Cele mai vizitate orașe din lume - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cele mai vizitate orașe din lume

Share this article

Călătoriile în jurul lumii reprezintă una dintre cele mai mari industrii la nivel global. Fie pentru plăcere, fie pentru afaceri, vizitarea orașelor internaționale devine din ce în ce mai populară. De la Hong Kong la New York, de la Paris la Dubai, marile orașe înregistrează tot mai mult trafic din partea călătorilor de peste hotare. Această listă analizează primele 10 cele mai vizitate orașe din lume conform Euromonitor, pe baza principalului criteriu, acela că un vizitator este orice persoană care vizitează un oraș dintr-o altă țară timp de cel puțin 24 de ore și care rămâne în acel oraș (într-o cazare plătită sau neplătită, colectivă sau privată) pentru mai puțin de 12 luni.

Cele mai vizitate orașe din lume. Locul 10: Istanbul – 13 433 000 de vizitatori

Istanbulul este al zecelea cel mai vizitat oraș din lume. 13.433.000 de persoane au călătorit la Istanbul fie pentru afaceri, fie pentru distracție. Poziția sa ca oraș important din Turcia, care se învecinează atât cu Europa, cât și cu Asia, îl face un loc extrem de atrăgător pentru oricine care călătorește pe oricare dintre continente sau desfășoară afaceri internaționale. Acest lucru a însemnat, de asemenea, că a fost un oraș important de-a lungul istoriei și, din această cauză, Istanbulul are un fundal cultural bogat, inclusiv multe clădiri vechi și ruine din Imperiul Roman, Imperiul Bizantin și mișcarea creștină timpurie.

cele mai vizitate orașe din lume

Locul 9: Kuala Lumpur – 13 434 300 de vizitatori

Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, a înregistrat 13.434.300 de vizitatori. Capitala este centrul cultural, financiar și economic al țării și este, de asemenea, un hub multicultural. Orașul include oameni, cultură și bucătărie tamilă, chineză, malay și indigenă și este în creștere în diversitatea sa. Kuala Lumpur este cea mai industrializată metropolă și are cea mai rapidă creștere economică din Malaezia. Este, de asemenea, considerat un oraș alfa mondial, sau un centru global, întărind importanța sa economică. Din această cauză, este probabil ca majoritatea vizitatorilor orașului să fie cei care fac călătorii de afaceri.

cele mai vizitate orașe din lume

Cele mai vizitate orașe din lume. Locul 8: New York City – 13 600 000 de vizitatori

Deși este de departe cel mai vizitat oraș din Statele Unite, orașul New York se află pe locul opt pe lista mondială, cu 13.600.000 de vizitatori. Deși nu este capitala oficială a țării, a devenit atât de familiar și pentru că este un simbol al culturii americane și al economiei mondiale. Mulți vizitatori străini pot veni pentru întâlniri de afaceri, dar turismul este, de asemenea, extrem de ridicat în New York, turiștii fiind dornici să vadă Statuia Libertății, Empire State Building sau spectacolele de pe Broadway.

cele mai vizitate orașe din lume

Locul 7: Dubai – 15 920 700 de vizitatori

Dubai este un oraș aproape din altă lume, cu abundență și arhitectură impresionantă, situat în țara aridă, deșertică a Emiratelor Arabe Unite. Dubai a avut 15.920.700 de vizitatori în 2018 care au venit pentru afaceri sau distracție. Orașul a crescut rapid, extinzându-se într-un oraș al luxului, de la stațiunile cu palmieri la mall-urile și pistele de curse opulente. Falnicul Burj Khalifa stă deasupra tuturor, cea mai înaltă structură de sine stătătoare din lume.

cele mai vizitate orașe din lume

Cele mai vizitate orașe din lume. Locul 6: Paris – 17 560 900 de vizitatori

Paris, capitala Franței ocupă locul șase în lista celor mai vizitate orașe din lume, după ce a înregistrat un număr de 17.560.200 î de vizitatori. Parisul este un oraș multicultural plin de viață, care este în același timp un centru modern și plin de o istorie lungă și bogată. Turiștii sunt atrași de emblematicul turn Eiffel, Champes Elysee și galeria de artă de la muzeul Luvru. În mod similar, cumpărăturile și moda de înaltă clasă sunt aici, iar Parisul găzduiește chiar și o săptămână a modei foarte populară în inima orașului.

cele mai vizitate orașe din lume

Locul 5: Singapore – 18 551 200 de vizitatori

18.551.200 de oameni au vizitat Singapore, fiind al cincilea cel mai vizitat oraș din lume de către călătorii internaționali. Acest oraș-stat insular este cel mai mare port din Asia de Sud-Est și continuă să fie un loc extrem de important pentru afaceri și comerț. Zgârie-nori impresionanți și clădiri falnice umplu orizontul, în timp ce, pe de altă parte, tradițiile și istoria acestui oraș în plină expansiune pot fi văzute în diferite temple vechi de un secol și în centrele pline de viață ale vânzătorilor ambulanți din Singapore. La acestea se adaugă parcurile urbane luxuriante și spațiile verzi, iar Singapore se remarcă ca un oraș uimitor cu farmec vechi și modernitate de ultimă oră.

cele mai vizitate orașe din lume

Cele mai vizitate orașe din lume. Locul 4: Macao – 18 931 400 de vizitatori

Macao din China ocupă locul patru pe această listă, având aproximativ 18.931.400 de vizitatori. Macao se află pe coasta de sud a Chinei, separat de vecinul Hong Kong și de Delta râului Pearl. Este adesea numit cu afecțiune „Las Vegasul Asiei”, în principal datorită abundenței sale de cazinouri și mall-uri mari. În plus, stațiunile de lux și Turnul Macao prezintă latura mai modernă a orașului, în timp ce Ruinele St. Paul’s, Monte Forte și Piața Senato sunt rămășițe care arată fosta influență portugheză asupra orașului Macao, precum și templul A-Ma ce datează din 1488, spectacole ale culturii străvechii.

cele mai vizitate orașe din lume

Locul 3: Londra – 19 233 000 de vizitatori

Londra este unul dintre cele mai mari și mai proeminente orașe din lume. Capitală a Angliei și a Regatului Unit, Londra este centrul pentru afaceri, finanțe și cultură. Londra are o gamă largă de atracții pentru vizitatori, precum și o atracție puternică pentru cei care călătoresc în scopuri de afaceri. Turiștii se pot bucura de orice, de la Turnul Londrei la Palatul Buckingham – o atracție imensă pentru oricine este fascinat de monarhie -, până la Muzeul Victoria și Albert, Catedrala Saint Paul sau London Eye. Orașul se mândrește cu aproape orice, de la mâncăruri și băuturi de clasă mondială, la hoteluri de lux, spectacole de teatru premiate în West End, modă de calitate și diverse oportunități și piețe de cumpărături, dar și râul Tamisa. După cum se spune, este imposibil să te plictisești la Londra.

cele mai vizitate orașe din lume

Cele mai vizitate orașe din lume. Locul 2: Bangkok – 24 177 500 de vizitatori

Bangkok este capitala Thailandei și a avut 24.177.500 de vizitatori în 2018. Bangkok ocupă locul doi în această listă, deoarece acest oraș foarte populat este o destinație de călătorie extrem de populară pentru vizitatorii din întreaga lume. Acest oraș aglomerat, plin de viață și adesea agitat are o viață de noapte extrem de animată, de la cartierul său roșu, la o varietate de baruri și cluburi, la piețe de noapte înfloritoare. Costul călătoriei aici este, de asemenea, mai mic decât în majoritatea altor țări, așa că turiștilor le place să simtă că pot obține multe oportunități pentru banii cheltuiți. Pe lângă luminile și culorile nopții, Bangkok are o abundență de clădiri istorice care atrag mulți vizitatori. Frumosul Mare Palat și diverse temple wat, cum ar fi Wat Pho, Wat Arun și Wat Traimit (Templul Buddha de Aur) sunt expoziții uimitoare ale culturii budiste. În mod similar, Muzeul Național și Palatul Wang Na sunt extrem de frumoase, dar reprezintă și o modalitate excelentă de a afla mai multe despre acest oraș eclectic înfloritor.

cele mai vizitate orașe din lume

Locul 1:  Hong Kong – 29 262 700 de vizitatori

În fruntea listei cu cele mai vizitate orașe din lume se află Hong Kong, care a înregistrat 29.262.700 de vizitatori. Hong Kong este un oraș în plină expansiune din punct de vedere economic și este un centru important pentru tranzacțiile internaționale. De asemenea, este foarte popular în rândul turiștilor, care vin să vadă orașul luminos, plin de viață și care are o cultură atât de diversă. Hong Kong are totul, de la zgârie-nori și clădiri ultramoderne, până la un port dramatic și atracții tradiționale. Cumpărăturile de talie mondială sunt una dintre cele mai mari atracții ale orașului, iar bucătăria impresionantă este, de asemenea, din abundență, și există adesea festivaluri locale în zonă. Ocean Park și Hong Kong Disneyland atrag milioane de căutători de distracție, în timp ce atracții precum Buddha Tian Tan, Templul Wong Tai Sin și Mănăstirea Zece Mii de Buddha sunt obiective minunate pentru cei care caută o experiență mai liniștită. Amestecul de vechi și nou, modern și tradițional din Hong Kong îl face o atracție imensă pentru toate tipurile de turiști, motiv pentru care este cel mai vizitat oraș de străini, din lume.

cele mai vizitate orașe din lume

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora