8 idei minunate de business-uri pentru copii - LIFE.ro
Sari la conținut

8 idei minunate de business-uri pentru copii

Ştim cu toţii cât de important este să ne încurajăm copiii să facă ceea ce le place încă de la vârste foarte fragede. Şi nu este deloc rău dacă îi învăţăm că ar putea câştiga, nu doar sentimente de împlinire, ci şi nişte bănuţi din ceea ce fac cu mânuţele lor.
Share this article

Ştim cu toţii cât de important este să ne încurajăm copiii să facă ceea ce le place încă de la vârste foarte fragede. Şi nu este deloc rău dacă îi învăţăm că ar putea câştiga, nu doar sentimente de împlinire, ci şi nişte bănuţi din ceea ce fac cu mânuţele lor. Astfel, ei devin mai creativi, mai responsabili, îşi pot forma o mentalitate antreprenorială şi, mai mult decât orice, îşi clădesc încredere în propriile forţe, care mai târziu i-ar putea ajuta în a-şi găsi căi alternative de câştigare a banilor, altele decât cele ale unui loc de muncă stabil. Ajutându-i să-şi pune bazele unei afaceri, indiferent de vârsta pe care o au, îi ajuţi să înţeleagă valoarea muncii şi a banilor, îi înveţi cum să-şi petreacă timpul liber într-un mod util şi cum să-şi pună în practică ideile astfel încât să le placă şi altora.

Foto: iStock

Artă şi creativitate
Dacă ai un copil creativ, care meştereşte toată ziulica cu hârtie, lipici, acularele, mărgele şi mai ştiu eu ce, îi poţi insufla ideea de a face obiecte artizanale, picturi, bijuterii şi alte accesorii, cărţi poştale, punguţe de cadouri, felicitări pe care să le vândă mai apoi. Îi poţi amenaja un mic spaţiu în casă ca să simtă astfel că este locul în care el îşi poate zămisli creaţiile, îl poţi ajuta cu sfaturi şi materiale, iar când are deja câteva obiecte finalizate, îl poţi ajuta să şi le vândă. Doar cu nişte bucăţi de hârtie colorată, spre exemplu, copiii pot crea obiecte personalizate care ar da gata pe oricine. Sunt la mare căutare obiectele hand made, şi mai ales cele care au un spirit jucăuş, copilăresc, aşa că ar fi nemaipomenit ca de zile onomastice, aniversări, sărbători, copilul tău să vândă ceea ce a meşterit în timpul liber.

Foto: iStock

Standul cu limonadă
Dacă îi place să te ajute în bucătărie, atunci e clar că îi place să facă şi limonadă. Iar dacă i-ai spune că limonada lui ar răcori multe suflete, probail că nu ar mai sta pe gânduri şi ar face limonadă pentru tot cartierul. Poţi, astfel, să-l încurajezi să-şi instaleze o măsuţă cu umbrelă într-un loc sigur din cartier, unde să-şi pună în vânzare licoarea magică (evident, însoţit de un adult). Va fi nespus de încântat când va vedea că oamenii îl vor răsplăti, nu doar cu un zâmbet de mulţumire, ci şi cu bani.

Foto: iStock

Teatru de păpuşi
Celor care le place să fie în centrul atenţiei nu le displace niciodată ideea de a face teatru de păpuşi. Ajutaţi-l să-şi confecţioneze propriile păpuşi (ar fi mult mai interesant aşa) sau puneţi-i la dispoziţie unele, creaţi împreună cu el scena ambulantă şi încurajaţi-l să-şi prezinte spectacolele (unele gândite de el sau cele clasice) la aniversări sau alte diferite evenimente. Acest tip de divertisment îi va bucura pe toţi iar lui îi va aduce în puşculiţă nişte bănuţi frumoşi.

Foto: iStock

Decoraţii
Poate copilului tău îi place să decoreze iar în acest caz e musai să-l încurajezi. Poţi începe prin a-i permite să decoreze un spaţiu din casă, propunându-i teme bazate pe culoare, personaje sau diverse medii (spaţiul cosmic, păduri tropicale, lumea fluturilor etc.). Astfel îl ajuţi să cumuleze informaţii despre nenumărate subiecte, să-şi dezvolte imaginaţia şi să îi bucure şi pe alţii. Îl poţi încuraja să-şi folosească talentul la petreceri, în parcuri cu ocazia diferitelor evenimente, sau chiar la evenimente corporatiste.

Foto: iStock

Instruire
Mulţi copii au darul de a explica bine altor copii. Aşa că nu ar fi deloc greşit dacă l-ai încuraja să împărtăşească cunoştinţele dobândite şi altor copii în schimbul unor bani (pe care-i vor plăti, evident, părinţii micuţilor). Poate e fascinat de spaţiul cosmos, de lumea animalelor, de filme, poate ştie o sumedenie de poezii sau poate colectează cuvinte în limbi străine, poate e brici la învăţătură şi îi este foarte uşor să-i înveţe pe cei mai mici să înţeleagă anumite probleme şi să le rezolve. Acest atuu i-ar putea aduce satisfaţia de a învăţa pe altcineva ceea ce ştie el şi l-ar face să aprecieze faptul că efortul lui ar fi plătit.

Foto: iStock

Autocolante
Dacă micuţul tău este un magician al cuvintelor, o ideea bună de afacere pentru el este realizarea de autocolante cu mesaje unice. Nu are nevoie decât de un computer şi de ceva abilităţi grafice pentru a-şi concepe minunăţiile. Autocolantele cu mesaje spirituale, pline de umor, şi mai ales, originale, ar atrage, fără doar şi poate, atenţia cumpărătorilor.

Foto: iStock

Vânzare de cărţi
În cazul în care copilul ajunge să aibă dubluri sau consideră că unele cărţi pe care le-a citit deja nu îşi mai găsesc locul în biblioteca lui, ar putea să le vândă. L-ar încânta fără îndoială ideea de a colecta cărţi de prin te miri ce locuri pentru a le da apoi mai departe. Este o ocazie perfectă şi de a ajunge astfel la cărţi interesante pe care să le citească, de a discuta despre ele, de a compara calitatea unei cu calitatea alteia.

Foto: iStock

Imprimare tricouri
Fă-i cadou un tricou cu un personaj sau un mesaj trăznit şi spune-i despre posibilitatea de a face bani din asta. Dacă e creativ, nu va sta prea mult pe gânduri şi-ţi va cere să-l ajuţi să-şi concretizeze ideile. Trebuie să-şi conceapă desenele şi mesajele pe hârtie iar apoi să căutaţi împreună cea mai la îndemână metodă de a le imprima pe tricouri. Va funcţiona sigur!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora