Povești de la supravietuițori. Cum au depășit provocările și au găsit puterea de a merge înainte 10 români - LIFE.ro
Mergi la conținut

Povești de la supravietuițori. Cum au depășit provocările și au găsit puterea de a merge înainte 10 români

Poveștile acestea pot inspira și influența în mod pozitiv și constructiv și vei știi de unde și cum să începi atunci când vei vrea să îți creezi propria afacere. Succesul poate să apară rapid sau poate întârzia, iar pe tot parcursul inițierii afacerii, secretul este…rabdarea.
Share this article

Poveștile acestea pot inspira și influența în mod pozitiv și constructiv și vei ști de unde și cum să începi atunci când vei vrea să îți creezi propria afacere. Succesul poate să apară rapid sau poate întârzia, iar pe tot parcursul inițierii afacerii, secretul este…rabdarea.

Alexandra Mone & Robert Anton

Fondatori ai ARI-Studio, companie IT românească, se ocupă cu dezvoltarea și vânzarea unor sisteme de tip software și hardware și sunt adresate atât publicului larg, dar în special și domeniului HoReCa. Cei doi antreprenori pun la dispoziție o serie întreagă de echipamente, atât noi nouțe, cât și second-hand și sunt disponibili pentru livrarea în toată țara persoanelor fizice și juridice. Aceștia au profitat recent de această perioadă pentru a pune la punct detaliile firmei și doresc să susțină sectorul HoReCa pentru o mai bună funcționare.

Alexandra Mone

Citește și: Amintiri din copilărie, povești de dragoste și crâmpeie de soare și veselie din viața actriței Monica Bîrlădeanu: „Cred că pe la 19 ani, când un fotograf mi-a propus să pozez pentru o linie de pijamale, am devenit conștientă că oamenii mă consideră frumușică”

Povești de la supravietuițori: Ionel Păsărică

Business fondat în anul 2017 în Iași, microberăria Capra Noastră își oferă serviciile pentru peste 100 puburi, restaurante și localuri din țară și inclusiv pentru lanțuri de retail precum Mega Image, Kaufland și Auchan. Pandemia nu a fost cel mai plăcut eveniment pentru Ionel Păsărică, întrucât localurile au fost majoritatea timpului închise, spațiul HoReCa suferind mari pierderi, însă businessul a fost îndreptat și către mediul online. Și ce dacă e pandemie? „Nu moare Capra când vor câinii”, a declarat antreprenorul pentru Ziarul Financiar.

Ionel Păsărică

Cristina Dobrescu

Ce poate fi mai frumos ca readucerea la viață a unor obiceiuri uitate? Livrez Dragoste, echipa ale cărei baze le-a fondat antreprenoarea Cristina Dobrescu, se ocupă cu caligrafierea de scrisori, dar și cu personalizarea de cadouri și aranjamente florale, la alegere și însoțite cu mesaje scrise de mână, atât pentru cei dragi, cât și pentru cei implicați activ în societate, în special în această perioadă neplăcută pentru noi. Livrările se pot face atât național, cât și internațional, iar startup-ul lucrează cu furnizori din România, susținând astfel producțiile din țară.

Cristina Dobrescu

Povești de la supravietuițori: Mădălin Pop

Durbane Urbane, numele businessului fondat în urmă cu câțiva ani în Brașov duce mai departe o lungă afacere de familie. Mădălin Pop a ales să continue activitatea în atelierul de tâmplărie și creează, în prezent, lădițe în scop practic și estetic, chiar și personalizate. Numele înseamnă de fapt „lădițe urbane”, iar materialele folosite și rămase sunt refolosite, nu și risipite. Acest tip de start-up susține și alți antreprenori care apelează la un design minimalist pentru spațiile în care își desfășoară activitatea.

Mădălin Pop

Ciprian Răglean

Alături de Răzvan Ionescu şi Răzvan Mihai Ionescu, Ciprian Răglean a ales să folosească în mod constructiv experiența din domenile telecomunicații și marketing și a fondat Pania, firmă care se ocupă atât de producerea pâinii și produselor de panificație, cât și de livrarea lor către clienți. Trăim vremuri în care locul de muncă ocupă din ce în ce mai mult timp în viețile oamenilor, în special din viața tinerilor, iar Pania oferă servicii de livrare inclusiv la birou.

Ciprian Răglean

Citește și: „Sufletul lumii”, cartea în care Camelia Cavadia și-a adunat cele mai frumoase amintiri și povești de viață. Despre deznădejde, dorințe, visuri de neatins și miracolele vieții cu scriitoarea care a avut curajul de a îndrăzni abia la 45 de ani

Povești de la supraviețuitori: Carmen Zaiu

Cu toții am auzit măcar o singură dată poveștile motivaționale ale antreprenorilor internaționali care și-au început afacerile în tinerețe, în garajul de acasă. Carmen Zaiu s-a gândit că această idee nu este deloc rea, așa că a transformat garajul familiei în laborator pentru a produce cosmetice pentru tenul sensibil și alergii. Panseea a pornit din prisma unei nevoi, care s-a transformat mai târziu într-o pasiune profitabilă. Ingredientele sunt cât se poate de naturale, iar datorită faptului că produsele sunt realizate hand-made și la comandă, termenul de valabilitate al acestora este mai redus ca al celor produse de comapanii mari pentru piață. Carmen dorește să promoveze utilizarea ingredientelor locale, iar produsele finale se pot găsi și în magazinul online.

Carmen Zaiu

Mihaela Rotaru

Școala Rottaru oferă cursuri de machiaj și cosmetică tuturor celor interesați. Totul a început în anul 2012, când Mihaela Rotaru și-a deschis un mic salon unde ținea mici ateliere pentru persoanele interesate, predând apoi la o școală acreditată și hotărându-se într-un final șă își deschidă propria școală de beauty. Școala Rottaru prezintă o gamă largă de cursuri, iar la terminarea unui curs, elevul va fi nevoit să promoveze un examen pentru a primi diploma.

Mihaela Rotaru

Povești de la supravietuițori: Paul Călin, Silviu Dragomir & Monica Călin

Wild Thing organizează în țară, dar și internațional, minimum 10 călătorii pe an pentru publicul care este angajat. Paul Călin oferă doritorilor o experiență cât mai naturală, cazarea făcându-se în majoritatea cazurilor la cort, pentru experiențe de neuitat. Grupurile de excursioniști nu pot fi prea mari deoarece se dorește stabilirea unei conexiuni între toți membrii grupului, iar un număr prea mare de oameni nu le-ar permite aceste lucru.

Victor Patrichi

Lucrurile vechi nu sunt lipsite întotdeauna de însemnătate. În special cărțile, care în ultima vreme sunt din ce în ce mai căutate, cumpărate și apreciate. Târgul Cărții, anticariatul online care a pornit din ideea de organizare a unui târg de cărți, se bucură de un succes în creștere, în special în mediul online, unde doritorii pot căuta orice titlu literar și nu numai, care odată cumpărat, va fi livrat la domiciliu.

Citește și: Eroul cu stetoscop: Poveşti de viaţă inspiraţionale din comunitatea medicală

Cristina Nițu

Cristina Nițu

Vrei să înveți limba portugheză și nu știi de unde să începi? Ei bine, noi avem o recomandare pentru tine: Fala Português. Absolventă a Facultății de Limbi Străine în București, dar și în Lisabona, antreprenoarea Cristina Nițu oferă cursuri de limba portugheză tuturor celor interesați și nu neglijează nicio categorie de vârstă, iar în anul 2020 a lansat și un curs online pentru persoanele interesate din afara Bucureștiului, care doresc să înceapă cursul.

Sursa foto: Pinterest

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora