De la cântăreț la căutător de mistere ezoterice: Cum a renunțat la muzică un artist promițător pentru a-și găsi sensul vieții - Pagina 6 din 6 - LIFE.ro
Dacă am ezitat să le răspund la întrebări elevilor, nu îmi amintesc. La întrebări se răspunde, de obicei, în funcție de domeniul fiecărui conferențiar. De exemplu, Răzvan Vișan răspunde la întrebări care se referă la domeniul geografic; istoricul Cornel Mărculescu răspunde la cele despre istorie; Victor Bucuroiu și Loredana Bunoiu (agenți de la criminalistică) răspund la cele care țin de lege, disciplină socială, atacuri cibernetice, hărțuire în viață reală sau online etc.; și eu răspund la cele din sfera muzicii, artelor, culturii și religiei. Invitații pe care îi avem în cadrul conferințelor Citește și Dăruiește, de asemenea, răspund la întrebări legate de domeniul lor.
Caravana va ajunge, în curând, la Pucioasa, apoi iar la Târgoviște. De la Pucioasa, proiectul se va afla sub o nouă denumire: Conferințele Myosotis – Citește și Daruiește.
Gala Premiilor Radar de Media. Cum ai ajuns să organizezi și să prezinți acest eveniment monden? Ce îți dorești să însemne?
Cunoscându-mi istoricul de festivaluri pe care le-am organizat și promovându-mi activitatea artistică pe Radar de Media, jurnalistul Dorin Huntai, fondatorul publicației, mi-a propus inițial să prezint și să cânt în cadrul galei din 2022. Nu am fost hotărât. Parcă nu mă simțeam pregătit nici să cânt la un asemenea eveniment, nici să prezint, mai ales că eram într-o perioadă mai liniștită. O implicare în zona mondenă era ultimul lucru la care mă gândeam. Ulterior, Dorin a avut nevoie să se retragă din București și mi-a încredințat întreg proiectul galei. Nu am mai putut să refuz. Ideea m-a provocat din mai multe puncte de vedere și am socotit că poate așa e rânduit. Am fost pus în situația de a mă adapta rapid, de a căuta o echipă pricepută și de a organiza evenimentul. După mai multe căutări, am apelat la producătoarea Raluca Mihaela Găină, cu care mi-am format o echipă de specialiști și am pus bazele noului concept, integrând Comisia de Atestare a Calității, Performanței și Excelenței și Premiile Myosotis, ca un fel de Critics Choice, dacă vreți.
Vizionând podcastul lui Adrian Artene, am descoperit-o pe Simona Țăranu, care vorbea despre rugăciuni și acatiste. Cum să nu se adune cine se aseamănă? Am fost suprins să aflu o fată, din industria de televiziune, care are asemenea preocupări spirituale și intelectuale. În general, fetele din zona televiziunii vorbesc despre mantre, yoga, zodii, numere, aspecte ce anulează automat valoarea de femeie educată, rațională, responsabilă și serioasă.
N-aș putea să vorbesc despre ispitele care au venit pe parcurs. Radar de Media a însemnat cel mai mare stres din viața mea și încă înseamnă asta. Sper, totuși, să aibă un rost. Pentru că, prin implicarea mea aici, îmi doresc să aduc valorile în față. Și sper că s-a văzut acest lucru. Sigur, nu se poate construi un astfel de eveniment fără micile compromisuri specifice manifestărilor mondene. Dar, în timp, poate reușim să uniformizăm lucrurile, deși vocea publicului este importantă și trebuie luată în considerare. Problema este că, în România, oamenii sunt ușor manipulați, sursele media sunt inundate de imoralitate și perversitate, iar acest lucru îmi amintește de cuvintele lui Joseph Pulitzer, care anunța că „o presă cinică, mercenară, demagogică, va produce în timp un popor la fel de josnic ca ea însăși”.