Ana-Maria Atonoaie femeia care a plecat din corporații de top pentru a veni la Calafat să îngrijească animale abandonate - Pagina 4 din 4 - LIFE.ro
Mergi la conținut
Ana-Maria în atelier
Ana-Maria în atelier

Vorbește-mi despre pasiunea aceasta pentru bijuterii.

Primul meu ciocan a împlinit 10 ani de curând. Am început să studiez partea de goldsmithing cu mulți ani în urmă, am fost și la cursuri de bijuterie la București și în Londra, dar cea mai bună școală mi-au oferit-o tutorialele unor maeștri bijutieri de pe Youtube. Îmi place atât să le colecționez, cât și să le aduc la viață cu ajutorul focului. Așa s-a născut Ferunas, brandul meu de bijuterii. Le ador în continuare și știu că la un moment dat în viață, mă voi reapuca de ele și de desenat. Bijuteria, arta în general, mă ajută să mă echilibrez, și să exprim ceea ce nu reușesc să exprim prin cuvinte și fapte.

Bijuterii făcute de Ana-Maria
Bijuterii făcute de Ana-Maria

Care e teama ta?

Mi-e frică de oameni și de lăcomia lor exacerbată. Mi-e teamă că Mama Pământ nu o să mai reziste prea mult, și mi se pare deprimant că toate celelalte specii trebuie să sufere așa de mult din cauza încăpățânării noastre de a poseda și consuma cât mai mult, fără oprire.

Te-a convins iubirea pentru animale să lași un job stabil și să vii să le îngrijești? Nu e nebunie?

Eu o simt mai mult ca pe o mare iubire decât o nebunie.

A fost un proces interior destul de tumultuos până să îmi dau voie să trec peste frici, și să accept că nu există altă cale pentru mine. Bineînțeles, că m-am gândit de nenumărate ori la implicațiile unei astfel de schimbări, cum să las totul în spate, comfortul, casa, banii care vin cu senioritatea în job, reputație, network etc. Uite că am lăsat totul, în afară de prietenii mei minunați, și pot să îți confirm că niciodată în viața mea nu am fost mai liniștită și nu m-am simțit mai iubită ca la adăpostul Măriuța. Nimic nu mă face mai fericită decât atunci când văd bucuria din ochii animăluțelor, când mă apropii de ele să le pup, când știu că îmi pun skill-urile și toată experiența de viață cumulată în serviciul lor.

Ana-Maria Atonoaie: „Ar fi minunat să avem și noi oamenii care să ne viziteze în weekend și să ne ajute cu socializarea cățeilor, la hrănirea lor”

Ana-Maria și Daniela
Ana-Maria și Daniela

Ce faci tu acum?

Sunt voluntar pe comunicare și fundraising la Asociația pentru Protecția Animalelor Măriuță, dar nu mai lucrez de la distanță. M-am mutat la Calafat! Sunt în faza de acomodare, însă aș merge tot timpul la adăpost, să stau printre animăluțe.  

Va așteptăm cu inimile deschise să ne vizitați, avem nevoie și de voluntari să ne ajute cu scosul cățeilor la plimbare, la curățenie sau cu pregătirea mâncării.

Întrebarea firească e: Din ce „trăiești” acum?

În prezent, Adăpostul Măriuța îmi plătește cazarea, restul din economii. Cât despre viitor, deja știu că totul va fi așa cum trebuie să fie. No worries, ne bucurăm de prezent!

Ce nevoi sunt la adăpost și cum putem ajuta?

Cum mai toate donațiile merg la hrana animăluțelor și tratamente, ne chinuim. Numai hrana lor zilnică ne costă în jur de 5000 Ron pe zi. 

Din păcate, pandemia și războiul din Ucraina au redus drastic numărul donatorilor.

Ana-Maria la adăpost
Ana-Maria la adăpost

Aveam nevoie de ajutor cu îmbunătățirea condițiilor curente din adăpost, recondiționarea țarcurilor, contruirea unei băi în rând cu lumea. Ne-am dori din suflet să contruim și o sală pentru cățeii bolnavi și bătrâni pe care nimeni nu-i vrea, dar care au nevoie constantă de supraveghere și atenție.  

Ar fi minunat dacă am avea mai multă expunere în lumea celor care fac bine și ajută, sau al companiilor care pot redirecționa până la 20% din impozitul pe venit/profit către adăpost.  

Ne-am dori să creștem și baza donatorilor prin SMS. Mi se rupe sufletul când văd că suntem cel mai mare adăpost de cai din România, însă nu reușim să trecem de pragul celor 1000 de donatori recurenți prin SMS. Un simplu mesaj cu textul CAI trimis la 8845 ne poate ajuta enorm cu hrana cailor.

Datorită poziției geografice și culturii locale, nu găsim voluntari. Ar fi minunat să avem și noi oameni care să ne viziteze în weekend și să ne ajute cu socializarea cățeilor, la hrănirea lor etc.  

Dacă aveți întrebări sau ne puteți ajuta, vă rog să-mi trimiteți un email la [email protected] sau să mă sunați la 0720 198 149. Mulțumim! Site-ul este www.mariuta.ro

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora