Cele mai scumpe case din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai scumpe case din lume

Care sunt cele mai scumpe case din lume? Urmează să vedem, însă, ca prim spoiler, trebuie să ai în cont cel puțin 128 de milioane de dolari ca să ți-o cumperi pe cea mai ieftină.
Share this article

Care sunt cele mai scumpe case din lume? Urmează să vedem, însă, ca prim spoiler, trebuie să ai în cont cel puțin 128 de milioane de dolari ca să ți-o cumperi pe cea mai ieftină. Sigur e confort I și are camerele decomandate. Lăsând gluma la o parte, ne vom plimba azi de la Monaco, în Marea Britanie și America și vom vedea care sunt cele mai scumpe case din lume, cine le deține și vom visa cu ochii deschiși la unele dintre ele.

#10. Cele mai scumpe case din lume: 18019 Kensington Gardens – 128 de milioane de dolari

Imensa proprietate este situată în Billionaires Row, care este una dintre cele mai prestigioase zone din Londra, Kensington Gardens.

Casa este deținută de magnatul și miliardarul indian, Lakshmi Mittal. El este președinte și CEO al celei mai mari companii producătoare de oțel din lume, Arcelor Mittal.

Această locuință are nici mai mult, nici mai puțin de 55 de mii de metri pătrați și a fost construită în secolul al XIX-lea.

La început au fost două case aproape distincte care mai apoi au fost unite într-o singură locuință de către dezvoltatorul David Khalili. Are 12 dormitoare, o piscină interioară, băi turcești și spațiu de parcare pentru 20 de mașini.

Înainte ca Mittel să cumpere această proprietate, ea a fost deținută de nume faimoase și familii bogate, precum familia Rothchilds, Free Poles, David Khalili și Bernie Ecclestone.

Pe lângă acest spațiu imens de locuit, Mittal poate dormi liniștit noaptea știind că printre vecinii lui se numără prințul William și Kate Middleton.

Foto: playbuzz.com

#9. Palazzo di Amore – 195 de milioane de dolari

Nu e de mirare că una dintre cele mai scumpe case din lume se află în Beverly Hills, California.

Palazzo di Amore este deținută de unul dintre cei mai de succes antreprenori din domeniul imobiliar, Jeff Green și are o suprafață aproximativă de 55 de mii de metri pătrați.

Vila construită în stil mediteraneean are 12 dormitoare, 23 de băi, numeroase piscine, teren de tenis, cascade și teatre, dar și 27 de garaje pentru mașini. Dacă ești invitat la o petrecere în Palazzo di Amore, vei vedea că are și un ring de dans rotativ și o sală de bal.

Casa arată mai mult ca un resort de vacanță decât ca un cămin al cuiva, însă este clar că aici locuiește cineva și poate fi mândru că stă într-una dintre cele mai scumpe case din lume.

#8. Elison Estate – 200 de milioane de dolari

Deținută de Larry Ellison, co-fondatorul Oracle și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, această proprietate de 200 de milioane de dolari este a opta cea mai scumpă din lume.

Datorită dimensiunilor proprietății, 9 hectare mai exact, aici se află mai mult decât o casă.

În interiorul complexului sunt 10 proprietăți, o ceainărie și o baie comună, un lac artificial și un iaz.

Mare parte a designului pică sub influența japoneză, iar proprietatea a fost modelată după palatul unui împărat nipon.

Casa a fost creată de Paul Driscoll care a fost arhitect și profesor la Zen Buddist.

În grădinile palatului vei descoperi specii de pomi foarte scumpi și rari.

#7. Four Fairfield Pond – 248 de milioane de dolari

Nu poți face un top cu cele mai scumpe case din lume fără să te oprești și la New York.

Four Fairfield Pond este casa lui Ira Renner, proprietarul Renno Group, un holding ce investește în topitorie și fabricație.

Proprietatea ce se întinde pe aproximativ 25 de hectare de teren și vine echipată cu 29 de dormitoare, 39 de băi, un dining room de aproximativ 100 de metri pătrați, teren de baschet, sala de bowling, teren de squash, de tenis și trei piscine.

Pentru acest gigant e nevoie de o cantitate enormă de electricitate însă, din fericire, casa are propria centrală electrică.

Iar pentru aceia care iubesc mașinile, Four Farfield Pond are un garaj în care se pot parca până la 100 de mașini.

#6. Penthouse-ul Odeon Tower – 330 de milioane de dolari

Cu o valoare estimată la 330 de milioane de dolari, Penthouse-ul Odeon Tower intră în topul celor mai scumpe case din lume.

Pentru o asemenea sumă de bani, vei primi un apartament de aproximativ 35 de mii de metri pătrați, la ultimul etaj al celei mai scumpe clădiri din Monaco.

Odeon Tower a fost creat de arhitectul Alexandre Giraldi și dezvoltat de Groupe Mazococo.

Penthouse-ul este împărțit pe mai multe etaje și are liftul său privat.

Iar dacă asta nu e de ajuns, tot aici un tobogan de apă privat se varsă într-o infinity pool cu o priveliște de 360 de grade.

Dacă ești bancher și ai acești bani, pune-i de-o parte pentru când va fi scoasă din nou la vânzare această casă impresionantă.

#5. Les Palais Bulles – 390 de milioane de dolari

Pe locul cinci se află Les palais Bulles pentru un preț de numai 390 de milioane de dolari. Această proprietate poreclită și „Palatul bulelor” a fost creată de arhitectul maghiar Antti Lovag și a fost construită între anii 1975 și 1989.

Porecla vine de la cele câteva încăperi rotunde care privesc peste Marea Mediteraneeană.

Inspirația lui Lovag pentru designul acestei proprietăți a fost luată din casele vechi din regiune; cu toate acestea, locuința aceasta a fost mult îmbunătățită cu accesorii de confort.

De exemplu, proprietatea are trei piscine, numeroase grădini și un amfiteatru de 500 de locuri construit pe terenurile deluroase.

Acest palat este azi deținut de Pierre Cardin, designerul de modă francez, de origine italiană.

Proprietatea este folosită în special ca destinație de vacanță pentru Pierre, dar și ca locație spectaculoasă pentru petreceri și evenimente, precum prezentarea colecțiilor Dior.

#4. Vila Les Cèdres – 450 de milioane de dolari

Această proprietate ce ocupă locul al patrulea între cele mai scumpe case din lume, este situată în Saint-Jean-Cap-Ferrat din Franța.

A fost construită pentru prima dată în 1830 și cumpărată de regele Leopold al II-lea al Belgiei în 1904.

În trecut a fost considerată drept cea mai scumpă proprietate din lume, iar asta se întâmpla nu mai devreme de anul 2017. De atunci, alte case au ocupat primele trei poziții în top.

Proprietatea se află pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, iar numele ei derivă din multitudinea de cedri care se află în curte.

Doar casa are aproximativ 18 mii de metri păstrați și se laudă cu 14 dormitoare. Are o piscină olimpică și un grajd imens în care pot fi ținuți 30 de cai.

Înăuntru vei putea vedea candelabre de cristal, lambriuri aurite, picturi în ulei din secolul al XIX-lea și o bibliotecă cu panouri din lemn ce găzduiește peste 3000 de cărți.

#3. Vila leopolda – 750 de milioane de dolari

Iată care este a treia cea mai scumpă casă din lume. Vila este deținută de Lily Safra, văduva bancherului libanezo-brazilian, Edmund Safra. Este situată în Alpii francezi, în regiunea Coastei de Azur și ocupă peste 20 de hectare de pământ.

Are 11 dormitoare, 14 băi, o seră comercială, un helipad, o bucătărie exterioară și una dintre cele mai frumoase piscine pe care le-ai văzut vreodată.

Proprietatea este faimoasă și pentru faptul că aici s-a filmat filmul lui Alfred Hitchcock, „To Catch a Thief” din 1951.

Numele provine de la proprietarul original, Regele Leopold al II-lea al Belgiei, însă designul ei a fost regândit în 1920 de către arhitectul american, Ogden Codman Jr.

#2. Antilla – 1 miliard de dolari

A doua dintre cele mai scumpe case din lume este situată în Mumbai, India și costă aproximativ 1 miliard de dolari.

Designul a fost gândit și proprietatea a fost construită de firmele de arhitectură din Chicago, Perkins&Will și Hirsch Bender Associates.

Proprietatea a fost construită pentru Mukesh Ambani, președintele și directoul companiei Reliance Industries Limited, una din primele 500 companii din lume, deținută de cel mai bogat om din India.

Clădirea de 400 de mii de metri pătrați este poziționată în cartierul Cumballa Hill din Mumbai și numără 27 de etaje impresionante. De asemenea a fost construită ca să facă față unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter.

În interior vei găsi șase etaje devotate total garajelor de mașini, o stație service pentru mașini, un templu, o sală de teatru de 50 de locuri și 9 lifturi.

Proprietatea mai numără un centru spa, trei helipaduri, un salon, o sală de bal, un studio yoga, o cameră de înghețată și mai multe cinematografe.

Cu toate aceste lucruri în casă, proprietarul plătește lunar 600 de angajați.

#1. Palatul Buckingham – 2,9 miliarde de dolari

Chiar dacă nu este de vânzare, palatul familiei regale britanice este cea mai scumpă casă din lume, cu o valoare de piață de aproape 3 miliarde de dolari. Situat în centrul Londrei, cu 775 de camere, 78 de băi, 92 de birouri și 19 scări (nu trepte), este rezidența oficială a monarhiei încă din 1973.

În termeni de mărime, palatul are aproximativ 830 de mii de metri pătrați, iar grădinile se întind pe vreo 16 hectare de teren.

Cu toate acestea, în ciuda mărimii impresionante și a titlului de cea mai scumpă casă din lume, nu este cel mai mare palat din lume.

Foto: Shutterstock
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora