Unde mergem la odihnă, în ţară, în vara lui 2021
Vorbesc cu oameni mai mult sau mai puţin apropiaţi şi de peste tot reiese acelaşi lucru: mai obosiţi ca în perioada asta parcă nu am fost nicicând. Nici în sesiunile interminabile, nici când lucram 17 ore pe zi ca să ne remarcăm în faţa şefilor, nici când copiii urlau noapte după noapte. Pandemia şi-a spus cuvântul asupra noastră, aşa că mulţi dintre noi visăm la un concediu cât mai relaxant. Am căutat să vedem unde mergem la odihnă, în ţară, în vara asta astfel încât să reuşim să mai încărcăm puţin bateriile şi am descoperit câteva locuri minunate.
Pensiunea Casa Maria
Ruptă de lume şi de zgomotul civilizaţiei, pensiunea din Lunca Vişagului e locul în care să te retragi ori de câte ori vrei să îţi refaci puterile şi să-ţi pui ordine în gânduri. Situată în inima Munţilor Vlădeasa, la 1100 de metri altitudine, cu vedere directă asupra barajului Drăgan-Floroiu, pensiunea Casa Maria este o oază de linişte la care ajungi după ce străbaţi un ultim kilometru pe un drumeag forestier. La capătul lui vei descoperi o casă primitoare, decorată cu bun gust chiar de proprietara locului, un om bun de pus la rană şi de stat la poveşti, pe fundal de bossa-nova, muzica care străbate timid din boxele amplasate pe terasa de pe care nu vei vrea să mai pleci, fie zi, fie noapte.
Cetăţuia
Unde să îţi tragi mai bine sufletul dacă nu într-un loc înconjurat de o pădure seculară, fără să auzi urmă de zgomot citadin? Pensiunea din Măgura, aflată la 30 de kilometri de Buzău este locul în care pacea se transformă din cuvânt în sentiment, unde îţi umpli plămânii cu aer curat şi sufletul de armonie şi linişte. Vei redescoperi plăcerea plimbărilor relaxate în natură, te poţi plimba cu bicicleta, poţi vizita schitul aflat la doar 800 de metri distanţă sau tabăra de sculptură de la 4 kilometri depărtare. Sau poţi sta cât e ziua de lungă să asculţi trilul păsărilor şi foşnetul frunzelor şi să citeşti, în sfârşit, cartea pe care o porţi cu tine de ceva vreme, dar n-ai avut niciodată vreme de ea.
Luxury Lake House
La mai puţin de 100 de kilometri de Bucureşti, fără să pui însă piciorul pe aglomerata Vale a Prahovei, descoperi un alt loc de vis, numai bun să-ţi regăseşti puterile şi pofta de viaţă. Casa ascunsă în pădure, pe un domeniu generos aflat pe Valea Doftanei, este ridicată pe malul lacului şi poate găzdui până la 4 persoane, având un dormitor şi un living cu canapea extensibilă. Terasa exterioară este însă locul preferat al vizitatorilor. Ai şemineu şi blănuri pentru nopţile răcoroase şi o privelişte de nu-ţi vine să clipeşti ca să nu dispară cumva.
Forest Retreat&Spa
Printre dealurile fermecătoare din Vâlcea a fost aşezată cu blândeţe această pensiune dedicată relaxării şi alinării stresului de zi cu zi. Are piscină exterioară, perfectă pentru zilele toride de vară, dar şi una interioară, numai bună să te speli de gândurile care nu-ţi dau pace. Dar întregul loc e făcut pentru odihnă şi pace. Găseşti aici şi hidromasaj, duşuri senzoriale, saune umede şi uscate, fântână de gheaţă, salină, sală de fitness, terapii spa. E locul în care să mergi să te aduni, fără să ieşi din complex până la plecare.
Green Cottage
La 9 kilometri de Râşnov, pe un deal, la marginea pădurii se găseşte o cabană cu vedere spectaculoasă către Piatra Craiului. Poţi sta toată ziua pe terasă, pe şezlong, privind valea superbă şi munţii sau poţi face trasee către Cheile Râşnoavei, cabana Poiana Secuilor sau cabana Trei Brazi. Există şi 4 biciclete de mountain bike care pot fi împrumutate pentru traseele potrivite pentru aventuri pe 2 roţi, asta dacă nu te atrage mai tare să îţi recuperezi liniştea din creier şi suflet ghemuit pe un fotoliu comod, în faţa şemineului.
Citeşte şi: Unde poţi merge la Marea Neagră în 2021. 10 locuri fermecătoare de cazare pe litoralul românesc – LIFE.ro
La cabană
Revenim în Vâlcea, la 15 minute de cetatea Poenari, unde pe un deal, departe de case şi oameni, se găseşte cabana de la Corbeni, o pensiune cu vedere panoramică la Valea Argeşului şi crestele Munţilor Făgăraş. În fapt, sunt 3 cabane de dimensiuni diferite, potrivite pentru o familie sau mai multe. Cea mai mare dintre ele are şi o terasă cu ciubăr, pentru ca relaxarea să fie completă. Sigur, poţi opta şi pentru o mulţime de activităţi în zonă, precum drumeţii, trasee cu bicicleta, plimbări cu caiacul, pescuit, trasee montane. Sau poţi, pur şi simplu, să respiri adânc şi să te bucuri de linişte.
Cabana Nagy Lak II
La 22 de kilometri de Odorheiu Secuiesc se găseşte un alt loc perfect ca să îţi încarci bateriile. Cabana Nagy Lak II este situată pe malul Râului Târnava Mare, la 500 de metri de Barajul Zetea şi este construită în stil rustic, ca să te ducă cu gândul la vacanţele de odinioară, de la bunici, dar oferă tot confortul de care ai nevoie, de la şemineu şi Wi-Fi la jacuzzi-ul secuiesc – butoiul cu apă încălzită.
Casa Glod
Şi dacă tot am pomenit de bunici, o casă tradiţională aflată la limita judeţelor Alba şi Hunedoara, doar pentru voi, e perfectă pentru odihnă şi rememorat amintiri preţioase. În zonă sunt, de fapt, mai multe căsuţe cu vechime de peste 100 de ani, recondiţionate cu grijă pentru elementele originale, dar cărora le-au fost adăugate elemente esenţiale pentru confortul oaspeţilor. Casa Muzeu, Primăria şi Şcoala sunt extrem de primitoare cu turiştii, la fel ca proprietarii lor care sunt pregătiţi să vă răsfeţe cu bunătăţi tradiţionale, pregătite cu produse locale.
Tree Cottage
Mulţi am visat în copilărie să avem o căsuţă în copac, puţini am ajuns să ne vedem visul împlinit. Ei, acum se poate, mai ales dacă vrei să te rupi de toate cele care te agită în fiecare zi. The Tree Cottage a fost construită într-un sătuc de munte din Hunedoara, cu dragoste şi respect pentru natură. Ai toate facilităţile moderne de care ai nevoie, dar şi liber la conectare cu natura şi eul interior. Trebuie doar să vrei să te desprinzi de cotidian şi restul vine de la sine.
Citeşte şi: Viața la țară: au lăsat agitația de la oraș pentru ca cei mici să crească într-un mediu sănătos, în natură, înconjurați de bunici și de animale. Cum s-a născut Casa de sub Munte cu lucruri adunate de la bunici – LIFE.ro
Casa din Vale
Complexul tradiţional din Breb, Maramureş este şi el pregătit să-ţi ofere o călătorie în trecut fără să simţi că îţi lipseşte ceva de care nu te poţi lipsi în vremurile moderne. Ai la dispoziţie păşuni întregi unde doar animalele care pasc nestingherite ar putea veni să te deranjeze, deşi nu văd ce ar fi deranjant în asta. Poţi vizita sătenii şi să intri puţin în secretele meşteşugurilor de odinioară, poţi alege să te plimbi cu căruţa sau sania trasă de cai, poţi merge să vizitezi frumuseţile zonei sau doar să stai şi se te bucuri de linişte.