Cel mai mare bazar din lume. 6 piețe uriașe pe care oricine ar trebui să le viziteze - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cel mai mare bazar din lume. 6 piețe uriașe pe care oricine ar trebui să le viziteze

Am alcătuit un top cu șase cele mai mari piețe pe care fiecare dintre noi ar trebui să le viziteze la un moment dat în viață, în căutarea celui mai mare bazar din lume:
Share this article

În era digitalizării și a cumpărăturilor online cine știe care mai este cel mai mare bazar din lume și cine se mai încumetă să-și facă cumpărăturile de la piață. Oricât de tentant ar fi un click de mouse pentru cumpărături, recunosc că nimic nu se compară cu experiența vizitării unui bazar și a târguielilor din piață.

În plus, atunci când călătorim, vizitarea unui bazar ne face să simțim cel mai bine gustul culturii locale, iar cum eu, personal, iubesc chilipirurile, încă un motiv în plus să vreau să știu care este cel mai mare bazar din lume.

Am alcătuit un top cu șase cele mai mari piețe pe care fiecare dintre noi ar trebui să le viziteze la un moment dat în viață, în căutarea celui mai mare bazar din lume:

  1. Piața Khan Al-Khalili, Cairo, Egipt

Deși maijoritatea o numesc simplu Khan, această piață din Egipt datează din secolul al XIV-lea, când era un hub unde se comercializa aur, cupru, condimente și multe altele. Astăzi poți cumpăra orice, de la bijuterii, la corturi decorative și cămile de jucărie, ce atârnă în fața celor peste 900 de tarabe. Acest bazar se află chiar în inima orașului Cairo și este una dintre cele mai vechi piețe în aer liber din zonă.

După o zi de negocieri și chilipiruri, te poți relaxa cu o ceașcă de cafea tare în cea mai veche cafenea din Cairo – Fishawi’s Coffee Shop, care servește cumpărătorii din piață încă din 1773.

  1. Târgul de Crăciun din Viena, Austria

În timpul celei mai frumoase perioade din an, piața din fața primăriei din Viena se transformă într-un ținut de basm de iarnă. Capitala Austriei are peste 20 de piețe din care poți alege, însă aceasta este cea mai populară. Aici poți găsi cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, dar și castane prăjite și vin fiert. Copiii sunt încântați să facă o tură cu renii, să-și împărtășească dorințele Îngerașului care aduce cadourile de Crăciun în Austria, precum și să facă prăjiturele și lumânări la atelierele dedicate lor. Oameni de toate vârstele se bucură să privească diferite scene ale Nașterii Domnului, să asculte colinde de Crăciun sau să patineze pe patinoarul din apropiere.

  1. Piața Chatuchak, Bangkok, Tailanda

Piața de weekend Chatuchak este cea mai mare din Tailanda și unul dintre cele mai mari bazaruri din lume. Ai nevoie de o hartă care să te ajute să navighezi printre cei aproape 150 de mii de metri pătrați și 15 mii de standuri, organizate pe 27 de sectoare precum, alimentar, antichități, animale și haine. În ciuda numelui, multe dintre tarabe sunt deschise în fiecare zi, însă pentru o experiență deplină, e bine să vizitezi acest bazar în weekend, când poți cumpăra orice încape sub soare. E recomandat să ajungi dimineața devreme pentru a evita cozile și vei cumpăra până nu mai poți.

  1. Bazarul Marrakech, Maroc

Datorită locației sale centrale, Marrakech a fost întotdeauna un centru al comerțului. Până în zilele noastre, cel mai cunoscut oraș din Maroc rămâne un centru cultural și economic și niciunde nu se vede mai bine asta decât în bazar.

Bazarul Marrakech, această piață tradițională ce mărginește Jemma el-Fnaa (principala piața sin oraș) creează un veritabil labirint plin de negustori care vând mărfuri precum o marochinărie, mirodenii și îmbrăcăminte. Iar la căderea nopții piața principală se transformă într-una de noapte unde poți mânca kebab, tajine și alte gustări locale. A te pierde pe alei și printre standuri poate fi o experiență extraordinară pentru o după amiză petrecută în Marrakech.

  1. Marele Bazar din Istanbul, Turcia

Acesta este de fapt cel mai mare bazar din lume, una dintre cele mai vechi piețe din Turcia și din lume, fondată în anul 1461. Odinioară a fost centrul comerțului din întreg Imperiul Otoman, păzit pe timpul nopții de soldați. Odată cu trecerea timpului piața s-a extins în mall-ul labirintic de azi. În zilele noastre, acest bazar haotic și foarte colorat este locul unde poți gusta bunătățile locale, unde poți cumpăra haine, condimente, porțelan și multe, multe altele. Unii cinici ar putea spune că este o capcană pentru turiști, însă, datorită faptului că este frecventat de localnici, în acest bazar marfa este de o calitate excelentă și o poți obține la prețuri foarte bune dacă știi să te târguiești. Negocierea este cuvântul cheie în Turcia.

  1. Piața de pește Tsukiji din Tokyo, Japonia

Piața de pește din Tokyo este cea mai mare din lume și probabil cel mai bun loc de unde poți cumpăra fructe de mare, sushi și alte alimente. și chiar dacă nu ești mare consumator de fructe de mare, spectacolul pur al celor trei blocuri dedicate comerțului cu pește merită din plin o vizită. Trebuie să te trezești foarte devreme dacă vrei să prinzi licitația de ton. Numai 120 de vizitatori au voie să vadă și să participe la licitație, iar coada se formează începând cu ora 5 dimineața. Pentru a te bucura de această experiență, ai grijă să te încalți adecvat (șlapii și tocurile nu sunt permise), să ai un pulover dacă vrei să participi la licitație (camera de așteptare este neîncălzită) și să ai bani suficienți la tine pentru cumpărături.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora