Cele mai bune filme cu Chris Hemsworth, vedeta peliculelor cu supereroi - LIFE.ro
Sari la conținut

Cele mai bune filme cu Chris Hemsworth, vedeta peliculelor cu supereroi

Lista cu cele mai bune filme cu Chris Hemsworth nu putea avea în frunte decât unul din seria care l-a făcut celebru pe actorul australian. Despre acesta se spune că a ridicat ştacheta mai mult decât orice film din acest gen...
Share this article

Hollywood-ul pare că are o zonă dedicată actorilor australieni: arătoşi şi din cale-afară de talentaţi. Nicole Kidman, Cate Blanchett, regretatul Heath Ledger, Hugh Jackman sau Russel Crowe sunt doar câteva dintre numele care au apărut în unele dintre cele mai de succes pelicule realizate în Cetatea filmului. Iar în ultimii ani un alt actor australian face furori în toată lumea şi, de ce să nu recunoaştem, face multe doamne şi domnişoare să suspine. Trecând însă peste aspectul fizic, cele mai bune filme cu Chris Hemsworth sunt pe lista celor mai vizionate în ultimii ani. Şi chiar dacă sunt destui care contestă calitatea unor pelicule ca The Avengers sau Thor, talentul actoricesc al lui Hemsworth este de necontestat.

Vacation, 2015

Comedia Vacation, a cincea din franciză, dezvăluie un Chris Hemsworth necunoscut până atunci, unul care poate să intre în pielea unui personaj amuzant şi să fie şi convingător în acea ipostază. Sigur, nu este genul de film care să facă istorie, dar e numai bun dacă ai chef de o seară lejeră, în faţa televizorului, în care să uiţi de griji şi să-ţi permiţi să râzi cu poftă. E de menţionat totuşi că, deşi e o peliculă ce urmăreşte traseul de vacanţă al unei familii, nu e de privit alături de copii, multe dintre replici şi momente nefiind recomandate minorilor. Aşadar, dacă nu cauţi ceva care să-ţi pună neuronii la încercare, Vacation poate fi o alegere bună, una în care Hemsworth face extrem de lejer trecerea de la supererou la un bufon.

Bad Times at the El Royale, 2018

Thrillerul neo-noir regizat de Drew Goddard are acţiunea în 1969 şi prezintă o noapte petrecută de 7 străini, într-un motel dubios, situat pe marginea lacului Tahoe. Dubioşi sunt însă şi cei care ajung acolo, oameni care nu se cunosc între ei, dar ajung să scoată la iveală secrete care mai de care mai înfricoşătoare. Deşi primit foarte bine de critici, atât în ceea ce priveşte scenariul şi regia, cât şi referitor la jocul actorilor, filmul a avut încasări sub costurile de producţie. Pare-se că lungimea lui, cele 142 de minute, au fost un impediment serios pentru publicul larg care nu s-a înghesuit în cinematografe să-l urmărească.

The Avengers: Age of Ultron, 2015

Al doilea film din franciza Răzbunătorii urmează reţeta clasică a peliculelor SF cu supereroi: aceştia îşi unesc forţele ca să salveze pământul de un inamic extrem de puternic, Ultron, care ameninţă să radă totul de pe suprafaţa planetei. Cu un buget de producţie de 365 milioane de dolari, Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron este al doilea cel mai scump film făcut vreodată, dar nici încasările nu au lăsat loc de dezamăgire. Cu 1,4 miliarde de dolari adunaţi din vânzarea de bilete în întreaga lume a ajuns pe locul 5 în topul încasărilor.

Star Trek, 2009

Marele debut pe marele ecrane al lui Chris Hemsworth a fost în cel de-al 11-lea film din franciza celebră în întreaga lume. Australianul a fost la un pas să nu apară în ea pentru că personajul pentru care dăduse proba era, în filmul original, mult mai mic de statură, aşa că a fost trimis acasă. Regizorul JJ Abrams l-a chemat 6 luni mai târziu să dea o nouă probă, pentru tatăl personajului dorit iniţial. A luat proba pe loc, iar a doua zi era deja pe platoul de filmare. Şi deşi a avut o apariţie scurtă aici, a impresionat suficient de mult încât să-şi asigure un rol mult mai consistent în următorul Star Trek.

The Avengers, 2012

Primul film din franciza Răzbunătorii, construit pe baza benzilor desenate Marvel, a fost primul care a adunat la un loc toţi eroii celebri ai companiei cinematografice cu acelaşi nume. Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Black Widow şi-au unit forţele într-o peliculă ce a adunat o mulţime de premii şi nominalizări, printre care şi mult-râvnitele BAFTA şi Oscaruri. A fost mai mult decât bine primit de publicul din întreaga lume, adunând încasări de peste 1,5 miliarde de dolari, încasări ce au dus filmul pe locul 3 din punct de vedere al câştigurilor.


Rush, 2013

Rush: rivalitate şi adrenalină este un film sportiv biografic ce prezintă rivalitatea dintre 2 mari piloţi de Formula 1, britanicul James Hunt şi austriacul Niki Lauda, în sezonul 1976. Departe de a fi un documentar, filmul prezintă în stil hollywood-ian, dar respectând destul de fidel adevărul istoric, poveştile celor 2, iar publicul şi criticii l-au primit extrem de bine. De altfel pelicula a fost multipremiată şi nominalizată la Globurile de Aur, BAFTA şi multe alte premii internaţionale.

Avengers: Infinity War, 2018

Ai spune că un alt film din seria celor cu supereroi a căror unică misiune este să salveze omenirea de forţe tot mai puternice şi mai brutale n-are cum să aducă ceva nou. Şi totuşi, publicul şi criticii au ajuns la concluzia comună că pelicula este o capodoperă a genului, ce te ţine cu sufletul la gură preţ de 2 ore şi jumătate. Stau mărturie şi cele 46 de premii şi 75 de nominalizări primite, dar şi cele peste 2 miliarde de dolari obţinute din încasări, fiind cel mai bine cotat film din 2018 la această categorie.

The Cabin in the Woods, 2011

Cabana din pădure este un film de groază, unul dintre primele roluri importante ale lui Chris Hemsworth în Cetatea filmului. Subiectul este unul aparent clasic filmelor din acest gen – 5 studenţi care pleacă să petreacă o vacanţă la o cabană şi cad pradă unor întâmplări terifiante – dar scenariul a fost atât de bine realizat încât criticii au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui, dar şi la adresa tinerilor actori care au dat viaţă personajelor.

Thor: Ragnarok, 2017

Ultimul film din trilogie a împărţit cinefilii în 2 tabere, nu tocmai egale însă. Regizorul Taika Waititi a adus nu doar un suflu nou, ci o cu totul altă viziune care îi face chiar şi pe cei care nu agreează filmele cu supereroi să îl aprecieze. În plus, Chris Hemsworth vine cu un nou look şi o altă atitudine, ce-i confirmă locul în galeria celor mai iubiţi actori ai zilelor noastre. Sigur, pasionaţii genului au fost teribil de dezamăgiţi de noua abordare şi au considerat pelicula o bătaie de joc. Încasările de  854 de milioane de dolari au făcut ca Thor: Ragnarok să fie cel mai de succes film din trilogie, ceea ce arată că tabăra celor încântaţi de el este considerabil mai mare decât cea a dezamăgiţilor.

Avengers: Endgame, 2019

Lista cu cele mai bune filme cu Chris Hemsworth nu putea avea în frunte decât unul din seria care l-a făcut celebru pe actorul australian. Despre Răzbunătorii: Sfârşitul jocului se spune că a ridicat ştacheta mai mult decât orice film din acest gen, fiind deopotrivă plin de emoţie, incitant şi cu un scenariu mai mult decât ofertant. 67 de premii şi 104 nominalizări, inclusiv la Oscar fac din această peliculă una ce trebuie urmărită, cu atât mai mult cu cât aşteptările erau extraordinar de mari, deci şi posibilitatea de dezamăgire era la un nivel extrem de ridicat. Încasările au fost pe măsura laudelor – 2,8 miliarde de dolari.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora