L’Atelier – l’art culinaire - LIFE.ro
Sari la conținut

L’Atelier – l’art culinaire

Share this article
Vă place gastronomia tradiţională franţuzească şi  apreciaţi inovaţia în bucătărie? Ce ziceţi de nişte Scoici St. Jacques gătite în unt semi-sărat, risotto cu gorgonzola şi bacon aromatizat cu ulei de trufe. Sau poate vă tentează un piept de raţă servit cu sos de struguri şi piure cu ceapă verde. La desert ce vă pofteşte inima: un souffle de ciocolată cu îngheţată de vanilie sau o tartă frangipane cu migdale şi îngheţată făcută în casă?
 
Dacă v-am făcut poftă de o cină à la française atunci ar trebui să încercaţi restaurantul L’Atelier. Este situat în incinta Hotelului Epoque, într-o zonă cochetă, aproape de Cişmigiu. Aşa cum o arată şi numele său, restaurantul îşi doreşte să aducă gastronomia la rang de artă şi, dacă aveţi ocazia să încercaţi meniul sau să schimbaţi două vorbe cu chef-ul francez Samuel le Torriellec, vă veţi da seama că pasiunea stă la baza bucătăriei sale.
 
De la amuse bouche până la desert preparatele sunt atent gândite. Sau „jucate”, mai bine zis. Dacă sunteţi buni cunoscători ai reţetelor tradiţionale franţuzeşti, veţi recunoaşte ingrediente noi, veţi detecta combinaţii îndrăzneţe de arome şi veţi descoperi un design cu personalitate, care poate semăna, uneori, cu o instalaţie de artă contemporană.
 
 
Meniul haute gamme al restaurantului se schimbă odată cu fiecare anotimp (şi asta nu se întâmplă foarte des în localurile din Bucureşti), propunând, pe lângă specialităţile casei, preparate inspirate de ingredientele de sezon. Cartea de vinuri nu dezamăgeşte, căci puteţi regăsi aici numeroase etichete de pe majoritatea continentelor.
Preţurile sunt pe măsura conceptului de lux. De altfel, servirea este impecabilă, decorul elegant – conceput cu atenţie la detaliu, atmosfera este întregită de muzica potrivită, chiar şi aşezarea meselor în sală respectă punctele cheie ale noţiunii de fine dining. 
 
L’Atelier – l’art culinaire, Intrarea Aurora 17C , Hotel Epoque; www.latelier-restaurant.ro
 
 
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora