Un instructor de surf a venit acasă din Uruguay cu iubita sa din Irlanda. Împreună au construit povestea căsuțelor din copac, Transylvania Log Cabins - LIFE.ro
Sari la conținut

Cum s-a născut povestea căsuțelor din copac Transylvania Log Cabins? Rareș a călătorit peste 25,000 de kilometri cu bicicleta, a fost în peste 63 de țări, a traversat India cu bicicleta și Africa cu un Landrover. A cunoscut-o pe Gabriela în Irlanda, acolo unde aceasta locuia împreună cu toată familia. În 2005, de ziua națională a României, Rareș a cântat acolo cu trupa sa. Trebuia inițial să fie un alt artist pe scenă, dar destinul i-a adus împreună. Iar în 2016, au decis să se mute împreună după mulți ani în care viețile lor erau în 2 lumi diferite. El era instructor de surf în Uruguay, iar ea era arhitectă de design interior. S-au mutat în Peșteana, acolo unde a crescut Rareș. Au construit un loc Transylvania Log Cabins. Și de atunci încearcă să își primească oaspeții cu bună dispoziție, liniște și relaxare.

Care este povestea din spatele Transylvania Log Cabins?

Transylvania Log Cabins este proiectul nostru de suflet pe care l-am început acum mai bine de cinci ani. Cabanele sunt construite pe proprietatea unde a crescut și copilărit Rareș. Eu m-am născut în România, dar am crescut și trăit până acum câțiva ani în Irlanda. Rareș era profesor de surf în Uruguay și venea la Peșteana doar vara. Am decis să ne stabilim aici și să ne mutăm împreună.

Transylvania Log Cabins
Transylvania Log Cabins_dormitor

Căsuțele din copac din Transylvania Log Cabins au fost un vis de-a lui Rareș

De unde v-ați inspirat pentru căbănuțele construite în copaci?

Ideea de a construi căsuțe în copaci este a soțului meu. Este un vis pe care îl are din copilărie. Încă de pe atunci se juca cu alți prieteni din sat și își imaginau căsuțe în copaci. Când a crescut a fost destul de norocos să își îndeplinească acest vis. Ca sursă de inspirație a fost mediul în care trăim. Am folosit materiale calde, earthy și am luat în calcul tot ce ne înconjoară.

Și care au fost gândurile cu care ați început acest proiect?

După cum spuneam, gândul nostru a fost să rămânem împreună. Am mai fost împreună și în anii trecuți, iar când ne-am lăsat fiecare viața pe care o aveam și am decis să ne stabilim la Peșteana, cabana a fost mijlocul prin care am putut face planuri pe termen mai lung. Ulterior am decis să construim încă o cabană după care au venit căsuțele în copac. Eu am studiat Design Interior și Architectura de Interior în Irlanda și acesta a fost unul dintre motivele pentru care Rareș a venit cu ideea să proiectez o altă cabană – Transylvania’s Heaven log cabin.

Citește și: Patru clujeni au adus stilul nordic într-un colț de rai din Suceava. Povestea cabanei Tinovo: o plimbare cu rulota, un vis și multă pasiune

Știu că există patru căsuțe care formează Transylvania Log Cabins. Care este povestea din spatele fiecăreia?

Prima cabană, Transylvania log cabins a fost construită cât Rareș călătorea, prin telefon efectiv. Rareș pe vremea aceea era încă un călător prin lume și voia să aibă un loc unde să stea când se reîntorcea verile în țară. Casele bătrânești de pe proprietate erau mult prea deteriorate pentru a fi locuibile.

A două cabană Heavens Log Cabin a venit ca o completare a primei, din dorința de a construi ceva pe dealul din spatele casei în care acum locuim noi și pentru a-mi da mie oportunitatea să proiectez primul meu proiect după licență.

Căsuțele din copac au fost un vis de-al lui Rareș. A doua căsuță în copac am construit-o pentru că am avut foarte multe cereri din partea oaspeților care ne-au călcat pragul.

Transylvania Log Cabins
Transylvania Log Cabins_curte

Cum ați ales acest loc, la confluenţa Munţilor Apuseni cu Munţii Retezat, pentru a da naștere acestui loc foarte fain? 

Locul unde suntem situați este locul unde a copilărit și crescut Rareș. Este un loc foarte special pentru el.

Cine sunt oamenii din spatele Transylvania Log Cabins?

Eu m-am născut la Bacău, am crescut de mică în Dublin împreună cu sora mea geamănă și cei doi frați mai mici și părinții. Am făcut școală și facultatea acolo. Am fost fotomodel aproape 10 ani. Sunt pasionată de fotografie, până să realizez că vreau să fac design și architectură am cochetat cu cursuri de fotografie, 2 ani de asistență medicală la Grafton College, 3 ani de Design Interior și 4 de architectură de interior. Am lucrat la H&M 5 ani, apoi am lucrat într-o clinică pentru ochi și înainte să vin în România mi-am dat demisia de la spitalul dentar unde lucram. L-am cunoscut pe Rareș în 2005, dar abia în 2016 am decis să ne mutăm împreună după mulți ani în care viețile noastre erau în 2 lumi diferite. În 2015 am reluat legătura.

Rareș și Gabriela_Transylvania Log Cabins
Gabriela împreună cu copilul său și al lui Rareș

Rareș este un globetrotter pasionat, a parcurs peste 25,000 de kilometri cu bicicleta, a fost în peste 63 de țări, a traversat India cu bicicleta, Africa cu un Landrover. Este pasionat de muzică, vegetarian și dragostea vieții mele 😊 A făcut parte dintr-o formație și când a renunțat la ea a decis să plece în lumea largă. Ne-am cunoscut la un concert de-al lui în Dublin în 2005.

Rareș iubește locul unde a crescut. A renunțat pentru mine, să fim împreună

Rareş a fost instructor de surf în Uruguay, cum de a lăsat oceanul pentru munte?

El oricum venea verile aici și când se termina vara în România pleca înapoi în Uruguay. Iubește locul unde a crescut. A renunțat pentru mine 😊 să fim împreună!

Rareș, cum ai ajuns instructor de surf?

Rareș: După o călătorie de câțiva ani cu bicicleta în vreo 25 de țări aveam nevoie de o nouă provocare. Surf-ul era ceva ce îmi doream de mic și nu puteam să o fac pentru că eram „copil de munte”. Este un sport care solicită multă practică, de fapt e un mod de viață.

Pentru a putea ține pasul cu cei care s-au născut la malul oceanului, ceea ce era ca un „job” pentru ei, petreceam zilnic multe ore în apă. În felul acesta, stând mai mult timp pe aceeași plajă, devii cumva o față cunoscută. Băieții care aveau una dintre școlile de surf de pe plaja din Punta del Diablo, Uruguay au vrut să ne cunoaștem, fiind siguri că sunt argentinian (din cauza fotbalului nu se au prea bine uruguaienii cu argentinienii). Au fost atât de surprinși că sunt român, încât mă invitau zilnic pe la ei, iar într-o zi mi-au propus să lucrez cu ei mai ales că pe lângă spaniolă vorbesc și engleză, limba pe care ei nu o prea stăpânesc, ei având un aflux de turiști europeni și israelieni.

Și de ce tocmai în Uruguay?

Uruguay e o țară incredibilă cu o politică diferită de tendința consumeristă europeană și cu oameni toleranți și veseli care pun accent foarte mare pe calitatea vieții nu neapărat pe nivelul de trăi.

Rareș și Gabriela_Transylvania Log Cabins
Rareș împreună cu copilul său și al Gabrielei

Iar tu, Gabriela, ești arhitectă de interior, cum a fost proiectul Transylvania Log Cabins pentru tine?

Cred că a fost mai degrabă un „challenge”. M-am bucurat când Rareș mi-a propus să fac un proiect pentru o altă cabană. Eu tocmai terminasem facultatea. Proiectul l-am făcut în Dublin pentru că înainte să ne stabilim definitiv la Peșteana, Rareș a mai plecat trei luni să își încheie cum s-ar spune socotelile în Uruguay, iar eu în Irlanda. A fost un pic dificil pentru că regulile de proiectare, legile și felul în care se proiectează este diferit în fiecare țară.

Chiar cum v-ați cunoscut?

Comunitatea românilor din Irlanda a organizat un eveniment de ziua României în Dublin. Rareș avea o formație și ne-am cunoscut după concert, acolo. Inițial trebuia să vină altă formație dar nu au mai putut ajunge. 😊

Ce înseamnă acest business pentru voi? Și cât de greu este să îl manageriați?

Acest bussines înseamnă un mod de viață pentru noi. Este materializarea dorinței de a ne autosusține și a trăi într-un spațiu care ne place. De fapt, nici nu cred că l-am putea numi bussines, ar fi prea mult, prea rece termenul. Am pornit totul pentru a ne putea susține, a fi independenți și pentru a oferi celor care ne trec pragul experiențe unice și liniștea pe care o avem noi zilnic. Nu este foarte greu ce facem, dar trebuie să fim prezenți aici nu prea mai putem pleca pentru perioade lungi, cum făceam înainte.

Citește și: Zaga Zaga, raiul din Delta Siretului. Și povestea familiei ce a visat să-și construiască propria deltă în inima Moldovei

Ați primit în 2015 primii turişti la poalele Munţilor Retezat. Ați reușit să legați prietenii cu cei care v-au trecut pragul?

Am legat noi prietenii, sunt mulți oameni care revin la noi și ne sunt prieteni. Avem oameni care s-au mutat sau își doresc să se mute în zonă, din orașe îndepărtate… doar ca să putem fi „vecini”.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ați primit?

Cel mai mare compliment pentru noi este faptul că cineva zilnic bate un drum de 2-3, uneori 6-7, 8-9 ore până la Peșteana să ne calce pragul și să stea la noi o zi sau două.

Este un compliment incredibil!

Rareș și Gabriela_Transylvania Log Cabins

Transylvania Log Cabins este locul perfect pentru cei care caută o oază de liniște

Cât de ușor se ajunge la voi?

Depinde de unde vii. Dacă vii din Constanța 9 ore.😊 Peșteana cumva e la granița dintre Transilvania, Banat și Oltenia, suntem aproape de multe zone, orașe și aeroporturi. În ziua de astăzi, nu mai e greu să ajungi niciunde.

Citește și: După o tinerețe timpurie în Oltenia, urmată de o perioadă de tinerețe asumată în București, pentru Mihaela Smeu urmează o a treia tinerețe molcomă în Brașov. Care este povestea cabanei self-care Green Cottage

Ce pot face turiștii aici… care sunt principalele atracții turistice din zonă?

Cea mai veche biserică din țară, biserica de la Densuș, Tăul fără fund cu plantă carnivoră chiar din Peșteana, Sarmisegetusa Ulpia Traiana, capitala Daciei Romane, Muzeul Satului Hațegan, toate la distanțe de mers pe jos sau cu bicicleta. La 10 kilometri se află rezervația de zimbri de la Hațeg, Castelul Corvinilor este la 30 de kilometri, cetatea Deva la 35 și Sarmisegetusa Regia la 40.

La final, cine ar trebui să aleagă să-și petreacă vacanța la Transylvania Log Cabins?

Iubitorii de natură, cei care doresc o experiență unică și diferită într-un loc autentic. Cei care caută o oază de liniște. Nu intrăm în categoria „destinații de lux”, ci, mai degrabă, „back to basics”.

Transylvania Log Cabins
Transylvania Log Cabins_interior

Și ce planuri aveți cu Transylvania Log Cabins?

Planurile sunt simple: să nu deviem de la planul inițial, acela de a face oamenii să se simtă bine, de a ne simți și noi bine făcând ceea ce facem și de a nu cădea în capcana de a gândi și face lucrurile mecanic urmărind mai mult beneficiile materiale.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora