Cele mai bune restaurante rustice din Milano
Restaurantele cu stele Michelin sunt foarte bune, însă excelenţa arată oarecum asemănător la Londra, Roma sau Tokyo. De multe ori, când mergi undeva, îţi doreşti să descoperi în doar o oră esenţa acelui loc. De exemplu, la Milano, ai vrea să faci imersiunea în Lombardia, să simţi şi să mănânci ca italienii. Să înţelegi de ce cucina italiana e cea mai apreciată bucătărie din lume. Nu e un lucru simplu, dar nici complicat. E suficient să mergi la unul (sau poate două) restaurante din lista de mai jos ca să guşti Italia aşa cum e ea: sinceră, simplă, frumoasă.
Ceresio 7
Dacă vrei 100% Milano, alege un loc cu bucătărie tradiţională şi vedere la Alpi.
Via Ceresio 7, tel. +39.231.039.221, www.ceresio7.com
Drogheria Milanese
Cam cel mai spumos local din Milano. Un concept bun, despre mâncare bună.
Conca del Naviglio 7, tel. +39.258.114.843, www.drogheriamilanese.it
Erba Brusca
Conceptul lor, cena in campagna, spune tot despre această bijuterie gastronomică.
Alzaia Naviglio Pavese 286, tel. +39.287.380.711, www.erbabrusca.it
Taglio
„Taglio este o căutare perpetuă a minunilor alimentare” scrie pe site. Un restaurant ambiţios, deschis în 2016.
Via Vigevano 10, tel. +39.236.534.294, http://www.taglio.me
Trattoria all’antica
Se pare că aici se găseşte cel mai bun risotto din Milano. Cu alte cuvinte, cel mai bun risotto din lume.
Via Montevideo 4, tel. +39.283.728.49
Joe Cippola
Cel mai vechi şi mai bun restaurant de carne din Milano. Tagliata, bisteca şi altele asemenea, la superlativ.
Via Vigevano 33, tel. +39.258.114.363, www.joecipolla.it
Tagiura
Un restaurant de familie care s-a născut în 1963. Sună cunoscut?
Via Tagiura 5, tel. +39.248.950.613, www.tagiura.it
Află mai multe despre spiritul italian pe site-ul Peroni unde găseşti acest text.