Braseria hotelului InterContiental din Bordeaux are o tradiţie de peste 160 de ani. Aici şi-au băut cafeaua şi au discutat problemele zilei generaţii de localnici şi parizieni atraşi de eleganţa interiorului şi de atmosfera de aici. Între ei, Victor Hugo şi Toulouse Lautreac. Iar zilele acestea, dezbaterile vor fi poate cu o idee mai încinse, în urma votului prin care Marea Britanie a decis să părăseasc Uniunea Europeană, cu atât mai mult cu cât în faimoasa braserie funcţionează cel de-al doilea restaurant la Bordeaux chef-ul britanic Gordon Ramsay.
Le Bordeaux Gordon Ramsay calcă pe urmele Pressoir d’Argent primului restaurant deschis de britanic în sudul Franţei şi propune clienţilor săi preparate specifice zonei, din produse locale, dar reinterpretate în stil englezesc. Bucătarul-şef al restaurantului este Alex Thiebaut, un mai vechi colaborator al lui Ramsay care reuşeşte să armonizeze stilurile celor două bucătării care stau la baza meniului de la Le Bordeaux. Aşadar, pe lângă preparate locale, restaurantul serveşte şi mâncare specific britanică precum Beef Wellington şi Fish&Chips. În meniul restaurantului, salata Caesar s-a împrietenit cu localnica salată Landaise şi stau împreună liniştite lângă melcii sau caracatiţa tradiţionale. Căpşunile sunt şi ele folosite în reţete locale precum „Gariguettes” şi se armonizează plăcut cu tarta de lămâie şi cu fondantul de ciocolată. Lista de vinuri include şi sortimente franceze, dar şi britanice.
Interiorul este decorat în stil Belle Epoque, într-o paletă ce evocă sticlele de vin, de la verde închis şi trecând prin auriul vinurilor albe, fără să rateze roşul profund al sticlelor de Bordeaux.
Îmbinarea dintre cele două bucătării şi decorul fastuos sunt două atuuri care vor face din Le Bordeaux Gordon Ramsay o destinaţie căutată indiferent de deciziile politice care au loc zilele acestea. Aşa că, dacă aveţi drum la Bordeaux în această vară, treceţi braseria InterContinental pe lista obiectivelor de vizitat.