Cât costă o vacanţă în Republica Dominicană şi ce-ţi oferă insula din nordul Mării Caraibilor
Vacanţele exotice câştigă tot mai mult teren în preferinţele românilor pentru concedii în afara ţării, iar Republica Dominicană este pe lista scurtă. Peisajele sunt de vis – dacă eşti împătimit al filtrelor pentru fotografii, aici vei uita să le mai foloseşti. Preţurile nu sunt mici deloc, dar nu sunt nici dintre cele mai mari, iar ofertele pentru turişti sunt făcute să acopere aproape toate gusturile. Am vrut să aflăm şi noi cât costă o vacanţă în Republica Dominicană, dar şi ce putem face acolo în afară de a lenevi cât e ziua de lungă pe nisipul fin.
Când e bine să mergi în vacanţă în Republica Dominicană
Republica Dominicană face parte din ţările acelea la care visează toţi cei care nu sunt deloc prieteni cu frigul. E mereu cald, deci este oricând o opţiune bună pentru o vacanţă la plajă. E drept, în sezonul ploios există riscul să n-ai parte de atâta plajă, că doar de-aia îi spune ploios, aşa că dacă scopul tău e să te bronzezi ar fi bine să eviţi lunile mai – septembrie. Dacă însă îţi place riscul şi ideea de a alterna zilele de plajă cu excursii prin pădurile luxuriante, deşert sau, de ce nu, prin deşert, atunci poţi merge fără griji în această perioadă. Unde mai pui că şi preţurile vor fi considerabil mai mici.
Ce poţi vizita în Republica Dominicană
Cea mai vizitată ţară din Caraibe este pe atât de spectaculoasă pe cât o prezintă agenţiile de turism şi chiar mai mult decât atât. Pentru că această insulă nu înseamnă doar plaje cu nisip fin, ape în culori ireale şi resorturi care îţi oferă tot ce-ţi doreşti, cât să nu mai simţi nevoia să pui piciorul în afara lor. Republica Dominicană este un melanj fascinant de peisaje naturale, istorie şi cultură. Găsim terenuri de golf de clasă mondială, cascade, junglă, insule izolate, recife de corali, păduri răcoroase şi cele mai înalte vârfuri muntoase din Caraibe.
Capitala Santo Domingo, cel mai vechi oraş din Lumea nouă, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Într-o plimbare pe străzile pietruite vei descoperi cea mai veche catedrală din America, Muzeul Casei Regale ridicat de fiul lui Cristofor Columb, Palatul Columb sau Grădinile Botanice Naţionale.
Parque Nacional del Este este o rezervaţie care găzduieşte sute de specii de plante, animale şi păsări, precum şi un sistem de recif de corali de dimensiuni foarte mari. Pe lângă plimbări, aici puteţi face şi scufundări şi snorkeling, putând descoperi astfel specii de peşti care mai de care mai coloraţi, ţestoasele marine, dar şi delfinii bottlenose.
Punta Cana este cea mai populară zonă turistică, fiind preferata celor care aleg vacanţele pentru plajă. Dacă îţi doreşti mai mult pe insulă vei găsi însă multe alte locuri spectaculoase precum peninsula Samana şi golful cu acelaşi nume, Jarabacoa – în Cordilierii centrali, locul în care vei descoperi păduri de pin, cascade frumoase şi râuri repezi, lacul Enriquillo – casa preferată a păsărilor flamingo şi iguanelor, La Romana – unde vei descoperi o replică a unui sat de artizani din secolul al XVI-lea, Altos de Chavon, dar şi unul dintre cele mai luxoase resorturi de pe insulă, Casa de Campo.
Cum ajungi şi cât costă o vacanţă în Republica Dominicană
De când au fost puse la dispoziţie chartere pentru Punta Cana, e mai simplu ca niciodată să ajungi pe insulă. Ai zbor direct către această staţiune, iar dacă nu stai mai mult de 90 de zile în Republica Dominicană nu ai nevoie de viză, ci doar de paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării de pe insulă şi de un card turistic în valoare de 10 dolari, care se obţine de la consulatele ţării sau la punctele de trecere ale frontierei.
Când vine vorba de preţuri, aşa cum spuneam şi puţin mai sus, acestea sunt influenţate atât de perioada aleasă pentru vacanţă, cât şi de condiţiile de cazare la care râvniţi. Un sejur de 10 zile cu charter inclus, 7 nopţi de cazare şi masă all inclusive poate costa de la 1100 de euro de persoană până la 2.600 de euro. Dar chiar dacă aveţi totul inclus, e bine să aveţi o rezervă de cel puţin 500 de euro şi pentru excursiile opţionale sau distracţiile la care e greu să rezişti, de la sailing şi snorkeling sau golf, dacă sunteţi pasionaţi sau plimbări prin locurile minunate de care v-am povestit mai devreme.