Cum să călătorești în lumea largă și să nu plătești cazare 6 luni pe an? Și cum să devii instructor de yoga după ce ai trăit cu localnicii din Zimbabwe? Maria Iorga și povestea unui suflet fericit - Pagina 5 din 5 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Câte țări ai văzut până acum, Maria? Deci, însoțită, nu singură.

Fun fact: am 27 de ani și am văzut 27 de țări. Pe toate le-am văzut împreună cu Vlad, sufletul meu pereche și omul cu care aș pleca oricând, din nou, în jurul lumii.

Poți clasa călătoriile sau fiecare vine cu ceva special?

Absolut fiecare plecare are ceva special. Dar da, le pot clasa și la mine sună cam așa: Africa și toate restul. Sau, să o exprim altfel, viața mea se împarte în două mari etape: înainte și după Africa. Acolo m-am și decis să devin instructor de yoga, care a fost o altă schimbare majoră.

Ce recomanzi?

Yoga m-a impactat atât de mult, încât am ajuns să cred că lumea ar fi un loc mult mai bun dacă fiecare dintre noi ar avea relația asta cu propria persoană. Dacă fiecare ne-am îngriji corpul cu atenție, ne-am accepta sentimentele, imperfecțiunile, aspectele din personalitate pe care le considerăm negative, asta ar schimba radical modul în care interacționăm, acceptăm viziunile altora și trăim, în general. Așadar, recomand ca oricine să încerce să își cultive o practică prin care să se conecteze cu Sinele. Că-i yoga, că-i tai chi, că-i pescuit…irelevant, whatever makes your soul happy. 

Și mai recomand să privim viața cu curaj. Să îmbrățisăm fiecare schimbare ca pe o nouă oportunitate. Să ne încredem în proces, să ne ascultăm intuiția și să luăm atitudine. 

Maria Iorga:„Călătorim ieftin. 6 luni pe an nu plătim cazare”

Presupun că reușești să jonglezi bine cu toate. Care este secretul?

Terapia și yoga sunt my secret weapons. Nu sunt mereu în echilibru perfect & that’s ok. Viața mea s-a schimbat radical când am început practica yoga și s-a mai îmbunătățit încă pe atât când am intrat în procesul de terapie. 

Familia din Zimbabwe

Maria, o să te întreb franc. Am înțeles cum negociezi cu timpul, dar cu banii cum o faci ca să ai toate aceste aventuri superbe?

Simplu, călătorim ieftin. Suntem oportuniști când vine vorba de zboruri – foarte rar avem o destinație setată. În schimb, vânez reduceri și ne planificăm vacanțele în funcție de ele. Majoritatea ieșirilor noastre sunt cu cortul, așa că cel puțin 6 luni pe an nu plătim cazări pe unde mergem. Alteori, când facem voluntariat prin workaway, nu plătim cazare și nici masă.

Oricum, de altfel, suntem foarte norocoși – Vlad este un inginer silvic extraordinar și eu sunt un om foarte adaptabil și, să fiu sinceră, mă pricep la chestii. În consecință, și veniturile noastre sunt direct proporționale cu capacitățile pe care le avem. Ajută și câteva skilluri de finance management, dar cu asta nu mă mândresc, niciodată n-am reușit să economisim. :)) 

Care este lucrul cel mai curajos din viața ta?

Tot. De la parașutism, la backpacking prin Africa fără niciun plan, până la a refuza să fac compromisuri care nu coincid cu principiile mele. Fiecare zi din viața mea este un gest de curaj. Am decis să trăiesc asumat, curajos și să-mi asum toată răspunderea pentru consecințe. So far so good – sunt mai împlinită ca niciodată. 

Dar frica cea mai mare?

Orbirea. Mi-e groază de o viață în care n-aș mai putea să văd apusuri, să mă bucur de culorile naturii sau să-i privesc pe cei dragi în ochi când le spun „Te iubesc”.

Fericirea de unde vine?

Fericirea mea vine din interior. Din pacea pe care o regăsesc pe salteaua de yoga. Din zilele în care râd cu mama-n hohote. Din plimbări prin pădure cu Vlad de mână, țipând după Iris, care iar fuge după căprioare. Dintr-un bilet de avion către oriunde, care promite locuri noi și ceruri înstelate. 

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora