Margareta Pâslaru: „În tinereţe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim numele spre binele altora” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cântăreaţă, compozitoare, textieră, actriţă, realizatoare de radio şi televiziune, Margareta Pâslaru este un artist desăvârşit. A crescut cu muzică şi continuă să facă muzică pentru că ea este cea care îi dă energie şi putere. Mereu o prezenţă discretă şi elegantă, în ultimii 30 de ani Margareta Pâslaru a ales să-şi folosească creativitatea în sprijinul acţiunilor caritabile.

Înconjurată de mică de bucuria artistică

Născută pe 9 iulie 1943, la Bucureşti, Margareta Pâslaru a respirat muzică încă din primii ani de viaţă. La radio se auzeau cât era ziua de lungă arii de operă, muzică clasică şi piese de teatru, iar seara bunica, pasionată de Chopin, le cânta la pian. Bunicul, sculptor, a introdus-o în lumea artei plastice, deschizându-i apetitul pentru pictură şi sculptură. Aşa că pentru micuţa Margareta Pâslaru a fost ceva firesc să ia lecţii de pian, balet, harpă şi pictură.

Foto: Facebook Margareta Pâslaru

A avut bucuria de a învăţa de la cei mai buni, profesoară de balet fiindu-i chiar Floria Capsali.

Foto: Facebook Margareta Pâslaru

Debutul în muzică şi l-a făcut la vârsta de 15 ani, la Casa de Cultură Griviţa Roşie, din Bucureşti, iar apariţiile ca artist amator au dus-o în atenţia omului de televiziune Ileana Pop, care realiza transmisiuni de acolo. Nu a fost singura care a remarcat-o. George Grigoriu este impresionat de vocea adolescentei şi scrie special pentru ea Chemarea mării, pe care o înregistrează la radio. Melodia devine imediat şlagăr şi depăşeşte toate recordurile de vânzări ale acelei perioade – 26.000 de unităţi vândute.

Citește continuarea articolului 1 2 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO