Cum să ai Sărbători fericite şi ce este Hygge, trendul momentului în lifestyle
Dacă nu ai auzit încă de Hygge, atunci ai ratat unul dintre cele mai importante şi mai prietenoase trenduri ale momentului. Conceptul de Hygge, de provenienţă norvegiană, dar ajuns în atenţia lumii datorită danezilor, presupune crearea unei ambianţe calde şi plăcute, acasă, lângă prieteni, care să te ajute să treci de intemperiile vremii, fie că vorbim de cea exterioară sau cea politică.
De peste câteva sute de ani, scandinavii supravieţuiesc frigului şi lipsei de serotonină aplicând „legile” Hygge vieţii de zi cu zi. Mai exact, Hygge este o atitudine care te ajută să vezi viaţa într-o notă pozitivă, să priveşti şi cele mai mărunte activităţi ale zilei cu bucurie şi să îţi creezi un decor plăcut în care să îţi desfăşori viaţa. Pentru a obţine această stare de bine, trebuie să renunţi la tot ce te indispune sau îţi provoacă emoţii prea puternice şi să te concentrezi asupra persoanelor, activităţilor şi lucrurilor care îţi fac plăcere.
Dacă vrei să îţi faci o idee mai bună despre ce înseamnă Hygge poţi să cauţi imagini revelatoare pe Instagram unde peste un milion şi jumătate de poze au acest hastag. Dar o sursă şi mai bună este Pinterest, unde căutările după Hygge au crescut anul acesta cu 285% faţă de anul trecut. Până şi dicţionarul Oxford a luat în seamă acest cuvânt care îţi provocă imaginaţia atunci când vine vorba de pronunţie (n.red.: se citeşte ceva de genul hu-gă), pentru că l-a introdus pe lista scurtă a cuvintelor anului 2016.
Într-o lume tot mai obosită şi mai pe fugă, conceptul de Hygge poate să fie un respiro bine venit. Aşa că, stai mai multă acasă, cu familia şi prietenii foarte apropiaţi. Aprinde câteva lumânări şi redu din luminile intense din casă. Pune câteva căni de vin la fiert şi caută şosete călduroase pentru toată lumea, adu perne pe podea şi pături moi şi călduroase la îndemână. Bagă ceva bun, care se face repede, la cuptor şi dă startul conversaţiei. Hmm, sună familiar? E fix cam ce ne dorim să facem cu ocazia Sărbătorilor oricum. Poate acesta este anul în care chiar ar trebui să ne străduim să ne şi iasă. O motivaţie în plus: Danemarca, ţara din care provine acest trend, este cea mai fericită ţară din lume.