De ce a ales o familie de români care trăia în Anglia să se întoarcă acasă, într-un sat din Mureș. Alexandra Stamate (Ferma emigranți în grădină): „o chemare pentru a lua o gură de aer după ce mi-am ținut mult timp respirația” - Pagina 2 din 3 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Aveți patru copii. Cum se bucură ei de viața de la sat?

Copiii sunt cei mai câștigați. Au libertate și sănătate pe pâine, cum îmi place mie să zic. S-au împrietenit cu sătenii, se salută, fac parte efectiv din viața satului. 

Ferma emigranți în grădină
La Ferma emigranți în grădină copiii sunt cei mai fericiți

Cât de greu este pentru voi să aveți grijă de fermă și, în același timp, să creșteți și patru copii mici?

Și business și copii este un subiect cam greu. Rolul de mamă și această responsabilitate este cea mai grea pentru mine, ca ființă. Dar ei sunt lumina mea!  

Și când mă gândesc că doar eu le pot da un alt fel de exemplu, ma împuternicește să continui. Mă inspiră zi de zi pofta lor de viață, asta printre micile momente în care mă enervez de numa’ (râde). 

Alexandra Stamate (Ferma emigranți în grădină): „Deci, până pleacă ei în lume, vor învață lângă mine în homeschooling tot ceea ce ține de viață, de lume, de univers și de afacere. Apoi, sunt liberi să-și caute scopul în viață”

Cum o să faceți când cei mici o să crească, o să rămâneți tot aici, la sat?

Încă nu am conturat în minte tot viitorul meu, al copiilor, al nostru. Las viața să mă surprindă și încerc să nu mă atașez de ideea de a-mi ține copiii pe lângă mine și să continue ce am început eu. Vreau să le ofer posibilitatea de a explora infinitul universului, știind că eu am pus niște baze solide și să știe, fiecare în parte, să-și crească o mâncare sănătoasă și să gestioneze o mică afacere. 

Deci, până pleacă ei în lume, vor învăța lângă mine în homeschooling tot ceea ce ține de viață, de lume, de univers și de afacere. Apoi, sunt liberi să-și caute scopul în viață. 

Povestește-ne puțin despre tine și despre Florin. Cum v-ați cunoscut? 

Eu și Florin ne-am cunoscut când munceam amândoi la un restaurant. Și cumva, universul a vrut ca noi doi să facem 4 copii și să îi creștem. Facem cea mai bună echipă. 

Cine și-a dorit mai mult întoarcerea acasă și viața la țară?

Eu am simțit chemarea pământului. Numai la asta mă gândeam. Aici mă simt acasă cu adevărat. 

Din ce trăiți acum?

Suntem mici producători. Acesta este unicul venit. 

Citește și: „Orașul îți oferă multe posibilități, dar și tot atâta stres”. De ce s-au mutat doi tineri de la București într-un cătun de la poalele munților Făgăraș

Povestește-ne puțin despre proiectul Ferma emigranți în grădină

Ferma a luat naștere în conștiința universului încă de dinainte să existe în mintea mea acest concept. Eram emigranți în UK când aveam o grădină în mijlocul orașului și m-am hotărât să inspir lumea. 

Florin Stamate
Înainte să trăiască la sat, la Ferma emigranți în grădină, Florin a lucrat în Anglia

De unde aveți comenzi? Și ce caută cei mai mulți oameni?

Comenzile vin de peste tot. Încerc să le onorez în limita timpului. Producem puțin și bun și nu vreau să schimb asta. În schimb, mă bate gândul să ofer mici cursuri de permacultură, de yoga cu capre și de făcut brânză. 

Citește continuarea articolului« 1 2 3 Pagina următoare »
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO