Cele mai profitabile monede virtuale - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai profitabile monede virtuale

Realizată cu scopul de a păstra confidenţialitatea utilizatorilor săi, aceasta este o monedă privată ce nu poate fi urmărită, bazându-se pe adrese invizibile şi semnale de apel ce protejează confidenţialitatea participanţilor la tranzacţii, precum şi a sumelor tranzacţionate de aceştia.
Share this article

Pentru unii monedele virtuale sunt o mare nebuloasă. Alţii le consideră chiar o escrocherie, în timp ce mulţi le văd ca pe un instrument nu doar de plată, ci şi de profit, ba mai mult, unii consideră că acesta este viitorul. Fiind vorba însă de mediul online, aici nu există limită în ceea ce priveşte numărul criptomonedelor existente. La ora actuală sunt mai mult de 2.500 în lume şi continuă să apară. În timp ce unele sunt sortite de la bun început eşecului, altele se pot dovedi o investiţie excelentă. Să vedem care sunt cele mai profitabile monede virtuale şi câteva ponturi de care trebuie să ţii cont înainte să decizi dacă vrei să investeşti şi tu în criptomonede.

Înainte să te apuci de achiziţii, este important să te documentezi cu simţ de răspundere despre monedele virtuale existente pe piaţă, despre cele în care faci investiţia, dar şi despre locurile în care faci tranzacţia. Este esenţial să cunoşti întreg istoricul monedei în care vrei să investeşti, de la cel care a creat-o la avantajele pe care ţi le oferă în raport cu alte monede. Specialiştii spun că ideal, dacă eşti novice în acest domeniu, este să începi cu investiţii în cele mai profitabile monede virtuale, deja testate şi care se bucură de încredere printre utilizatori. Abia după ce le înveţi sistemul, ai înţeles evoluţia lor pe piaţă şi lucrurile care le influenţează e indicat să încerci investiţii şi în monede mai puţin cunoscute, dar care îţi pot aduce, în anumite condiţii, câştiguri mult mai mari.

Bitcoin (BTC)

Dacă eşti cât de cât familiarizat cu domeniul, nu te va surprinde că în capul listei cu cele mai profitabile monede virtuale se regăseşte Bitcoin. Nu este doar cea mai cunoscută şi cea mai folosită ca mijloc de plată, dar este şi prima criptomonedă din istorie. Are deja 11 ani de la apariţie, dar a luat o amploare extraordinară în 2017, când a atins un maxim istoric halucinant: 19.397 de dolari a valorat atunci un Bitcoin. Nu te lăsa impresionat însă uşor. Valoarea criptomonedelor fluctuează teribil de la o zi la alta şi, la fel ca în cazul investiţiilor la bursă, poate aduce averi colosale într-o singură zi şi le poate face pierdute în următoarea. Chiar şi aşa, Bitcoinul rămâne cea mai valoroasă criptomonedă, preţul ei fiind la finalul lunii aprilie de peste 7.600 de dolari.

Ethereum (ETH)

Deşi am putea spune că este relativ nouă, lansată abia în 2015, Ethereum a devenit rapid una dintre cele mai profitabile monede virtuale din lume. A avut, ce-i drept, o bază puternică. Practic, Ethereum este mai mult decât o monedă. Este o platformă software descentralizată ce procesează atât tranzacţii, cât şi contracte şi aplicaţii ce pot fi utilizate fără o altă parte implicată. Deşi este considerată la fel de sigură precum Bitcoin-ul, pe cât de sigure pot fi criptomonedele, şi a crescut extraordinar de mult şi de rapid în popularitate, Ethereum se vinde încă la preţuri mult mai accesibile faţă de principalul său competitor. La sfârşitul lui aprilie o astfel de monedă se tranzacţiona cu 196 de dolari.

Ripple (XRP)

Apărută în 2012, Ripple este cea de-a treia monedă virtuală de pe piaţă, atât ca valoare, cât şi ca popularitate. Deşi este contestată de unii dintre cei implicaţi pe această piaţă pentru că, spre deosebire de celelalte criptomonede, Ripple se bazează pe un protocol de consens unic pentru confirmarea plăţilor, nu prin metoda consacrată de minare, aceasta a devenit un punct major de interes pentru mulţi investitori. Ripple este mult mai rapidă în procesarea plăţilor (are nevoie de doar câteva secunde spre deosebire de 2-3 ore, în cazul criptomonedelor cu minare), mai ieftină şi poate fi accesată direct, devenind în ultimii ani o zonă de interes crescut a sectorului bancar. Spre deosebire de competitorii săi, Ripple este încă o monedă extrem de accesibilă, valoarea ei fiind la momentul publicării articolului de 0,19 dolari.

Litecoin (LTC)

Litecoin face parte din categoria primelor criptomonede apărute după celebra Bitcoin, fiind denumită standardul de argint, în timp ce Bitcoin reprezintă standardul de aur. A fost lansată în 2011 şi avea ca scop să ofere tranzacţii mai rapide şi mai sigure, puncte la care Bitcoin avea la acel moment de suferit. Şi în prezent Litecoin procesează tranzacţiile mai rapid, foloseşte un alt algoritm de minare, considerat că oferă siguranţă mai mare şi poate gestiona o cantitate mult mai mare de tranzacţii, cam de 4 ori mai mare decât Bitcoin. 1 Litecoin valorează în prezent puţin peste 44 de dolari.

Monero (XMR)

De la apariţia sa pe piaţa virtuală, în 2014, Monero a schimbat puţin regulile jocului. Realizată cu scopul de a păstra confidenţialitatea utilizatorilor săi, aceasta este o monedă privată ce nu poate fi urmărită, bazându-se pe adrese invizibile şi semnale de apel ce protejează confidenţialitatea participanţilor la tranzacţii, precum şi a sumelor tranzacţionate de aceştia. Sunt traderi care o contestă, considerând că această confidenţialitate crescută poate facilita activităţile ilicite. Cu toate astea, Monero este apreciată de investotori şi o astfel de monedă se vinde în acest moment cu 61,75 de dolari.

EOS

EOS se numără printre criptomonedele noi apărute, abia în 2018, şi cu toate astea a reuşit să intre rapid pe lista cu cele mai profitabile monede virtuale. Este, la fel ca şi Ethereum, o platformă cu ajutorul căreia utilizatorii pot realiza şi dezvolta aplicaţii descentralizate. EOS însă nu are mecanism de minare pentru producerea monedelor, ci utilizatorii ce generează blocurile sunt plătiţi cu EOS Tokens în funcţie de capacitatea lor de producţie. Dezvoltatorii acestei platforme susţin că unul dintre scopurile acesteia este de a ajunge să proceseze 100.000 de tranzacţii pe secundă, un lucru considerat încă imposibil. Valoarea unui EOS la finalul lui aprilie 2020 este de 2,76 de dolari.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash este considerat un derivat de succes, chiar cu cel mai mare succes, al Bitcoinului. Apărut în 2017 ca urmare a unor dezbateri aprinse pe tema scalării Bitcoin la mai mulţi utilizatori, Bitcoin Cash a mărit limita de tranzacţionare dintr-o zi de la 1 MB, cât este în cazul Bitcoin-ului original, la 8 MB. Altfel spus, în timp ce Bitcoinul permite până la 250.000 de tranzacţii într-o singură zi, varianta Cash are o capacitate de până la 2.000.000. Tranzacţiile, în acest caz, sunt mai rapide şi taxele, mai mici. Un BCH este tranzacţionat în acest moment cu 242,5 dolari.

DASH

Dash (digital cash) a apărut în anul 2014 ca o opţiune la Bitcoin, una ce oferă un grad sporit de confidenţialitate. Acest lucru este posibil datorită funcţionării sale ca o reţea descentralizată ce face tranzacţiile anonime, spre deosebire de Bitcoin, unde tranzacţiile sunt publice. Dar DASH are şi alţi diferenţiatori consideraţi avantajoşi. Înainte de toate, viteza este net superioară. În timp ce tranzacţiile cu Bitcoin au nevoie şi de 10 minute ca să fie confirmate, cele cu DASH pot fi realizate în numai 4 secunde. Taxele de tranzacţionare sunt şi ele mult reduse, mai puţin de o jumătate de dolar pentru cele cu DASH faţă de 6 dolari pentru cele cu Bitcoin. Valoarea actuală a unui DASH este de 83 de dolari.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora