Ce spun actriţele din Sex and the City despre acuzaţiile de agresiune sexuală aduse lui Chris Noth - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce spun actriţele din Sex and the City despre acuzaţiile de agresiune sexuală aduse lui Chris Noth

Fosta sa iubită, supermodelul Beverly Johnson, a vorbit în trecut despre bătăile încasate de la acesta şi ameninţările cu moartea.
Share this article

Lansarea And Just Like That, continuarea celebrei serii Sex and the City, nu a venit doar cu o mulţime de comentarii referitoare la felul în care a fost construit filmul, ci şi cu acuzaţii dintre cele mai grave. Chris Noth, cel care i-a dat viaţă lui Mr. Big, este acuzat de viol, hărţuire sexuală şi ameninţări. Deşi actorul susţine că sunt pure invenţii, actriţele din Sex and the City nu au stat prea mult pe gânduri şi au ieşit public cu un mesaj de susţinere pentru femeile care i-au fost victime şi au decis acum să vorbească.

Chris Noth, val de acuzaţii de agresiune sexuală, hărţuire şi ameninţări

Scandalul a izbucnit după ce jurnaliştii de la Hollywood Reporter au publicat un material în care 2 femei, a căror identitate a fost protejată, susţin că au fost violate de actorul ce îl interpretează pe Mr. Big în Sex and the City.

Prima dintre ele, numită Zoe de către reporteri, spune că avea 22 de ani când l-a întâlnit pe Noth, atunci în vârstă de 49 de ani. Lucra în industria divertismentului şi ar fi fost invitată de actor la piscină, în complexul rezidenţial în care acesta locuia. A ajuns în apartamentul lui Noth sub pretextul unei discuţii despre o carte, acolo fiind atacată şi violată de acesta.

Zoe spune că a avut nevoie de îngrijiri medicale după agresiune, dar spitalul respectiv nu mai are dosarele din acea perioadă. Deşi a fost anunţată poliţia în mod automat, de către angajaţii spitalului, Zoe nu le-a spus anchetatorilor numele agresorului de teama consecinţelor ce ar fi putut apărea la locul de muncă.

Cel de-al doilea incident s-a petrecut 11 ani mai târziu, în 2015. Cea de-a doua femeie care îl acuză pe actor de viol, cunoscută drept Lily, spune că avea 25 de ani când l-a cunoscut. Era chelneriţă într-un club din New York şi a acceptat invitaţia lui Noth la cină. A mers apoi la el acasă, femeia susţinând că îi fuseseră promise discuţii legate de cariera ei. Imediat cum ar fi intrat în apartament, actorul s-a repezit la ea şi a violat-o.

Există şi un schimb de mesaje ulterior între cei 2, făcut şi el public.

Noth către Lily: „Apropo, trebuie să te întreb dacă te-ai simţit bine săptămâna trecută. Eu m-am distrat, dar nu eram sigur în legătură cu ce ai simţit tu.”

Lily către Noth: „Hmm… Cu siguranţă m-am bucurat de compania ta. Conversaţia a fost grozavă. Ca să nu detaliem în mesaje, m-am simţit folosită. Poate o conversaţie la telefon ar fi mai potrivită, dar nu pot să vorbesc acum.”

Ambele femei spun că au decis acum să vorbească după ce au văzut popularitatea de care se bucură din nou actorul, odată cu lansarea noului proiect. Spun că speră ca în acest fel să nu mai ajungă şi alte tinere în situaţii ca cele prin care au trecut ele.

Chris Noth, foto: indiatimes.com

Cum era de aşteptat, actorul a negat acuzaţiile.

Aceste poveşti ar fi putut fi vechi de 30 de ani sau de 30 de zile – nu înseamnă întotdeauna nu – iar aceasta este o linie de care nu trec. Întâlnirile au fost consimţite. E dificil să nu te întrebi de ce aceste poveşti apar în acest moment. Nu ştiu de ce ies la suprafaţă acum, dar ştiu un lucru: nu le-am agresat pe aceste femei.

Acuzaţiile celor două par să fie însă doar vârful icebergului. La scurt timp după mărturisirile lor, o altă femeie a ieşit la rampă împotriva actorului. Este vorba despre una dintre colegele sale de platou pentru serialul Law and Order, Zoe Lister-Jones.

Când aveam 20 de ani lucram într-un club din New York deţinut de Chris Noth şi în câteva ocazii a venit şi s-a comportat inadecvat cu o colegă. În acelaşi an am apărut în Law and Order, era primul episod în care el se întorcea ca detectiv după Sex and the City. Era beat pe platou. La un cadru s-a apropiat de mine, mi-a mirosit gâtul şi mi-a spus: Miroşi bine. Nu am spus nimic. Prietena mea de la club nu a spus nimic. E rar când facem asta.

O altă femeie, care a primit pseudonimul Ava, le-a spus jurnaliştilor de la People că a fost şi ea hărţuită sexual de actor. Avea numai 18 ani şi lucra într-un restaurant când ar fi devenit ţinta lui Noth.

Îmi ţinea faţa cu ambele mâini şi încerca să mă aşeze în braţele lui. M-a împins într-o masă, iar toată lumea era amuzată de situaţie. Am încercat să-l opresc, dar era atât de mare în comparaţie cu mine şi beat.

Şi cântăreaţa Lisa Gentile a povestit că a fost atacată de actor şi ameninţată că dacă va povesti cuiva, cariera ei va lua sfârşit. S-a întâmplat în 2002, după ce acesta a condus-o acasă şi s-ar fi autoinvitat în casa tinerei. Odată intrat în apartament s-a repezit asupra ei, a început să o sărute şi să o dezbrace, iar când femeia i-a spus că nu îşi doreşte asta, Noth a ameninţat-o, după care a plecat. Lisa spune că a decis să vorbească acum ca să sprijine astfel declaraţiile celorlalte femei.

Şi totuşi, nu este prima dată când Chris Noth se confruntă cu acuzaţii de agresiune. Fosta sa iubită, supermodelul Beverly Johnson, a vorbit în trecut despre bătăile încasate de la acesta şi ameninţările cu moartea. Până şi câinele ei a fost trecut pe lista celor ce urmau să moară dacă aceasta continua să refuze să se întoarcă la el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Actriţele din Sex and the City nu-l sprijină pe Noth

Multă lume aştepta şi reacţia actriţelor care i-au fost atâta vreme colege de platou, iar aceasta nu a întârziat prea mult. Sarah Jessica Parker, Cinthia Nixon şi Kristin Davis au transmis un comunicat comun prin care îşi arată sprijinul pentru femeile care au decis să vorbescă public despre agresiunile la care au fost supuse.

Ne întristează să auzim acuzaţiile împotriva lui Chris Noth. Susţinem femeile care au făcut un pas în faţă şi care şi-au împărtăşit experienţele dureroase. Ştim că este un lucru foarte greu de făcut şi le felicităm pentru asta.

Foto: quicktelecast.com

Între timp, agenţia care îl reprezenta pe actor i-a suspendat contractul, precum şi prezenţa în serialul în care juca în prezent, The Equalizer. Şi producătorul de echipamente de fitness Peloton a retras reclama care îl avea pe Noth în prim-plan, iar cumpărătorul pe care îl avea pentru brandul său de tequila şi cu care se înţelesese la un preţ de 12 milioane de dolari s-a retras din afacere.

Citeşte şi: Noul Sex and the City, unul dintre cele mai aşteptate seriale ale anului – LIFE.ro

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora