Medicul președintelui Băsescu a adus în România o tehnică de detox ce promite să vindece boli dintre cele mai grave, unele chiar incurabile. Cât de intoxicați suntem? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dr. Cristina Sburlan a deschis de curând un centru medical unde, după o metodă inventată și certificată  de un academician rus, încearcă să trateze unele dintre cele mai grave boli din lume. Clinica se numește Perfect Detox Effect.

Fie că vorbim despre boli de piele, boli de sânge sau chiar și cancere, metoda este una de curățare în totalitate a organismul și apoi de repopulare cu o floră bacteriană nouă, obținută în laborator pe baza florei intestinale ce se găsește la bebelușul născut pe cale naturală.

Cel care a inventat această metodă este Academician Profesor Doctor Ashot Khachatryan, de origine armeană, școlit în Rusia și cu diplome recunoscute în lumea  întreagă. Profesorul Khachatryan folosește cu succes tehnica de 30 de ani în cadrul clinicilor sale din Ashtana (Kazahstan) și Novosibirsk (Siberia). Procedurile Profesorului au primit certificări internaționale în foarte multe țări, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Împreună cu Academician Profesor Khachatryan,  Dr Cristina Sburlan a deschis această clinică în București și deja are foarte mulți pacienți sosiți la tratament. Despre această metodă revoluționară, dar și despre perioada în care Dr. Sburlan a fost medicul oficial al lui Traian Băsescu, povestim în rândurile de mai jos.

Povestiți-ne despre această metodă de detox! În ce constă actul medical?

Este o metodă unică în lume, creată de academician dr. prof. Khachatryan, de origine armeană, naturalizat în Rusia, cu recunoașterea diplomelor în SUA și Germania. Profesorul se bazează în ceea ce face pe această invenție a dânsului și anume utilizarea terapiilor cu ioni de hidrogen. De altfel se și numește medicina hidrogenului. Ce face această medicină? Practic, tot ce folosim ca tratament, respectiv soluțiile terapeutice, care sunt cu diverse tipuri de PH, dar care au îmbogățire cu ioni de hidrogen, intră în corp  și normalizează forțat prin intermediul lichidului interstițial potențialul electric celular. Acesta din urmă este adus la valori absolut normale, și când spun normale mă refer la minus în interiorul celulei, condiții în care tumorile, virusurile, bacteriile și orice alt parazit nu mai  pot exista. Atunci, practic, tot ce se desfășoară în sens negativ în interiorul celulei nu mai poate avea loc și în felul acesta, respectivele agresiuni care sunt intracelulare dispar ușor, ușor.

Profesorul Khachatryan în timpul procedurilor  la clinică

Cui se adresează?

Tuturor oamenilor, de la cei sănătoși care își doresc un restart complet până la oamenii bolnavi.

Ce fel de boli?

Toate tipurile de boli.

Am auzit de boli incurabile…

Și de boli incurabile. Eu vin doar să explic atât: în momentul în care în celula indiferent a cărui organ – piele, ficat, rinichi, stomac, prostată, plămân – nu se mai creează confortul necesar dezvoltării unei agresiuni (virusuri, bacterii, tumori, paraziți), practic, tot ce există negativ în interiorul celulei, încet, încet dispare. Exact același lucru se întâmplă și la nivel celular.

Explicați-mi într-un limbaj cât mai simplu, vă rog: vine omul cu hepatită la dumneavoastră sau cu altă boală. În ce constă procedura?

Depinde de boală pentru că nu toate procedurile sunt la fel și nici etapele pe care le programăm fiecărui pacient nu sunt identice de la boli de piele până la boli de sânge.

Ca principiu, se urmărește curățarea corpului la toate nivelele, această curățare presupunând scoaterea din corp a chimicalelor, metalelor grele, a paraziților…

Cum faceți asta?

Sunt suprapuse mai multe metode. O metodă este sondajul hepato-biliar prin care desfundăm canalele hepato-biliare care în toate bolile sunt pur și simplu obstrucționate, astfel încât funcția ficatului este parțial compromisă. Atunci laboratorul unic al corpului nostru, dacă nu funcționează la parametrii normali, face vulnerabil tot corpul la toate nivelele.

Pe sondă băgăm anumite soluții care stimulează secreția hepato-biliară și în felul acesta se golesc căile hepato-biliare în așa fel încât se pot vizualiza, pe cealaltă parte a sondei, chiar și paraziți vii.

Practic se curăță organismul prin tehnică medicală: după sondajul hepato-biliar aplicăm inclusiv perfuzii de detoxifiere sau revitalizare, în funcție de etapa în care se află corpul respectiv, facem colonoterapia cu ajutorul unor soluții minerale încărcate mult în ioni de hidrogen.

După curățare?

Se face o repopulare a intestinului cu o floră bacteriană benefică. Profesorul a reușit să selecționeze 40 de tipuri de bacterii benefice pentru corpul uman pe care orice copil le are la naștere, dacă se naște pe cale naturală, nu prin cezariană.

Această repopulare se face introducându-se soluții de bacterii vii în intestinul gros astfel încât din 10 în 10 centimetri lăsăm ca stații cantități constante de bacterii vii care ușor, ușor repopulează această structură de colon. Înainte de implantul cu bacterii vii se face o pregătire a intestinului, creând un suport ca pe această structură inițială se se dezvolte noua floră bacteriană.

Echipa clinicii împreună cu Profesorul Khachatryan

Când și în ce context l-ați cunoscut pe Profesorul Khachatryan?

Spre durerea mea, am avut la rândul meu o problemă de sănătate cu soțul meu. El a colectat un virus de hepatită C de la stomatologie – cum bine știți, am avut acele substanțe sterilizante de suprafețe contrafăcute sau mult diluate, iar colegii noștri stomatologi deși au fost conștiincioși, nu au putut face sterilizarea proprie. Am ajuns cu el la Spitalul Colentina, la secția de Boli Infecțioase.  Profesorul Cercel ne-a propus interferonul, soțul meu a făcut acest tratament timp de un an când virusul a reapărut foarte viguros. Ca să ajungă la noua terapie cu medicația americană descoperită ca fiind curativă pentru hepatita C, trebuia să stăm să facă fibroză de gradul IV, adică ciroză. Nu mi se pare normal să aștepți să te îmbolnăvești sau să mori ca să fii ajutat de cineva…Așa că am studiat mai multe terapii, printre care cea a Profesorului John Ionescu din Germania și cea a Profesorului Khachatryan din Rusia.  Am văzut că terapiile lor rezolvă foarte multe probleme de la cancere până la tot felul de alte boli alergice, virale și așa mai departe și am zis să încercăm. Cu trei ani în urmă am încercat o combinație de Profesor Khachatryan în clinica din Kazahstan și după ce am plecat de acolo am făcut o tură la Institutul național de medicină tibetană în Tibet, centrul lui Dalai Lama. După șase luni, soțul meu nu mai avea nimic.

Și în continuare nu mai are nimic?

Nu mai are nimic de doi ani.

Profesorul Khachatryan de când are clinica?

Profesorul are clinica de 30 de ani, clinica mamă se află la Novosibirsk, un spital mare cu centru de cercetare unde azi lucrează soția și fiul profesorului care au preluat tehnica, iar dânsul a migrat în zonele Kazahstan, Armenia, Japonia, China – înaintea noastră a deschis o clinică și în China – și urmează în Europa să deschidă în Serbia, Cehia și Bulgaria.

Înțeleg că sunt cazuri incredibile rezolvate….

Să fiu foarte bine înțeleasă: tehnica Profesorului lasă corpul să se reseteze exact ca un calculator. Dacă ai timpul necesar să-ți faci resetarea corpului, atunci încet, încet bolile, chiar și grave, stagnează. Dacă nu ai acest timp, că nu ți-l mai dă fizicul, celula, nu poți să speri de la profesor ceea ce nu poate să facă Dumnezeu cu corpul tău. Și atunci revin și spun că se pot trata foarte multe boli, cu o singură condiție: tu, fizic, să fii programat în așa fel încât să mai ai timpul necesar să se întâmple această resetare de la sine, în corpul tău. Astfel spus, dacă ați vorbi cu Profesorul Khachatryan el spune următorul lucru: nu eu tratez bolile, eu curăț corpul, îl aduc la informația de bază corectă și corpul vostru se autotratează și auto resetează la o informație corectă și își anulează bolile. Singura problemă este să ai acest timp în care corpul să parcurgă acel drum necesar lui. Fiecărui corp îi trebuie timpul lui de resetare, pentru că nu toți suntem la fel.

Profesorul Khachatryan în timpul terapiilor de detox

Cât de intoxicați suntem?

Cu durere în suflet spun că lucrez în ecografie de 26 de ani și dacă acum 26 de ani îmi intrau 10 pacienți pe ușă într-o zi și doar unul avea probleme de colecist sau steatoză hepatică, după 25 de ani rămân surprinsă dacă găsesc unul fără probleme de colecist sau steatoză hepatică din cei 10 intrați pe ușă. Procentul este exact invers.

Asta înseamnă că alimentația noastră, factorul de stres, modul de consum al produselor lichide, chiar și apa pe care o bem de cele mai multe ori, toate acestea nu sunt în parametrii corecți.

Pentru că am ca specialitate și medicina muncii, am avut acum câțiva ani curiozitatea de a analiza niște salariați ai unei unități care are sediul în centrul Bucureștiului, oameni de birou pentru care am monitorizat metalele grele și vitamina D. Vreau să vă spun că aceiași oameni, de la an la an, au prezentat un nivel din ce în ce mai mare de metale grele și un nivel din ce în ce mai mic de vitamina D. Practic, pe nimeni nu am găsit în valoare normală cu vitamina D. De aceea le spun tuturor că această vitamina D trebuie analizată pentru că are efect asupra imunității. Metalele grele au fost probabil preluate din gazele de eșapament, din sursele de apă, din alimentație – în nici un caz de la serviciu, fiind oameni de birou. Iată cum și simpla viață în centrul Bucureștiului poate însemna o intoxicație.

Am înțeles că o parte din protocolul medical include pentru anumiți pacienți și o perioadă de nemâncat. Rezistă pacienții la această foame? Trebuie să le fie frică de această perioadă de nemâncat? Întreb pentru că unii pacienți cu boli grave sunt deja foarte slăbiți.

Corpul slăbește până unde consideră el că este ok. Chiar dacă nu mâncăm, dacă aceasta este structura corpului nostru, nu o să slăbim. Procedura terapeutică de foame este o procedură pe care foarte multă lume o practică în sistemul  medical și vă spun și de ce: toate toxinele, de la metale grele, chimicale, organofosforice  și toate celelalte îngrășăminte chimice pentru plante, inclusiv paraziții, se găsesc în țesutul gras. Chiar dacă nu avem burtă, avem țesut gras pe fese, pe talie și acolo sunt sursele de existență confortabilă ale toxinelor și paraziților. Prin foamea terapeutică și ceea ce facem noi, saunele umede cu substanțele care activează circulația, cu masajul visceral care creează un confort de pierdere în greutate mai rapid decât în mod normal, cu perfuziile ce susțin buna stare a corpului, nu facem altceva decât să mobilizăm din depozite toate relele, să le punem în circulația sângelui de unde începem să le scoatem, fie prin circulația intestinului, fie prin perfuzii, fie prin piele sub formă de transpirație, fie prin băi cu substanțe.

Dar flora bacteriană nouă pe care o introduceți, vine de la clinica profesorului sau o obțineți aici în laborator?

Este adusă de la centrul dânsului de cercetare. Țin să subliniez: În Statele Unite procedura se numește fecalo-terapie, noi nu facem asta, noi nu luăm materie fecală de la bebeluș ca să o punem la centrifugă și să o implantăm în colonul altuia. Profesorul a preluat bacterii studiate, le-a  crescut separat pe medii de cultură, le-a studiat pe fiecare în parte să fie benefice corpului uman și le-a adus pe mediul de cultură (supă de oase de găină sau de roșii – o procedură biologică, curată pe care se dezvoltă bacteriile). Aceste bacterii sunt puse la un loc și sunt împachetate ca doză în sticluțe, pentru fiecare pacient în parte. Noi nu umblăm cu materii fecale.

Aici se produc doar soluțiile de terapie, bacteriile sunt venite de la centrul de cercetare al profesorului.

Cum ați ajuns să vă faceți medic?

Am vrut să mă fac arhitect și nu mi-a ieșit. Mi-a plăcut întotdeauna frumosul, aveam un unchi arhitect în familie și am spus că mi-ar plăcea să fac ce face el. Dar cum în familie am avut doctori, făcând parte și din familia lui Victor Babeș – sora bunicii mele a fost medic, căsătorită cu profesorul Victor Babeș, am zis că cineva trebuie să facă Medicina, iar cum părinții mei și ceilalți veri nu au ales asta, a ,,picat” pe mine.

Dr. Cristina Sburlan

Deci nici nu ați încercat la Arhitectură…

Nu am încercat pentru că nu am fost lăsată, am încercat o singură dată la Medicină și am intrat din ,,greșeală” din prima, deși am fost 11 pe loc.

Sufletul meu și-ar fi dorit să lucrez cu frumosul. Sunt foarte corectă și spun că boala nu este un lucru frumos. A face bine este un lucru frumos, dar medicul nu se confruntă cu partea frumoasă când vede pacientul că a trecut de partea grea, medicul se confruntă cu partea grea a situației.

Tatăl meu mi-a spus: „o să faci frumos și după ce termini  Medicina pentru că o să salvezi oameni, iar acesta este un lucru frumos”. Așa e. Până la urmă, tot la  frumos am ajuns.

Dar de ce nu ați ales chirurgie plastică? Ce ați făcut după facultate?

Când am terminat facultatea de Medicină am dat examen pe specialitate chirurgicală, am luat chirurgie ORL, am avut post la Satu Mare. Legislația în România a fost făcută în așa fel încât să ne ducem fix pe zona universitară unde este postul arondat și pentru că la vremea aceea eram căsătorită în București și toată familia era în București, am renunțat și am intrat pe medicină de familie aici. Apoi am făcut imagistica și apoi medicina muncii ca să diversific activitatea ca medic deoarece mi se părea monoton să fac același lucru în fiecare zi. Din imagistică am rămas cu ecografia, din 2003 am intrat pe partea de medicină a muncii.

Această latură a medicinii mi-a deschis calea către studiu și astfel am ajuns să aflu și de Profesorul Khachatryan atunci când a apărut acea situație în viața mea.

Apropo de intoxicație, ce ne spuneți de Cernobîl? Mai există vreun pericol?

Stronțiu mai există, deși am ieșit de sub incidența maximă.


Citește și: Cele mai bune Detox Spa-uri din lume


Cum e să ai responsabilitatea sănătății președintelui României?

Nu am vorbit niciodată despre asta, eu am lucrat mai bine de 10 ani și la secția de urgență a Spitalului Elias și mulți dintre colegii mei nici nu au știut de faptul că eram medicul președintelui.

Până să fiu la Elias, am fost salariata Spitalului Witing, cumva  am avut pacienți toți miniștri și toți oamenii cu funcții înalte de la Ministerul Transporturilor și nu doar președintele Băsescu a fost în relație directă cu mine, ci și toți ceilalți care au trecut pe acolo. Aș putea spune că am o plajă foarte largă de pacienți –  oameni cu poziții înalte.

Cât de grea este povara responsabilității sănătății președintelui, indiferent cine ar fi el?

Eu am avut marele noroc că președintele Băsescu este un om care știe ce înseamnă armata, care a făcut armata și prin urmare este un tip foarte responsabil și foarte prezent în tot ce face. Este un tip care dacă greșește spune: „am greșit”. Este un tip care recunoaște absolut tot, fără nici un fel de reținere și își asumă tot ce face.

Nu atât relația cu președintele Băsescu ar fi putut fi greoaie, ci faptul că am fost singurul medic atașat la toate delegațiile, l-am însoțit peste tot și am fost și singurul practician, inclusiv pentru presă.

Dr. Cristina Sburlan

Jobul acesta a însemnat să fiți ,,in charge” cu tot ce se putea întâmpla, nu?

Da, cu tot ce se putea întâmpla, de la președinte, până la delegația oficială, până la presă.

Am făcut asta mai bine de zece ani și cred că sunt singurul medic din lume care a rezistat pe această poziție, marea majoritate fiind schimbată la 2, maxim 5 ani.

Am avut șansa unui soț extraordinar care m-a înțeles și a spus: „acesta este ceasul istoric al tău, trebuie să mergi”. Acest soț al meu pe care îl iubesc și care mă susține și azi cu această clinică, atunci când fiind de exemplu la policlinică, la anunțul venit printr-un telefon: „se pleacă”, a fost cel care mi-a adus de fiecare dată trusa de urgență la avion.

A fost și este în continuare un om care mă ajută, iar în cei mai bine de zece ani alături de delegații oficiale nu am avut sâmbătă, duminică, concedii, nu am avut nimic.

Dar această recunoaștere a președintelui, ce sentiment vă oferă?

Am două medalii, una obținută și pentru faptul că am asistat în Afganistan și am însoțit toate delegațiile acolo, un teren nu tocmai ușor. E adevărat, nu m-am dat la o parte de la nimic pentru că medicina e aceeași peste tot. A fost ceva asumat, am fost în funcție non stop, așa cum și președintele este în funcție non stop.

Sunt părinții dumneavoastră mândri azi?

Da, slavă domnului, au fost tot timpul mândri de mine.

Spuneți-mi, tehnica aceasta de detox este și pentru persoane supra-ponderale sau cu probleme de obezitate?

Tehnica aceasta este pentru toată lumea, însă acest restart al organismului poate ajuta foarte eficient o persoană supra ponderală să slăbească. Chiar azi am avut în clinică o persoană supra ponderală  care a făcut tot felul de cure de slăbire foarte bine orientate pentru sănătatea ei, foarte bine investigate, dar anul acesta, de la Bodrum a fost direcționată către Profesorul Khachatryan. M-a flatat faptul că profesorul a trimis-o la noi, doamna a primit protocolul și a rămas să discute cu soțul ei despre data de începere a protocolului. Revin și subliniez, nu este un protocol ușor, nu este cu sucuri sau sport, este cu terapie medicală bine instruită astfel încât să se producă resetarea celulară.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora