Care sunt cei mai bogaţi DJ din lume şi ce averi au ajuns să facă din muzică - LIFE.ro
Sari la conținut

Care sunt cei mai bogaţi DJ din lume şi ce averi au ajuns să facă din muzică

Al doilea cel mai tânăr DJ din top 10 al celor mai bogaţi DJ din lume vine din Scoţia şi este, de departe, cel mai de succes muzician din această zonă dacă stăm să ne uităm la averea adunată de-a lungul anilor. Şi nu e o întâmplare...
Share this article

Când vorbim despre succes în muzică mulţi dintre noi ne gândim, în funcţie de preferinţe, la marii artişti din zone precum pop-rock, blues, jazz sau muzică clasică. Ultimele decenii au arătat că succesul poate fi atins şi în alte sfere muzicale. Aşa se face că unele dintre cele mai mari festivaluri ale momentului au în prim-plan DJ celebri, nicidecum cântăreţi sau trupe, să le spunem clasice. Iar publicul arată drept şi poate că este o industrie care continuă să cucerească tot mai mulţi oameni şi, implicit, să producă tot mai mulţi bani. Nu-i de mirare că cei mai bogaţi DJ din lume au ajuns să aibă averi colosale. Să-i cunoaştem pe primii 10 de pe lista celor mai avuţi!

Armin van Buuren, 55 de milioane de dolari

Şi dacă nu ai vreo legătură cu muzica electronică, e aproape imposibil să nu fi auzit vreodată de numele lui Armin van Buuren. Sunt mai bine de 25 de ani de când a lansat primul hit şi continuă să facă furori ori de câte ori urcă pe scenă, în orice colţ al lumii. Olandezul a fost pasionat de muzică încă din copilărie, însă mulţi ani a considerat că este doar un hobby, aşa că şi-a văzut în acelaşi timp şi de şcoală, ajungând să studieze Dreptul. Succesul în muzică i-a schimbat însă planurile şi dintr-un viitor jurist a ajuns să cânte la cele mai mari festivaluri de profil din lume. A fost şi în România, pe scenele UNTOLD şi NEVERSEA. A fost numărul 1 în lume timp de 4 ani consecutiv, între 2007 şi 2010 şi din nou în 2020 şi este în continuare unul dintre cei mai ascultaţi DJ din lume.

Armin van Buuren

Paul van Dyk, 60 de milioane de dolari

Germanul, acum în vârstă de 49 de ani, este considerat a fi unul dintre primii DJ care au cunoscut celebritatea la nivel mondial. Este, de altfel, şi primul artist nominalizat la premiile Grammy după ce a fost adăugată categoria Cel mai bun album Dance/Electronic – în 2003, pentru albumul Reflections. În 2005 şi 2006 a fost numit cel mai bun DJ din lume, iar în 2008 avea peste 3 milioane de albume vândute.

Paul van Dyk

Afrojack, 60 de milioane de dolari

DJ-ul olandez, pe numele său real Nick van de Wall, şi-a început cariera în cluburile din Rotterdam. Pasionat încă de mic copil de muzică, la 5 ani începea lecţiile de pian. În liceu tânărul a început să studieze design-ul grafic, însă muzica i-a oprit planurile în acest sens. A început să mixeze în cluburile din oraş la numai 14 ani, iar ceva mai târziu a plecat într-un tur de forţă de 5 luni prin cluburile de pe malul Mării Mediterane. În 2007, la numai 20 de ani, a pus pe picioare prima casă de producţie, însă primul album l-a lansat abia 7 ani mai târziu, în 2014. Din 2011 apare an de an în top 10 al celor mai buni DJ din lume, iar la cei numai 33 de ani ocupă un confortabil loc 8 în topul cu cei mai bogaţi DJ din lume.

Afrojack

Paul Oakenfold, 65 de milioane de dolari

Britanicul de 57 de ani este nu doar un veteran al muzicii trance, dar este şi unul dintre cei mai căutaţi producători din lume de către vedetele muzicii mondiale. A realizat peste 100 de remixuri pentru artişti precum U2, Madonna, Moby, The Rolling Stones, Michael Jackson sau The Cure. Are 3 nominalizări la Premiile Grammy şi 2 la World Music Awards şi a fost numărul 1 în lume în perioada 1998-1999. A început să mixeze încă din adolescenţă, în barurile din Londra, dar la 18 ani s-a mutat la New York, împreună cu un prieten. Au început să meargă frecvent în celebrul Studio 54, aşa-numita discotecă a celebrităților, unde s-au împrietenit cu artişti ca Bob Marley, Bobby Womack sau membri ai trupei Maze. Reîntors la Londra, pentru Oakenfold lucrurile s-au aşezat mult mai uşor, iar în scurt timp a devenit unul dintre cei mai ascultaţi DJ din lume.

Paul Oakenfold, foto: praguemorning.cz

Thomas Bangalter, 70 de milioane de dolari

Cunoscut mai degrabă ca jumătatea din celebrul duo de muzică electronică Daft Punk, alături de Guy-Manuel de Homem-Christo, Thomas Bangalter şi-a asumat de-a lungul vieţii mai multe roluri, toate încununate de succes. Este producător, cântăreţ, compozitor, DJ, are propria casă de discuri, dar nu a stat departe nici de lumea cinematografiei, fiind regizor sau director de fotografie pentru mai multe pelicule. Este câştigător cu Daft Punk a două premii Grammy pentru Cel mai bun album Dance/Electronic, primul în 2009 şi al doilea, în 2014. Albumul Random Access Memories a câştigat însă, în total, 5 premii Grammy.

Thomas Bangalter, foto: technomood.org

Guy-Manuel de Homem-Christo, 70 de milioane de dolari

Cealaltă jumătate a celebrului Daft Punk, francezul Guy-Manuel de Homem-Christo o duce la fel de bine din punct de vedere al câştigurilor. În mod evident, împarte premiile impresionante obţinute împreună cu colegul său mai sus menţionat, Thomas Bangalter şi este la fel de talentat, activând ca producător de discuri, cântăreţ, compozitor, DJ, dar şi regizor de film. O mare parte din avere provine însă din casa de discuri Crydamoure, fondată împreună cu artistul Eric Chedeville şi din activitatea grupului format de cei 2, Le Knight Club.

Guy-Manuel de Homem-Christo, foto: deviantart.com

Steve Aoki, 75 de milioane de dolari

DJ-ul american cu origini japoneze a pus bazele propriei case de discuri în urmă cu 25 de ani şi este cunoscut atât pentru artiştii pe care i-a lansat, cât şi pentru colaborările celebre cu nume precum Afrojack, Linkin Park sau will.i.am. În 2013 albumul său de debut, Wonderland, a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru Cel mai bun album Dance/Electronic după ce, în 2008, Aoki a câştigat un premiu Billboard pentru Cel mai bun album de mixaje al anului. A făcut remixuri pentru artişti precum Lenny Kravitz, Drake sau Kanye West şi este extrem de implicat în educaţie şi acţiuni caritabile.

Steve Aoki

David Getta, 75 de milioane de dolari

Artistul francez nu este doar un DJ de succes, ci şi un producător excepţional, având şi un Grammy câştigat la această categorie. A început să mixeze în anii `80 în cluburi de noapte, apoi şi-a deschis propriul club unde organiza unele dintre cele mai vânate petreceri ale vremii, iar în 2001 şi-a înfiinţat propria companie de producţie, Gum Productions. De atunci a vândut peste 9 milioane de albume în întreaga lume şi peste 30 de milioane de single-uri, a fost DJ-ul numărul 1 la nivel mondial şi a produs pentru artişti precum Rihanna, Jennifer Lopez şi Madonna.

David Guetta, foto: electrowow.net

Tiesto, 150 de milioane de dolari

Al treilea olandez din top 10 al celor mai bogaţi DJ din lume, Tiesto, este şi unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi DJ şi producători muzicali la nivel mondial. Are peste 40 de premii câştigate până în acest moment, printre care un World Music Award, MTV Europe Music Award şi un Grammy. Are 5 albume de studio şi propria casă de producţie din 1997 şi este primul DJ din lume care a organizat un eveniment cu o prestaţie solo pe un stadion cu peste 25.000 de locuri. A fost numit în repetate rânduri cel mai bun DJ la nivel mondial, dar după cea de-a treia nominalizare de acest fel şi-a rugat fanii să nu îl mai voteze, ca să le dea şansa şi altor DJ să iasă în faţă.

Tiesto, foto: insomniac.com

Calvin Harris, 240 de milioane de dolari

Al doilea cel mai tânăr DJ din top 10 al celor mai bogaţi DJ din lume vine din Scoţia şi este, de departe, cel mai de succes muzician din această zonă dacă stăm să ne uităm la averea adunată de-a lungul anilor. Şi nu e o întâmplare având în vedere că este în fruntea topului pentru al optulea an la rând. A lansat până acum 5 albume de studio şi peste 40 de single-uri, a câştigat un Grammy pentru Cel mai bun clip, We Found Love cu Rihanna şi are de mai bine de 10 ani propria companie de înregistrări. O mare parte din venituri vin însă şi din campaniile publicitare pe care le face pentru companii precum Apple, Coca-Cola sau Armani.

Calvin Harris
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora