Golf în România sau în ţările vecine? - LIFE.ro
Mergi la conținut
În articolul precedent vă spuneam că în România golful este considerat deseori un sport exclusivist, pentru că infrastructura de golf lipseşte aproape cu desăvârşire.
 
În Bucureşti nu putem vorbi despre un teren de golf propriu-zis, care, în mod normal are 18 cupe (sau găuri, în limbajul golferilor). Cu toate astea, jucătorii de golf se pot antrena în cadrul Stejarii Driving Range localizat în nordul Bucureştiului. Tot aici, cei dornici să înveţe pot lua primele lecţii de golf cu un jucător profesionist din Spania, Santiago Munoz.
 
Un loc unde se poate juca golf este Clubul Diplomatic. Are un teren de golf de 6 cupe, care este însă insuficient pentru un jucător împătimit.  
 
Zona Transilvaniei este cea mai dezvoltată din ţara. Aici se regăsesc trei terenuri: Paul Tomiţă (18 cupe) – lângă Pianu de Jos în apropiere de Alba Iulia, Transilvania Golf Club (9 cupe şi 6 cupe Academy) lângă Cluj Napoca şi Sun Garden (9 cupe) tot lângă Cluj Napoca, iar alte două sunt în curs de dezvoltare, lângă Sibiu şi respectiv, Alba Iulia.  
 
Bulgaria, o destinaţie consacrată
 
 
Thracian Cliffs. Foto: Arhiva personală Mihaela Kovacs
 
Din cauza lipsei facilităţilor din România, cei mai împătimiţi jucători români merg în Bulgaria pentru golf de calitate. 
Vecinii bulgari stau mult mai bine la capitolul golf. În total, au 7 terenuri de golf pe care se poate juca golf profesionist, dintre care 3 sunt la mai puţin de 350 km distanţă de Bucureşti, în zona Balcic, care a devenit în ultimii ani o destinaţie de golf şi atrage turişti din lumea întreagă. 
 
Cele trei terenuri de golf din zona Balcic – Lighthouse, Black Sea Rama şi Thracian Cliffs -, se numără printre cele mai bune terenuri de golf din Europa şi sunt amplasate pe o rază de 6 km. Bonus, toate trei oferă privelişti uimitoare către Marea Neagră. 
 
În plus, nu lipsesc evenimentele de anvergură. Thracian Cliffs a găzduit în vara anului 2013 Volvo World Match Play Championship, unde au fost prezenţi unii dintre cei mai buni jucători din lume. Începând de anul acesta, Lighthouse a intrat în lista destinaţiilor European Tour. Aşadar, Bulgaria poate fi un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de golf.
 
Green fee (taxa per rundă de golf)  
 
 
Fotografie de grup
Fiecare club de golf oferă opţiunea de a deveni membru contra unei cotizaţii anuale, care de obicei include runde nelimitate de golf dar şi alte facilităti. La începutul fiecărui an unele cluburi pot oferi discounturi potenţialilor membri. Cei care nu vor să devină membri au opţiunea de a plăti un green fee, taxa pe runda de golf. Iată costurile practicate de cluburile de golf menţionate mai sus:
 
România
 
Clubul Diplomatic:  
Cotizaţie anuală membru: 7500 lei (include şi accesul la piscina exterioară)
6 cupe   – 100 lei de vineri până duminică şi 80 lei de luni până joi 
12 cupe –  170 lei de vineri până duminică şi 140 lei de luni până joi 
18 cupe – 210 lei de vineri până duminică şi 160 lei de luni până joi 
  
Paul Tomiţă (Pianu de Jos):  
Cotizaţie anuală membru: între 1500 şi 3000 lei/an 
9 cupe – 75 lei
18 cupe – 150 lei
 
Transilvania Golf Club (Cluj Napoca)
Cotizaţie anuală membru: 300 Eur. Cotizaţia pentru al doilea membru de familie este 150 Eur, studenţii plătesc 100 Eur, iar copiii până în 16 ani au acces gratuit. 
6 cupe Academy Course – 50 lei nelimitat
9 cupe – 75 lei
18 cupe – 100 lei 
 
Sun Garden (Cluj Napoca): 
Cotizaţie anuală membru: între 1800 şi 3600 lei 
9 cupe – 135 lei
18 cupe – 203 lei 
 
 
Bulgaria
 
 
Black Sea Rama
Preţurile practicate de cele trei cluburi de golf de lângă Balcic diferă în funcţie de mai mulţi factori. Liste complete pot fi găsite pe site-urile terenurilor. 
 
Lighthouse Golf & Spa: www.lighthousegolfresort.com
 
Black Sea Rama Golf & Villas: www.blacksearama.com
 
Thracian Cliffs: www.thraciancliffs.com
 

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora