Cum să arăţi senzaţional în 2018: ai grijă de tenul tău! - LIFE.ro
Sari la conținut

Cum să arăţi senzaţional în 2018: ai grijă de tenul tău!

Un an nou înseamnă şi planuri noi. Poate ţi-ai propus să călătoreşti mai mult, sau să petreci mai mult timp cu cei dragi, să ajungi mai des la sală ori să-ţi schimbi complet garderoba. Sau poate vrei să-ţi schimbi look-ul şi să adopţi o tunsoare mai tinerească. Şi dacă tot vorbim de întinerire, poate ar trebui să acorzi o importanţă mai mare şi îngrijirii tenului.
Share this article

Un an nou înseamnă şi planuri noi. Poate ţi-ai propus să călătoreşti mai mult, sau să petreci mai mult timp cu cei dragi, să ajungi mai des la sală ori să-ţi schimbi complet garderoba. Sau poate vrei să-ţi schimbi look-ul şi să adopţi o tunsoare mai tinerească. Şi dacă tot vorbim de întinerire, poate ar trebui să acorzi o importanţă mai mare şi îngrijirii tenului. Este posibil să ai o piele sănătoasă, care să nu-ţi trădeze vârsta. Dar asta înseamnă să adopţi o rutină corectă de îngrijire.

Eu am stat de vorbă cu esteticiana Corina Allan şi am aflat cum este corect să ai grijă de piele pentru a încetini procesul de îmbătrânire. Iată ce trebuie să ştii, înainte de toate: „Vârsta nu este un tip de ten. Indiferent de anii pe care îi ai, daunele celulare cauzate de radicalii liberi şi observate pe piele sub formă de riduri, lipsa fermităţii şi aspect tern pot fi reparate în acelaşi fel. Alege produsele necesare în funcţie de tipul tău de ten şi de problemele pe care le observi pe piele. Cel mai important aspect, atunci când vine vorba despre riduri, este folosirea protecţiei solare în fiecare dimineaţă, indiferent de anotimp. Nu este posibilă ameliorarea semnelor de îmbătrânire a pielii dacă nu se aplică un produs cu SPF 30 sau mai mare în fiecare zi. Bineînţeles, la 20+ ridurile vor fi mai puţin pronunţate decât la 35+, de aceea ingredientele anti-ageing şi concentraţiile lor ar trebui alese strict în funcţie de cât de pronunţate sunt semnele de îmbătrânire. De exemplu: la 20 de ani poţi alege un produs anti-ageing cu retinol 0.1% şi mulţi antioxidanţi, pentru estomparea liniilor fine, iar la 35 de ani poţi opta pentru un produs anti-ageing cu retinol 1% pentru estomparea ridurilor şi altor semne avansate de îmbătrânire. Dacă ai peste 35 de ani, un produs cu beneficii anti-ageing şi efecte de luminozitate adăugat rutinei de îngrijire a tenului este de ajutor în a menţine aspectul sănătos şi tânăr al pielii. Încearcă produse pentru luminozitate cu arbutin (2%), acid azelaic (10-14%) sau vitamina C (5-15%)”.

Dacă te-am convins să încerci ingrediente noi, dar nu ştii cum şi când să le aplici, nu-ţi face griji. Am rugat-o pe Corina să ne explice care este ordinea în care ar trebui folosite produsele în rutină zilnică de îngrijire a pielii:

„Tonerul se aplică dimineaţa şi seara, doar pe pielea curată, protecţia solară se foloseşte în fiecare dimineaţă, ca ultim pas. Peste protecţia solară se pot aplica doar produse de machiaj, cum ar fi: bază de machiaj, fond de ten, pudră etc. Aşteaptă câteva minute înainte de a începe să te machiezi şi alege produse de make-up cu factor de protecţie solară, dacă este posibil. Nu aplica protecţie solară seara.  Exfoliantul cu AHA sau BHA se aplică după toner sau direct pe pielea curată şi uscată, dacă nu foloseşti toner. Nu se limpezeşte de pe piele. De asemenea, este foarte important să foloseşti în fiecare seară un produs hidratant potrivit tipului tău de ten  Dacă rutina ta conţine produse-tratament sau preparate farmaceutice, foloseşte-le înainte de aplicarea produsului hidratant. După acest pas, mai poţi adăuga un ser sau o combinaţie de seruri. Poţi chiar să amesteci serul cu produsul tău hidratant sau poţi aplică mai întâi serul şi apoi hidratarea. Aplicarea serului şi a hidratării depinde de textura produselor şi de preferinţele personale”.

Cine nu-şi doreşte o piele frumoasă, luminoasă şi mai puţin ridată? Totuşi, un astfel de ten nu se obţine într-o săptămână. Dacă în noul an ţi-ai propus să acorzi mai multă atenţie îngrijirii tenului, esteticianul Corina Allan îţi propune să porneşti de la următoarea rutină, potrivită pentru un ten normal, cu semne de îmbătrânire: 

Dimineaţa

Pasul 1: curăţă tenul – alege un produs cremos, care nu usucă pielea;

Pasul 2: aplică un toner cu antioxidanţi şi ingrediente reparatoare – antioxidanţii reduc dramatic radicalii liberi;

Pasul 3: aplică protecţia solară – cel mai important ingredient anti-ageing, radiaţiile solare duc la formarea radicalilor liberi ale căror efecte pe piele sunt: lipsa fermităţii, apariţia petelor, riduri, aspect tern sau cenuşiu. Produsul cu SPF 30 (sau mai mare) pentru protecţie solară trebuie să asigure şi hidratarea necesară tenului în timpul zilei.

Seara:

Pasul 1: curăţă tenul

Pasul 2: aplică tonerul

Pasul 3: aplică un produs exfoliant cu AHA (acid glicolic sau acid lactic) ori BHA, în funcţie de tipul de ten.

Pasul 4: aplică o cremă hidratantă bogată în ingrediente anti-ageing cum ar fi: antioxidanţi, ceramide, niacinamide, vitamine etc.

Pasul 5: aplică un ser special formulat pentru estomparea ridurilor, pe zonele cu riduri sau pe toată faţă. Ingredientul cel mai potent este retinol 1%, însă dacă nu tolerezi retinolul există multe alte ingrediente anti-ageing cum ar fi niacinamide 10%, vitamina C 15%, cocktailuri de antioxidanţi, ceramide şi peptide etc. 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora