă că a renunțat complet la educația superioară. În 2019, Ciara a urmat un curs de afaceri prin Programul Executiv de Educație în Afaceri de la Harvard. „A fost un curs scurt, dar va avea un impact de durată asupra vieții mele”, a continuat ea. „Am vrut să am acea experiență tacită de a participa la Harvard și în același timp să învăț cum să conduc afacerea mea în cel mai eficient mod posibil. A fost imperativ să am acea experiență și să mă dedic.”

Ruperea ei de Future a determinat-o să-și reevalueze viața

Ciara a fost într-o relație cu rapperul Future. Împreună, au un copil, care poartă și el numele Future. Cu toate acestea, cuplul s-a despărțit în 2014, trăgând-o pe Ciara într-un vârtej care avea să fie un punct de cotitură în viața ei. În loc să se afunde în durerea inimii, Ciara a decis să se concentreze pe creșterea copilului său și „să mă pun în ordine.”

A explicat pentru InStyle: „Dacă vrei să ajungi undeva în viață, trebuie să ai o busolă. Trebuie să știi cu adevărat unde vrei să ajungi. Și inima mea, sufletul, spiritul și mintea mea doreau să fie iubite. Să fie iubite cu adevărat în modul corect. Știam că nu mai vroiam să plâng din cauza durerii. Nu mai voiam să merg în cer.”

Ciara s-a vindecat treptat din relația respectivă și s-a dedicat trăirii vieții în propriile ei condiții.

Ciara a vrut întotdeauna să aibă copii

A avea copii a fost o experiență transformatoare pentru Ciara. „M-a schimbat în bine”, a spus ea pentru revista W. „M-a făcut să nu mă stresez pentru lucrurile mărunte. Cred că [a fi mamă] îți oferă mai multă compasiune în viață și mai multă iubire în inimă.” Cântăreața a adăugat: „Trebuie să recunosc, îmi place să ofer iubire, dar vreau să ofer mai mult. Nu există nimic mai dulce decât să aduci un zâmbet pe fața copilului tău; nu există nimic mai dulce decât să aduci un zâmbet pe fața altui copil.”

Deși Ciara are deja patru copii și dorește să mai facă. „Vreau să am cât mai mulți copii posibil”, a declarat Ciara pentru InStyle în 2019. „Copiii mei mă țin tânără. Mă țin activă. Îmi dau un scop. Pur și simplu face totul să aibă sens.”

S-a îndrăgostit de soțul ei la prima vedere

După ce relația ei cu Future s-a încheiat, Ciara a găsit din nou dragostea în brațele jucătorului de fotbal american, Russell Wilson – după ce a scris încă o listă. Ciara a declarat pentru Essence că, înainte de a-l întâlni pe Wilson, a scris o listă cu calitățile pe care și le dorea la un partener. „Nu știam că o să îl întâlnesc pe soțul meu când am făcut-o”, a spus ea. „Și asta a fost cu adevărat o binecuvântare și cred că a fost momentul lui Dumnezeu.”

Cuplul a avut prima întâlnire în martie 2015 și au știut imediat că sunt meniți să fie împreună. „Am știut amândoi”, a declarat Ciara pentru InStyle. „Am avut amândoi acea revelație.” S-au căsătorit în vara următoare.

Mai mult de trei ani după prima lor întâlnire, Ciara a declarat pentru Wonderland Magazine (prin intermediul People) că relația lor este în continuare puternică. „Simt cu adevărat că sunt o femeie mai bună datorită lui”, a spus ea. „Desigur, am propria viziune pentru mine, dar soțul meu cu siguranță mă face mai bună, și asta înseamnă căsătorie. Voi amândoi vă faceți unul pe altul mai buni.”

Ciara
Ciara și familia ei

Ciara a înființat propria ei casă de discuri din cauza sexismului din industria muzicală

În 2019, Ciara a înființat propria ei casă de discuri. În timp ce aceasta ar putea părea o mișcare naturală pentru un artist consacrat, în special unul ca Ciara, care își dorește să aibă cât mai mult control asupra carierei sale, cântăreața de R&B nu a înființat doar o casă de discuri pentru a elimina intermediarii: era obosită de modul în care industria muzicală marginalizează femeile.

Ciara a explicat pentru InStyle că a terminat cu birocrația și inechitatea de gen din industrie. Într-adevăr, conform USC Annenberg Inclusion Initiative, doar 17% dintre artiștii de înregistrare erau femei în 2017. Între timp, doar 2% dintre producătorii muzicali erau femei, alături de 12% dintre compozitori, iar între 2013 și 2018, 90% dintre persoanele nominalizate la premiile Grammy erau bărbați.

Casa de discuri face parte din compania lui Ciara, Beauty Marks Entertainment (BME). Prin intermediul casei de discuri și a BME, Ciara nu numai că își asumă controlul asupra propriei sale cariere, ci și demonstrează că femeile au ceea ce le trebuie pentru a reuși în toate domeniile industriei muzicale.

Această cântăreață vrea să împuternicească următoarea generație de femei

Ciara nu și-a revendicat puterea doar pentru ea însăși. Ea vrea, de asemenea, să împuternicească următoarea generație de femei să trăiască cele mai bune vieți. În 2016, a vorbit cu E! News despre munca ei cu I Am That Girl pentru Ziua Egalității Femeilor. „Mă gândesc puțin la mine când eram mai tânără, și există momente în care poate aș fi dorit să am o voce înțeleaptă să vorbească cu mine”, a spus Ciara, adăugând apoi: „Așa că în zile ca aceasta, când ne adunăm cu I Am That Girl și putem vorbi cu fetele tinere din întreaga lume, din diferite locuri, este cu adevărat important să poți împărtăși înțelepciunea ta pentru a le ajuta în viața lor.”

De asemenea, o crește pe fiica sa să fie feministă, spunând pentru Allure: „Cu siguranță nu vreau să creadă că aspectul exterior este modalitatea de a reuși. Vreau să fie fata cu minte, fata cu ceva de spus și fata cu suflet, caracter, inimă, pasiune, care vrea cu adevărat să facă lucruri mari în această lume.”

Ciara este o persoană privată, dar a început să se deschidă din cauza rețelelor sociale Ciara poate trăi în lumina publică, dar îi place să păstreze detaliile vieții sale cât mai private posibil. De când a început cariera sa, a fost atentă la controlul imaginii sale. Cu toate că rețelele sociale au ajutat-o să iasă puțin din coconul ei, cântăreața este încă atentă la felul în care le utilizează.

Această stea R&B a scris o carte de succes

Între cariera sa muzicală, familia și gestionarea propriei afaceri, Ciara cu siguranță a realizat multe într-o singură viață. Cu toate acestea, talentul polivalent și-a îndeplinit încă un vis în 2022.

După cum a declarat Ciara pentru Good Morning America în 2018, avea planuri mari „să scrie o carte într-o zi.” A continuat, spunând: „Cred cu adevărat că multe dintre lucrurile prin care am trecut în viață au un scop. Sunt sigură că voi avea mai multe provocări pe parcurs; sper că diferite față de unele dintre cele pe care le-am experimentat înainte. Cred că tot ceea ce trecem – atât lucrurile bune, cât și cele rele – se întâmplă pentru un motiv, pentru a ne face mai înțelepți, mai tari, mai puternici.”

În martie 2022, Penguin Random House a publicat cartea pentru copii a lui Ciara, „Why Not You?” Cartea, care tratează în mod potrivit despre îndeplinirea viselor mari, a devenit rapid un bestseller New York Times.

Ciara
Ciara

Ciara nu se va opri până când nu va fi miliardară

Ciara s-ar putea să fie deja bogată și celebră, dar este hotărâtă să meargă mai departe. Cu o avere raportată de 20 de milioane de dolari, ea crede că, cu și mai mulți bani, poate maximiza impactul său. „Vreau să fiu miliardară”, a explicat Ciara pentru Cosmopolitan. „Cu cât ai mai multe resurse, cu atât poți face mai multe.”

Oricât de mulți bani ar avea, totuși, familia va veni întotdeauna pe primul loc pentru Ciara. „Dar cred că cea mai mare realizare a mea peste 10 ani va fi că voi avea o viață de succes în ceea ce privește căsătoria și fiind mamă”, a adăugat ea. „Este grozav să vrei să faci toate aceste lucruri creative, dar nu este bine să câștigi lumea dacă îți pierzi sufletul.”

Lucrând deja pentru a schimba lumea prin filantropie, Ciara și soțul ei conduc Why Not You Foundation, care, potrivit site-ului fundației, „este dedicată creării unei schimbări reale și durabile în lume, motivând, împuternicind și pregătind tineretul de astăzi să fie liderii de mâine.”

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora