Cu autorulota în România: unde să mergi, la ce să ai grijă și de ce să te ferești - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cu autorulota în România: unde să mergi, la ce să ai grijă și de ce să te ferești

Vacanțele sunt perioadele cele mai așteptate din an, pentru că aduc liniște, relaxare și noi experiențe. Cine nu iubește să călătorească, să cunoască oameni și culturi noi, să vadă cât mai multe locuri și obiective turistice? Dacă îți dorești o experiență diferită, alege o vacanță pe care să o petreci într-un camping din România.
Share this article

Te-ai întrebat cum ar arăta o vacanță cu autorulota prin România? Vacanțele sunt perioadele cele mai așteptate din an, pentru că aduc liniște, relaxare și noi experiențe. Cine nu iubește să călătorească, să cunoască oameni și culturi noi, să vadă cât mai multe locuri și obiective turistice? Dacă îți dorești o experiență diferită, alege o vacanță pe care să o petreci cu autorulota într-un camping din România.

Astfel, vei avea parte de aventuri, destinații superbe, liniște și destindere. Dacă închiriezi o rulotă sau o autorulotă, concediul tău va fi cu adevărat special. O să poți vizita mai multe localități și obiective turistice și vei ajunge pe drumuri unde frumusețea naturii te va lăsa fără cuvinte. Vei privi răsăritul din peisaje sălbatice sau pitorești, iar noaptea o să asculți liniștea pădurii, ori susurul mării. Sunt o mulțime de campinguri în România, multe dintre ele dotate cu toate utilitățile și situate în zone pitorești. Dacă ai alături prieteni, persoana iubită sau câteva lucruri personale, o autorulotă îți va oferi confortul unei garsoniere cochete. Rulota este o variantă mai ieftină, dar confortabilă și de luat în considerare!

Cei care au ales să descopere destinații și colțuri din natură într-o “casă pe patru roți” spun că senzația de libertate pe care au experimentat-o nu se compară cu nimic altceva. Un sentiment unic ce trebuie trăit măcar o dată în viață!

Camping în România – Avantajele și dezavantajele unei vacanțe cu rulota sau cu autorulota

România are aproximativ 680 de campinguri, multe dintre ele situate în zone superbe și cu numeroase facilități pentru cei care poposesc cu rulote sau cu autorulote. Pasionații de călătorii spun că în țara noastră turismul de camping nu este la fel de dezvoltat precum în alte țări din Europa. Asta pentru că românii abia acum au început să prindă gustul escapadelor pe patru roți și al ieșirilor cu cortul. Cu toate acestea, peisajele României pot concura cu ale oricărei alte țări unde campingurile sunt deja o “tradiție.”

Citește și: Camping în Grecia. Topul celor mai frumoase campinguri pe malul mării, în Grecia

Natura și senzația de libertate sunt motivele principale pentru care iubitorii de călătorii aleg să plece în vacanță cu autorulota sau rulota și să poposească într-un camping în România

Dar mai sunt și alte avantaje, demne de luat în seamă:

Poți schimba locația când vrei, fără să fii legat de un program sau de un anumit camping din România. Dacă nu îți place unde ai ajuns, ai posibilitatatea să pleci mai departe. În cazul în care ești obosit și vrei să dormi o oră, poți face acest lucru. Autorulota are un pat mare, la dispoziția ta. Dacă decizi să oprești off-camping trebuie să îți iei anumite măsuri pentru a fi în siguranță (staționează în zone cu semnal la telefon, anunță proprietarul dacă ești campat pe un teren privat etc).

Înveți să te autogospodărești

Ai la dispoziție bucătărie, frigider, dulapuri de depozitare, baie cu duș etc. Asta înseamnă că va trebui să îți prepari singur cafeaua dimineața și să gătești, dacă nu vrei să încerci rădăcinoasele de prin pădurile pe care le vizitezi. Avantajul este că vei avea certitudinea că bucatele sunt proaspete. Acest lucru este important, mai ales în perioada de vară, când pe litoralul românesc o mulțime de restaurante și taverne sunt închise de către inspectorii de la protecția consumatorului. Familiile care au copii apreciază cel mai mult această facilitate.

Ai o baie la dispoziție în orice moment, iar acest lucru este reconfortant. Asta, mai ales, pentru că pe anumite șosele din România toaletele lipsesc, iar când există, “vizitarea” lor nu este tocmai o plăcere. De multe ori, nici mirosul și nici “priveliștea” nu lasă amintiri plăcute.

Te apropii de natură și ai parte de peisaje minunate, de liniște și de oportunitatea de a te conecta cu un mediu înconjurător armonios

Experimentezi ceva inedit, pentru că, până la urmă, asta este ideea unei vacanțe cu rulota sau cu autorulota, pe care o petreci într-un camping în România.

Dacă ai posibilitatea, cel mai bine ar fi să închiriezi o autorulotă modernă, dotată cu tot ce ai nevoie. Apelează la o firmă serioasă care să te asigure că vehiculul are reviziile tehnice la zi. Poți opta și pentru o rulotă, dacă pretențiile tale nu sunt ieșite din comun. În acest caz, asigură-te că mașina ta, de care vei lega rulota, are o stare tehnică adecvată.

Citește și: Memoria gustului de vară și obiceiurile culinare din zone mai puțin știute ale României. Cum facem un chec (de camping) la grătar cu cardamon

E bine de știut faptul că o vacanță într-un camping de rulote nu este chiar pentru oricine

Călătorii mai comozi din fire, obișnuiți cu all inclusive, 5 stele și camere spațioase vor simți, probabil, lipsa unor facilități. Cu siguranță că oricine poate încerca o experiență de acest fel, dar s-ar putea să nu fie pe placul tuturor. Cam acestea ar fi singurele dezavantaje ale unei vacanțe “pe patru roți.”

Cu toate acestea, chiar dacă iubești luxul si hotelurile, măcar o dată în viață trebuie să încerci ceva diferit. Vei avea amintiri frumoase și plăcute, poate chiar amuzante! Încearcă prima dată să mergi într-un camping în România cu autorulota (este mai luxoasă decât o rulotă), apoi, dacă îți place, poți pleca și cu cortul.

Campinguri pentru rulote și autorulote din România

În cazul în care ești hotărât să experimentezi ceva diferit și să îți petreci vacanța într-un camping în România, ai de unde alege. Trebuie să îți schițezi un traseu, apoi, în funcție de vreme și dispoziție, să poposești în locuri de poveste, unde natura pare cel mai desăvârșit pictor. Dacă deja ești un călător experimentat, nu strică să arunci o privire pe campingurile selectate de noi. Mai jos găsești o listă împărțită pe zone și regiuni a celor mai frumoase campinguri din România. Toate au un rating mare pe site-urile de rezervări și note de peste 8.5 din partea persoanelor care le-au încercat deja.

Camping Fain este situat în Lunca Bradului, județul Mureș și se află în inima Munților Gurghiu

Este o zonă pitorească, iar cuvintele nu pot descrie adevărata frumusețe a naturii din această zonă. Se poate campa cu cortul sau rulota, iar pentru relaxare, campingul din această zonă montană pune la dispoziția oaspeților și o tavernă. Dacă afară este frig, nu uita că poți să încălzești autorulota, astfel încât să te simți confortabil. Chiar și iarna poți avea parte de vacanțe reușite “pe patru roți” în campinguri sau stațiuni montane. Cei care vin fără cazare pot sta în corturile puse la dispoziție de către proprietarii campingului. Acestea sunt încalzite când vremea este rece și sunt amplasate pe o podea din lemn pe care este pusă o saltea de pat. Există, de asemenea, dușuri cu apă caldă, toalete, aragaz, frigider, un ceaun și o zonă de grătar.

Vampire Camping este situat în localitatea Bran, la poalele castelului cu același nume și dispune de locuri de campare pentru corturi, rulote si autorulote

Are vedere spre Parcul Național Bucegi și Piatra Craiului. Acest camping din România are grupuri sanitare, dușuri, apă caldă în permanență, locuri speciale pentru spălat vase și rufe, internet, semnal la telefon, apă și curent electric.

Campingul Laguna Albastră din localitatea Făgăras, jud Brașov oferă condiții bune de cazare, atât pentru rulote și autorulote, cât și pentru cei care doresc să stea la cort

Are o suprafață de 20 de mii de metri pătrati și este dotat cu grupuri sanitare, apă curentă, locuri de joacă pentru copii, piscină, dușuri și foișoare.

Campingul Cheile Turzii este situat într-un cadru natural de excepție și permite accesul cu rulota sau autorulota

Ca și facilități oferă: electricitate, apă, dușuri cu apă caldă, restaurant și bucătărie. Pentru o experiență inedită, montează un cort lângă autorulotă și te vei simți mai aproape de natură.

Citește și: „Fie ne mutăm definitiv în Anglia, fie ne întoarcem în România și vedem cum o dregem”. S-au întors acasă pentru a-și crește copiii alături de părinți și bunici. Așa a luat naștere campingul dintre blocuri, Dragonfly Gardens

Camping Ursuleț Durău (Moldova) se află situat în mijlocul naturii, printre brazi înalți, cărări care șerpuiesc, izvoare și zăvoaie

Oferă o priveliște minunată spre Munții Ceahlău , dar și spre dealurile din apropiere. Cei care vin fără rulote sau autorulote se pot caza în căsuțe. Acest camping dispune de toate facilitățile necesare (băi moderne, bucătărie utilată, un foișor mare amplasat lângă un râu etc.) și are un punctaj mare pe site-urile de rezervări online, semn că cei care au trecut pe aici au avut doar cuvinte de laudă.

Sfaturi utile pentru o vacanță cu autorulota

Atunci când decizi să pleci într-o vacanță cu rulota sau cu autorulota, trebuie să ai în vedere câteva lucruri, pentru a te putea bucura de peisaje și campinguri situate în inima naturii. Este important să alegi cu grijă locațiile, pentru a nu fi dezamăgit. Din pacate nu toate campingurile din România oferă condiții excelente, dar poți să le alegi doar pe cele care se pliază pe cerințele și dorințele tale. Pune pe o listă ceea ce vrei neapărat să gasești într-un camping, apoi caută destinațiile potrivite.

Sursa foto: depositphotos

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora