Ritual de înfrumuseţare rapid, la tine acasă
Fiind mamă, pot să număr pe degetele de la o mână zilele mele de relaxare şi răsfăţ. Nu prea mai ajung nici la Spa, nici la salon în ultima vreme. Dar am decis că lipsa timpului nu trebuie să mă împiedice, aşa că am elaborat un plan de înfrumuseţare ce poate fi urmat direct de acasă. Nu durează mult şi nici costurile nu sunt prea mari. Dacă îţi doreşti o oră de răsfăţ şi relaxare care să te ajute să te detensionezi dar să fii şi mai frumoasă, atunci acest ritual este exact ce-ţi trebuie. Poţi folosi produsele cosmetice preferate sau te poţi inspira din lista mea:
1. Color Expert, de la Schwarzkopf (43, 99 lei) – este prima vopsea pentru utilizare acasă cu OMEGAPLEX®, tehnologia profesională împotriva ruperii părului. Aceasta asigură părului o culoare intensă, de durată şi o acoperire perfectă a firelor albe, fără niciun compromis în ceea ce priveşte sănătatea podoabei capilare.
2. Şamponul Nature Moments Provence Herbs & Lavender, de la Schauma (12 lei) – este special creat pentru un păr fără volum şi cu firul subţire, pentru a-l curăţa fără să-l încarce suplimentar şi pentru a-i reda volumul.
3. Kitul pentru exfoliere chimică în 2 etape Peeling Glycolique, de la Strivectin (Sephora, 356 lei) – este un tratament care împrospătează şi ajută la exfolierea tenului, în doar 5 minute.
4. Masca şerveţel Moisture+ Aqua Bomb, de la Garnier (7,5 lei) – oferă pielii hidratare intensă în doar 15 minute. Conţine extract de rodie şi agrişe dar şi agenţi de hidratare.
5. Loţiunea Beauty Care Body Milk, de la Dove (21,99 lei) – conţine un amestec unic de nutrienţi proprii pielii şi ulei esenţial bogat, hidratând pielea uscată în profunzime.
6. Gelul de duş Deeply Nourishing, de la Dove (13,50 lei) – conţine tehnologia inovatoare Nutrium Moisture, un amestec unic de agenţi de hidratare îmbogăţit cu lipide proprii pielii ce hidratează pielea în profunzime chiar din timpul duşului.
Începe prin a prepara vopseaua pentru păr, aplic-o de la rădăcină către vârfuri şi las-o să acţioneze în funcţie de recomandările din prospect. Nu uita că este indicat să faci un test al alergiilor cu o zi înainte de vopsire, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Eu las vopseaua să acţioneze cam 30 de minute, timp în care îmi pregătesc un ceai sau o ciocolată caldă şi pun muzică în surdină. În funcţie de necesităţi, mă epilez sau îmi fac manichiura şi/sau pedichiura. Clătesc părul de vopsea apoi îl spăl cu şamponul Nature Moments cu extract şi parfum de lavandă, apoi folosesc balsamul inclus în pachetul de vopsea.
Acum am ales să folosesc unul dintre gelurile mele de duş preferate, Dove Deeply Nourishing. Iar pentru corp, îmi place să aplic loţiunea Dove din aceeaşi gamă. E perfectă şi pentru tălpi şi mâini. Dar sunt zile în care simt nevoia să încerc un gel de duş cu parfum revitalizant sau un unt de corp. Ori un ulei pentru baie, sau un spumant floral. Totul ţine de starea pe care vreau să o am după ce utilizez produsele.
Pentru ten, îmi place să folosesc un exfoliant pe bază de acid glicolic, fiindcă îndepărtează eficient celulele moarte, revitalizează tenul şi-l face mult mai fin şi catifelat. În plus, după un peeling pielea este mult mai receptivă şi absoarbe mai bine substanţele nutritive din produsele cosmetice. Aşa că nu ratez momentul şi folosesc o mască şerveţel. Preferata mea este masca Moisture+ Aqua Bomb de la Garnier. O aplic şi mă relaxez timp de 15 minute. Îmi place tare mult cum arată şi se simte tenul meu după acest tratament, aşa că aplic de două ori pe săptămâna această mască, alternând-o cu cea pentru calmarea tenului Garnier Moisture + Comfort cu muşeţel. Pielea rămâne hidratată, nici nu mai este nevoie să utilizezi altă cremă sau serum.
Ştiu că nu este un ritual foarte complet sau complex. Dar este perfect atunci când ai doar o oră şi jumătate la dispoziţie. Desigur, e de preferat o zi la Spa cu tratament complet, din cap până în picioare. Voi reveni cu sugestii de locuri în care poţi merge pentru o zi completă de răsfăţ.