La „Fior di Latte Gelateria, Cucina e Poesia”, m-am aşezat, ca omul rătăcit prin Primăverii, uimit de magnoliile înflorite.
Am cerut, relaxată, o ciocolată caldă. Mi s-a adus într-o cană mare, albă, inscripţionată cu o poezie scurtă, semnată de Marius Tucă: „Ce s-ar întâmpla/ dacă m-aş îmbrăca/ în pielea ta?/ Aş fi pentru totdeauna/ Al tău?”
Sună bine. Şi ciocolata este bună. Chiar foarte. Tot locul are ceva apetisant… De fapt Fior di Latte este un hotspot pe harta restaurantelor pentru bonvivants din capitală.
Decorul este cald, pastelat, nu oboseşte ochiul. Dimpotrivă. Este stylish, rezervat, discret.
Deschid meniul: piadinele-caesar, caprese sau marinara (un produs tipic italian, pe care nu îl mai întâlneşti în Bucureşti), tartar de crevete roşii de Sicilia, papardele de casă cu ciuperci, Isle Flotante, King Crab Alaska cu cognac şi mousse de avocado, salată vegană, piept de raţă pe pat de piure de păstârnac.
Restaurantullei aparţine lui Marius Tucă, Oana Pleşan şi Sorin Stoian.
De curând, în cadrul unui brunch, la care au participat vedete, influencers şi jurnalişti de top, Chef Oana Pleşan a dezvăluit şi unul dintre preparatele vedetă ale acestui sezon: salata de caracatiţă cu îngheţată de fistic şi pesto, care a demonstrat măiestria şi talentul ei, oferind probă faptului că îngheţata poate fi şi altceva decât un desert.
Oana Pleşan a absolvit cursurile de gelatier, avându-l ca mentor pe Chef Giacomo Schiavon, fondatorul celebrei Sorbetteria di Castglioni din Bologna.
A învăţat în Italia cum se prepară o îngheţată autentică, după reţete tradiţionale, iar apoi a lăsat ca inspiraţia să o conducă.
A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeură, gelato de parmezan cu reducţie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucăţi de curmale ţinute peste noapte în lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atât în restaurant, cât şi în gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.
Dirijorul John Axelrod: „Vinul, mâncarea și muzica sunt pasiunile mele, îmi hrănesc sufletul”
/
Dana Maria
Reading Time: 2 minutes
Ce să mănânci în Indonezia: O călătorie culinară prin arhipelag
/
Klara Popescu
Reading Time: 2 minutes
Unde se mănâncă cele mai bune fructe de mare: o călătorie culinară
/
Klara Popescu
Reading Time: 2 minutes
Ce să mănânci în Andaluzia: 7 preparate tradiționale de neratat
/
Klara Popescu
Reading Time: 2 minutes
Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora