Cele mai bune filme pe Netflix din această toamnă - LIFE.ro

Căutare

Share this article

S-au cam dus zilele senine, cu soare blând de toamnă. În plus, nici faptul că se întunecă atât de devreme nu ne încurajează să petrecem mai mult timp în afara casei. Aşa că ar putea fi o perioadă potrivită să ne petrecem serile vizionând apariţii noi pe platformele de streaming. Iar cele mai bune filme pe Netflix din această toamnă au stârnit deja o mulţime de reacţii în mediul online.

The Good Nurse

Drama lansată în 2022 este o poveste tulburătoare inspirată din fapte reale, iar Eddie Redmayne şi Jessica Chastain fac roluri senzaţionale intrând în pielea protagoniştilor principali. Amy este o asistentă medicală dedicată şi o mamă singură ce se luptă nu doar cu greutăţile de zi cu zi, ci şi cu o afecţiune ce riscă să o ucidă în câteva luni. Un Charlie este şi el asistent, sosit la timpul potrivit la spitalul în care lucrează Amy. Reuşeşte să îi mai ia de pe umeri multe dintre problemele cu care se confruntă şi îi devine cel mai apropiat prieten.

La scurt timp după mutarea lui aici pacienţii din spital încep să moară în condiţii ciudate, iar indiciile duc către Charlie drept suspect principal. Mai mult, iese la iveală că acelaşi scenariu s-a repetat în toate spitalele în care lucrase aceasta, deloc puţine. Piedicile puse de spital în anchetă o pun pe Amy în situaţia de a deveni ea anchetator, punându-se pe ea şi copiii în pericol în speranţa de a opri seria lungă de crime.

All Quiet on the Western Front (Nimic nou pe frontul de vest)

Descris ca cel mai bun film de război de la lansarea peliculei Salvaţi soldatul Ryan, în 1998, producţia germană bazată pe romanul cu acelaşi nume al lui Erich Maria Remarque este, de fapt, un film anti-război. Prezintă într-un mod tulburător experienţele cumplite prin care trece un soldat german, în vârstă de numai 17 ani, aflat pe frontul de vest în timpul Primului Război Mondial şi arată, încă o dată, lipsa de sens a conflictelor armate şi felul în care nişte dorinţe de preamărire a câtorva oameni afectează în mod definitiv vieţile a milioane de persoane.

Blonde

Un alt film bazat pe un roman, de această dată pe bestsellerul lui Joyce Carol Oates, care a stârnit însă o mulţime de controverse printre cei care l-au văzut deja, este Blonde, un portret al legendarei Marilyn Monroe, unul însă care s-a îndepărtat foarte mult de realitatea vieţii actriţei-simbol a acelei generaţii şi care a fost catalogat drept extrem de crud, de sexist şi plin de şabloane.

Pe de altă parte, interpretarea Anei de Armas a fost ridicată în slăvi de mai toţi cei care au urmărit pelicula. Actriţa a reuşit nu doar ceea ce părea imposibil, să arate foarte asemănător cu diva anilor `50, ci şi să transmită fragilitatea şi suferinţele acesteia. A transformat fiecare scenă într-una de o intensitate extremă.

The School for Good and Evil (Şcoala pentru bine şi rău)

Scenariul acestui film de acţiune şi fantezie a fost construit tot pe povestea unui roman intitulat la fel, scris de Soman Chainani. Povestea începe cu cea a 2 prietene foarte bune, dar aparent foarte diferite, Sophie şi Agatha. Prima visează la o viaţă de prinţesă şi la momentul în care ar putea fugi din satul micuţ şi plictisitor în care trăieşte. A doua este considerată drept o ciudată şi este acuzată frecvent de vrăjitorie. Vieţile lor devin cu adevărat aventuroase când, într-o noapte, sunt smulse de o forţă incredibilă şi duse la Şcoala pentru bine şi rău.

Luckiest Girl Alive (Cea mai norocoasă fată)

Tot un roman a stat şi la baza thrillerului realizat în 2022 şi difuzat în această toamnă de Netflix. Mila Kunis este cea care o interpretează pe Ani FaNelli, o tânără stabilită la New York şi care pare să le aibă pe toate: un job bun şi pentru care este extrem de apreciată, un iubit de vis şi o nuntă fastuoasă în lucru. Toate sunt date peste cap în momentul în care un regizor care realizează un documentar despre un incident violent petrecut cu mult timp în urmă la o şcoală de prestigiu îi propune să îşi prezinte propra versiune asupra faptelor. Acest lucru îi readuce la suprafaţă traume îngropate adânc, care ameninţă să îi distrugă toată viaţa construită cu migală şi pe care credea că şi-o doreşte cu ardoare.

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO