Bretonul – cum faci să îţi stea bine
Toamna parca simţi mai puternic ca oricând nevoia să faci o schimbare, să arăţi diferit, ocazie cu care să îţi surprinzi colegii, dar şi să te bucuri de energia unui nou început. Iar bretonul este cea mai la îndemână soluţie atunci când vrei să faci o schimbare de look fără a sacrifica lungimea părului. Mai mult decât atât, acesta te ajută să îţi pui în valoare forma feţei, îţi face privirea să pară mai pătrunzătoare, îţi subţiază faţa şi îţi dă un aer tineresc. În plus, bretonul se potriveşte oricărei tipologii, trebuie doar să ţii cont de forma feţei.
Foarte important, atunci când alegi acest look, este sa conştientizezi şi provocările lui: bretonul are nevoie de atenţie specială în ceea ce priveşte styling-ul şi va trebui să îi oferi o atenţie deosebită. Specialiştii recomandă atunci când parul este încă ud, să se usuce cu foehnul mai întâi acesta.
Bretonul tinde, de asemenea, să se îngraşe mai repede. Acest lucru se întâmplă în primul rând din cauza tipului de păr, dacă este gras. Dar şi dacă îl atingi mai mult. O altă cauză pot fi produsele pe care le foloseşti pe pielea feţei.
Ca sfat pentru a evita acest lucru, folosiţi creme pentru ten mixt sau fond de ten tip pudră în locul unui fond de ten lichid.
Dacă ai părul subţire, sfatul stiliştilor este să fie uscat cu o perie rotundă astfel încât părul să nu mai cadă direct peste frunte.
Pentru faţa pătrată, Dudu Cumpăt, stilist în echipa Londa Professional, recomandă un breton lung, care îţi va rotunji faţa. Pentru a îmblânzi trăsăturile, optează pentru un breton filat.
Dacă ai faţa ovală alege orice tip de breton, orice lungime, forma şi greutate. Eşti o norocoasa, poţi experimenta ce tunsoare doreşti!
Dacă ai faţa în formă de inimă, atunci ai nevoie de o coafură care să echilibreze trăsăturile şi să îndulcească linia dură a bărbiei. Alege un breton într-o parte, dar tuns într-o linie cât mai rotundă, care să îndulcească trăsăturile dure ale bărbiei.
Dacă ai faţă rotundă optează pentru un breton care să lungească puţin linia feţei, fie un breton filat într-o parte, fie unul foarte scurt. Bogdan Mirică, membru in echipa Londa Professional, recomandă sa se evite bretonul lung deoarece nu va face altceva decât să accentueze şi mai mult forma feţei.