Dieta cu gutui
Gutuile au o mulțime de proprietăți, fiind cunoscute pentru faptul că îmbunățesc funcțiile digestive, ne fac pielea mai frumoasă, stimulează circulația sau întăresc sistemul imunitar. În plus, gutuile ne ajută să slăbim.
Gutuia, un fruct delicios și plin de vitamine
Deși gutuile nu sunt printre cele mai populare fructe, acestea ar trebui consumate mai des: pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt bogate în vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre.
Gutuile ajută ne ajută să slăbim
Ar trebui să profităm de sezonul gutuilor și să le introducem în dieta noastră. Gutuile accelerează metabolismul, îmbunătățesc funcția digestivă și ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.
Gutuile sunt bogate în fibre, ca majoritatea fructelor, de altfel, iar asta înseamă că introducându-le în dieta noastră ne asigurăm că sistemul nostru gastro-intestinal funcționează mai eficient.
Gutuile au puține calorii
Nu trebuie să vă faceți griji că ați consumat prea multe gutui. 100 de grame de gutuie proaspătă conține doar 57 de calorii. Este un fruct sățios, are puține grăsimi saturate, un nivel scăzut de sodiu și colesterol.
Gutuile, un aliat în lupta cu problemele de stomac
Amestecată cu lămâie, gutuia te poate ajuta atunci când suferi de diaree, constipație sau infecții intestinale. Siropul de gutui este eficient în tratarea hemoroizilor.
Gutuile ne ajută să avem o piele mai frumoasă
Deoarece sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, gutuile ne ajută să avem o piele frumoasă. Antioxidanții elimină daunele provocate de radicalii liberi celulelor pielii, reducând astfel aspectul ridurilor, eliminând petele și ajutându-vă să vă apărați pielea împotriva radiațiilor UV.
Cum se ține dieta cu gutui
Vestea bună este că dieta cu gutui nu este una foarte restrictivă și nu impune un anumit regim alimentar. Pentru a scăpa de 2-3 kilograme în plus, trebuie să consumi două-trei gutui pe zi, având grijă să ai o alimentație sănătoasă și să nu faci excese.
Trebuie să urmezi regulile alimentare de bun simț: să elimini prăjelile, alimentația de tip fast food, mezelurile, să reduci semnificativ cantitatea de zahăr și de făinoase. De asemenea, sucurile acidulate nu ar trebui să se regăsească în această dietă. Fructele, legumele, ouăle, lactatele degresate și carnea slabă ar trebui să fie de bază în dieta ta.
Trebuie să mănânci organizat: trei mese principale și două gustări, pentru a nu te confrunta cu senzația de foame.
Gutuile pot fi introduse pe parcursul zilei ca și gustări. Le poți consuma ca atare sau în smoothiuri. Ca să beneficiezi de proprietățile lor, cel mai bine este să le mănânci crude.