Tendinte 2018 în amenajarea locuinţelor
Casa este mai mult ca oricând locul în care, după ore îndelungi petrecute la serviciu sau pe drumuri, oamenii doresc să se simtă bine, să se relaxeze, într-un spaţiu care să-i reprezinte şi care să fie cât mai aproape de gusturile lor. De câţiva ani încoace, tot mai mulţi aleg să investească nu numai în mobile şi decoraţiuni, ci şi în specialist în domeniu care să-i ajute să obţină casa visurilor lor. În materialul de mai jos, aflăm de la Cristina Căpitanu şi Elena Oancea, creativele din spatele bradului Lemon Interior Design, care sunt tendinţele anului 2018 şi prin ce se deosebeşte el de anii trecuţi în materie de design interior:
- Se folosesc în continuare elementele naturale precum lemnul (doar esenţele s-au schimbat, în sensul că în trecut s-a folosit mult lemnul de nuc, iar acum e foarte prezent stejarul rovere afumicatto) şi marmura în toate finisajele ei. 2018 este anul în care tonurile de lemn mai întunecate reprezintă o renaştere pentru retro glamour şi oferă o noua viziune asupra luxului modern. Accesoriile metalice adăugă o senzaţie extra glam, tendinţa nu este nouă, dar diferenţa mare din acest an este alegerea finisajului metalic; gândiţi-vă mai puţin la cupru, la auriul rose si mai mult la alamă! Alama este finisajul cel mai sofisticat şi organic dintre culorile metalice.
- Marmura este şi ea în tendinţe mai mult ca oricând, de la piese de mobilier, până la mici decoraţiuni (lămpi, veioze ), pereţi întregi placaţi cu marmură.
- Ca trend coloristic, se observă trecerea de la verde (foarte des folosit anul trecut ) spre diferite tonuri de roz. În amenajările din acest an se poartă culoarea, cât mai multă culoare, dar şi nuanţele (atât pe zona de accente/ pereţi, cât şi pe piesele cheie, definitorii, în jurul cărora se construieşte funcţionalitatea, mood-ul încăperii). Astfel, culorile cheie pentru 2018 sunt toate tonurile de purple/ violet, navy/ imperial blue şi green emerald izbitoare.
- Texturile foarte prezente anul acesta sunt catifeaua şi materialele din fibre naturale, extrem de tactile.
- Elementele naturale şi nuanţele calde se regăsesc în majoritatea amenajărilor noastre, în timp ce accentele (cele care fac diferenţa) dau elementul wow. Acestea pot fi schimbate, înlocuite cu uşurinţă fără implicaţii financiare majore, astfel încât locuinţele să aibă acel aer atemporal atât de căutat în zilele noastre.
- Un lucru pe care l-am observant noi este faptul că din ce in ce mai multă lume e foarte atentă la designul băilor, devenit un adevărat spaţiu de relaxare la finalul zilelor de muncă.
„Amenajarea fiecărei case este însă contextuală, în funcţie de momentul din viaţă în care se află omul, de gusturi, tabieturi, personalitatea lor şi funcţionalitatea spaţiului. În amenajările noastre ţinem foarte mult cont de toate aspectele acestea. Propunerile noastre merg de cele mai multe ori pe un stil atemporal, elegant , materiale naturale care să placă si să treaca testul timpului cu bine. În funcţie de client inserăm în decorurile noastre elemente şi accente prezente şi în alte stiluri: baroque, eclectic, modern , urban etc”, spune Cristina Căpitanu.
„Creativitatea trebuie adaptată la cerinţele pieţei, dar şi ale clienţilor. Bineînţeles că ţinem cont şi de tendinţe, însă nu acestea ne definesc modul de lucru. Cel mai important pentru noi este ca proiectul final să aibă o armonie şi o funcţionalitate în concordanţă cu personalitatea şi nevoile clientului, să treacă testul timpului şi totodată să poarte amprenta noastră. Stilul Lemon e unul care merge mult pe accente, inserate într-o bază contemporană. Avem grijă să valorificăm trecutul şi să-l aducem în prezent, astfel încât rezultatul să fie unul homey, nu unul rece, impersonal. Ce facem noi nu plictiseşte şi trece testul timpului. Casele amenajate de noi sunt calde. Ne diferenţiem tocmai prin faptul că avem o linie de stil rezidenţial-comercial”, a adăugat şi Elena Oancea