Vlad Iancu, „uriașul" ce-ți asigură securitatea electronică trăiește cu semipareză. A refuzat o carieră militară pentru a se dedica antreprenoriatului - Pagina 3 din 5 - LIFE.ro
Siguranța este o valoare foarte importantă în viața fiecăruia dintre noi. Aceasta se referă la sentimentul de securitate și protecție pe care îl simțim în fața pericolelor, amenințărilor sau riscurilor din mediul înconjurător.
Siguranța este esențială pentru dezvoltarea personală și socială a individului. Fără un sentiment de siguranță, persoana poate experimenta stres, anxietate sau frică, ceea ce poate duce la probleme de sănătate mentală sau fizică. Siguranța ne oferă sentimentul de control asupra vieții noastre și ne ajută să luăm decizii informate și să ne dezvoltăm potențialul.
De asemenea, siguranța are o valoare importantă în societate, deoarece contribuie la creșterea încrederii între oameni și la dezvoltarea unui mediu de conviețuire pașnic. Siguranța înseamnă că ne putem baza unii pe alții, putem coopera și putem lucra împreună pentru a atinge obiective comune.
În concluzie, siguranța este o valoare esențială atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru dezvoltarea societății în ansamblu. Este important să luăm măsuri pentru siguranța noastră și a celor din jur, precum și pentru creerea unui mediu sigur și securizat.
Vlad Iancu: „Sunt diverse metode prin care mă asigur că în orice moment al zilei, fetele mele sunt în siguranță”
De ce și-a asumat Vlad Iancu să aibă responsabilitatea siguranței atâtor oameni?
Am o foarte mare încredere în capacitățile proprii de a proteja și de a asigura siguranța altora, de aceea asumarea responsabilității în acest task este o sursă de împlinire și satisfacție personală. Sunt motivat de dorința de a face o diferență pozitivă în viața celorlalți și de a ajuta la construirea unei societăți mai sigure și mai sănătoase.
Ești părinte. Cum asiguri siguranța copilului tău?
Sunt diverse metode prin care mă asigur că în orice moment al zilei, fetele mele sunt în siguranță. În afară de metodele tehnice de securitate, pe care le aplic și clienților mei, în primul rând, și cel mai important, este să le acord atenția necesară și le ascult temerile asupra oricărui lucru care urmează să îl facă. Comunicarea deschisă este primul pas. Este important să le explic despre siguranța lor, să le învăț regulile de bază privind siguranța astfel încât să înțeleagă pericolele și riscurile la care se pot expune și cum să evite aceste situații. Comunicarea deschisă și sinceră le ajută să se simtă încrezătoare în a-și împărtăși temerile și să solicite ajutorul când este necesar.
Cum comunici cu cei mici lucruri ce țin de siguranță?
Cu cea mică creez joculețe interactive prin care simulez diverse situații periculoase și astfel, prin joacă, înțelege ce trebuie să facă și ce nu, pentru a fi în siguranță. Cu fata cea mare, mai practic și un sport de contact, în mare parte din dorința proprie am susținut-o, ceea ce o ajută să-și dezvolte abilitățile de autoapărare.
Ești creierul de la Securetronix. Tu aduci liniștea sufletească în viața celor care o caută. Cum arată liniștea ta?
Sunt un „clasic” în viață. Liniștea mi-o găsesc în sânul familiei și în petrecerea timpului cu persoanele dragi mie.
Vlad Iancu: „Securitatea este o problemă în România din mai multe motive”