Florin Rogojinaru, „băiatul cu filmele” de pe TikTok. Sau cum pasiunea pentru filme și o joacă începută în pandemie au transformat un tânăr economist într-un influencer de succes - LIFE.ro
Sari la conținut

Există conținut de calitate și pe TikTok, iar Florin Rogojinaru este unul dintre contribuitori. Își împarte timpul între îndeletnicirile zilnice pe care le are față de serviciul său în cadrul unei companii japoneze cu atribuțiile pe care le poartă față de familia sa, dar și față de angajamentul pe care și l-a luat odată cu venirea pandemiei de a crea conținut de calitate în mediul online. De la Youtube a migrat pe TikTok și lucrurile au luat amploare atunci când a găsit exact „nișa” care a prins la un public format acum din multe cifre.

Este cunoscut ca fiind „băiatul cu filmele”. A sperat să-și pună amprenta și să devină un formator de opinie, dar a purtat scepticism la început. Nu s-ar fi gândit că va ajunge să fie recunoscut pe stradă și să fie „tras în poze” de către cei care-l întâlnesc, iar numărul de urmăritori în total de pe toate canalele de socializare să ajungă la 700 de mii. Totodată, Florin declară cu sinceritate și fără ocolișuri că au început să vină și colaborări care îl vor finanța. Îl măgulește complet și în egală măsură îl responsabilizează de a se menține în top cu recomandările despre filme bune, foarte bune și care merită neapărat văzute. Cât de bine negociază cu timpul liber, aflăm chiar de la invitatul zilei în rândurile de mai jos.

Florin, unde te găsim în prezent? Cu ce îți ocupi timpul în afara vizionării tuturor filmelor noi?

Viața mea se împarte între Timișoara și București. 70% din timp sunt în Timișoara, unde am familia și prietenii. Iar 30% din timp sunt în București, unde am început să creez noi prietenii. Datorită job-ului fac această „navetă” , pentru că munca de teren o fac în zona de vest, iar biroul/ sediul companiei este în București unde trebuie să fiu 2-3 zile pe săptămână.

Pe lângă job și filme practic mult sport ( fotbal și sală), iar pentru relaxare aleg să mă vad cu prietenii, să merg la pescuit sau să citesc. De 2 luni de zile, cel mai mult timp îl petrec cu Luca , noul membru al familiei.

Florin Rogojinaru:„ Eu cred că pasiune pentru filme avem cu toții.”

Ai terminat facultatea de economie, lucrezi la o companie din ce am aflat eu despre tine și totuși îmbini pasiunea ta pentru filme cu atribuțiile zilnice. Cât de bine se îmbină?

Da, am terminat facultatea de economie și lucrez în vânzări încă de la 18 ani. În momentul de față lucrez pentru o companie Japoneză. Eu cred că pasiune pentru filme avem cu toții, eu lucrând foarte mult cu oamenii, îmi place să socializez și mereu un film sau un serial bun/ în vogă este un subiect de discuție sau de spart gheața într-o conversație. Sunt norocos că am un job cu un program flexibil și s-a întâmplat de multe ori între 2-3 vizite să filmez câte un clip sau să îmi pregătesc material pentru a filma seara acasă.

Cât de mult îți place de tine, mai ales că tu ai reușit să creezi conținut de calitate și primești aprecieri de la oameni?

S-au întâmplat lucruri la care speram, dar nu credeam că se vor întâmpla vreodată. Primesc sute de mesaje de la toate categoriile de vârste. Îmi scriu copii care îmi mulțumesc pentru recomandări, dar și oameni în toată firea. Mă recunosc oameni pe stradă sau în magazine și mă felicită. Am fost solicitat la poze, lucruri care mi-au crescut stima de sine, care m-au bucurat, dar totodată mă responsabilizează să continui cu munca pentru că mereu e loc de mai bine.

Simți că te hrănești sufletește cu ele?

Da, sunt bucuros și mândru și am o satisfacție interioară care de multe ori mă face să zâmbesc chiar și când sunt singur, pentru că știu că nu multă lume din jurul meu credea că voi putea reuși să creez conținut pe care oamenii să îl aprecieze.

Florin Rogojinaru:„ Ai nevoie de consistență în mediul online.”

Sunt mulți formatori de opinie în mediul digital. De ce ai nevoie ca să te apuci?

Începuturile sunt cele mai grele și toți cei care își doresc să creeze conținut în mediul online trebuie să înțeleagă că rezultatele și aprecierile vin în timp. E foarte important să rămâi constant sau să încerci să fii mai bun de la clip la clip. Poate nu o să îți găsești „nișa” de la început, poate pleci cu o idee, dar îți dai seama că nu ți se potrivește, e ok să o schimbi. Schimbă conținutul, dar nu te opri. Ai nevoie de consistență în mediul online, nu mulți recunosc, dar la început ai nevoie de cantitate, mai apoi vine calitatea.

Citește și: Florentina Pavăl, profa de mate de pe Tik Tok și povestea anului sabatic dedicat sufletului, minții și voluntariatului în sprijinul copiilor nevoiași

Youtuberii devin noile vedete ale generației noastre. Vloggingul, la noi, a început de mai bine de un deceniu. Tu când ai început totul și cum ai început?

Eu am început când multe lucruri s-au „terminat” și anume în pandemie. Când din cauza pandemiei s-a terminat cu munca mea de teren și cu deplasările la București și am avut mai mult timp liber pe care nu am vrut să îl irosesc. Și mi-am zis, daca alții pot, e bine să încerc și eu să văd dacă pot. Și așa am început să postez pe Youtube. Mă rugam de familie și prieteni să se uite la clipurile mele și să îmi ofere feedback, să fie duri și sinceri. Și așa înveți, primind sfaturi și reproșuri, pe ambele trebuie să le iei constructiv și să te îmbunătățești. De la Youtube am migrat către Tiktok și de acolo au început lucrurile să ia amploare în sensul bun.

Apropo de oameni, în cât timp ai crescut și pe Tik Tok?

Contul și cifrele au crescut încă din prima zi de când am postat, dar a durat aproximativ un an de zile să am o comunitate numeroasă.

Florin Rogojinaru:„ Sunt „băiatul cu filmele” sau „zi-mi un film, te rog!”

Despre filme ai postat mereu?

Nu. Am început prin a posta clipuri despre curiozități care mi s-au părut mie interesante. Dar nu erau pentru alții interesante sau nu știam eu să le fac interesante pentru ei. Apoi, într-o zi am început să postez despre celebrități/actori/cântăreți. Și oamenii în comentarii cereau mai multe detalii despre anumiți actori ( filme în care au jucat, în care urmează să joace), apoi am făcut clipuri cu informații despre filme și seriale ( cum s-au filmat, despre ce e vorba). Până când mi-am dat seama că mereu pierdem timp atunci când vrem să ne uităm la un film și cineva trebuie să ne ajute. Și așa am început să spun într-un clip o informație utilă care să îi facă pe oameni să înțeleagă dacă merită sau nu să vadă acel film. Să povestesc o parte din film pe care poate o poți vedea și din trailer, dar nu toată lumea o înțelege. Să captez atenția ascultătorilor. Și astăzi sunt „băiatul cu filmele”sau „zi-mi un film” sau „recomandă-mi, te rog, un film” etc.

Ai avut mereu surse de inspirație, de subiecte?

De multe ori am fost în pană de idei, dar am început să îmi notez de fiecare dată când văd câte o informație despre un film/serial pe care o pot transpune într-un clip.

Sau cer ajutorul urmăritorilor și aleg dintre comentarii.

Ai găsit la rândul tău modele pe Tik Tok? Vorbim despre conținut care te inspiră pe tine. Găsim și cultură pe Tik Tok, corect spus?

Clar găsim ȘI cultură pe Tiktok. Depinde doar de filtrele noastre. Găsim ce vrem să vedem. De multe ori și ce nu vrem să vedem. Urmăresc foarte multe conturi din străinatate, dar urmăresc și Tiktok-eri din România care fac conținut de calitate și care muncesc pentru un video.

Câți subscriberi ai pe ambele conturi? Te-ai fi gândit vreodată că vei ajunge să impactezi atât de multă lume?

Dacă pun la socoteală Instagram + TikTok + Youtube ajung la aproape 700 000 oameni care sunt alături de mine. Nu, niciodată nu m-am gândit atat de departe, din păcate.

Florin Rogojinaru:„ La început nu aveam nici măcar un telefon care să filmeze bine.”

Ca să faci vlogguri, presupun că îți trebuie anumite cunoștințe de producție și editare video, îți trebuie idei de conținut, consecvență. Tu le aveai pe toate acestea sau ai învățat în timp?

Nu am avut nimic la început, nici măcar un telefon care să filmeze bine. Îți trebuie doar dorință și ambiție, restul le înveți. Nu aveam nici cea mai vagă idee despre cum să editezi un clip, cum să te filmezi, cum să te înregistrezi. Totul am învățat din anumite cursuri/clipuri online, unele contra-cost, altele gratuite. Am investit timp și bani ca să pot să trec la un nivel mai bun. E foarte importantă consecvența.

Tu vorbești deschis cu abonații și îi menții atrași, dar totuși când ai timp și de filme să te uiți, ca mai apoi să le recomanzi? În care parte a zilei o faci?

De multe ori mă întreb și eu de unde am timp, aș vrea să am mai mult de 24 ore într-o zi. Bănuiesc că m-am adaptat și sunt mereu contra-cronometru. Nu îmi place să am timpi morți. Mă uit la filme/seriale când mănânc, când îi dau să mănânce bebelușului, când mă îmbrac, când beau cafeaua, când sunt în avion, când ajung la hotel seara/noaptea și dimineața înainte să plec la job fac un clip. În timpul zilei când mănânc/stau în trafic caut informații despre filme/seriale ca să mai fac 1-2-3 clipuri 😊

Ai mereu o anumită energie și stare pentru a viziona filme?

Se întâmplă să nu am energie pentru alte lucruri și atunci zic că e timpul pentru un film și atât. Pentru că am momente în care nu mă pot concentra să mă filmez sau să lucrez pe laptop pentru job și trebuie să mă destresez, iar filmul mă ajută să fac asta.

De unde pasiunea aceasta pentru filme? Ți-a insuflat-o cineva anume? Ce ne poți mărturisi?

Pasiunea pentru filme a început în liceu și mi-am dat seama că filmele sunt de folos dacă știi cum să preiei informația și mesajul filmului. Am vrut mereu să „păcălesc”, nu îmi plăcea să citesc și căutam mereu filme bazate pe cărtțile pe care le aveam de pregătit pentru  școală. Dupa ce vedeam filmul voiam să citesc și cartea ca să văd cât de diferite sunt. Primele filme comparate cu  cartea au fost Ion si Moromeții, cărți care erau în materia pentru Bacalaureat. Putem învăța din filmele bazate pe fapte reale, să nu facem aceleași greșeli sau să învățăm din succesele altor oameni.

Florin Rogojinaru:„ Când eram mic îmi plăcea X-MEN.”

Când suntem mici, intrăm în anumite roluri și ne imaginăm că suntem ba pompieri, ba actori, pe polițiști. Tu ce îți doreai să devii când o să fii mare? Te-a inspirat un personaj anume din vreun film sau dintr-o carte în vremea copilăriei tale?

Visul meu era să ajung un fotbalist celebru și apreciat. Am avut ghinion și m-am accidentat grav de 2 ori și nu am mai putut juca la nivel profesionist. Din filme, visam să fiu super-erou, pentru că și super-eroii erau celebri și apreciați 😊 și îmi plăcea foarte mult X-MEN și mă vedeam un fel de Wolverine.

Și dacă tot am pomenit de cărți, citești în paralel, unde este cazul, și cărțile scrise după film?

La început comparam cărțile cu filmele, acum prefer să citesc cărți de dezvoltare personală. Dacă văd un film bazat pe o carte, rămân cu gândul că scenaristul a văzut ce trebuie în cartea respectivă și a transpus bine totul în film 😊

Faci o anumită selecție de filme sau te uiți la toate și indiferent de părerea ta, bună sau rea, o expui?

Mi-aș dori să văd doar filme bune, dar nu, din păcate mă uit și la filme proaste ca să le recomand pe cele bune. Nu prea mă uit la comedii, îmi plac mult dramele, filmele bazate pe povești reale care au un mesaj cu care poți rămâne în urma vizionării filmului.

Câtă vreme ai de gând să mai continui cu ceea ce faci? Ți-a trecut prin minte că poate ai să câștigi și bănuți din asta?

Nu mi-am impus o limită. Lucrurile abia au început să se „miște” în urma muncii mele. Timp de un an de zile am postat între 3-5 clipuri pe zi ca să ajung unde sunt acum, nu mă opresc și da, au început să vină și anumite colaborări din care să am venituri financiare. Sincer, aș vrea să ajung să câștig atât de bine din conținutul pe care îl fac, din imaginea mea, încât să nu mai fiu angajat la o companie, ci să lucrez pentru mine și cu mine 😊

Ce proiecte ticluiești în perioada următoare? Ai vreo idee nouă? Ne dai spoilere, dacă da?

Sunt în discuții cu mai multe persoane din lumea cinematografiei românești, nume care au creat la rândul lor și care vor mai crea filme și seriale. Și într-o bună zi, veți vedea un film sau un serial asupra căruia Florin Rogojinaru și-a pus amprenta. 😊

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora