Cinci produse exfoliante pentru ten pe care să le încerci în acest sezon - LIFE.ro
Sari la conținut

Cinci produse exfoliante pentru ten pe care să le încerci în acest sezon

Exfolianţii chimici sunt adevăraţi aliaţi ai tenului frumos. Aceştia îndepărtează celulele moarte, curăţă porii, îmbunătăţesc aspectul pielii, pot regla secreţia de sebum şi reduce apariţia episoadelor acneice. Folosiţi cu regularitate, reduc petele post acneice şi ridurile fine, au efect antiinflamator şi antibacterian. În plus, dacă celulele moarte de la suprafaţa tenului sunt înlăturate corect, ingredientele din creme şi serum-uri pătrund mai uşor în epidermă. Aşadar, exfolianţii chimici le potenţează efectul. Dacă nu ai folosit niciodată până acum un exfoliant AHA sau BHA, atunci este important să fii atentă la următoarele reguli:
Share this article

Exfolianţii chimici sunt adevăraţi aliaţi ai tenului frumos. Aceştia îndepărtează celulele moarte, curăţă porii, îmbunătăţesc aspectul pielii, pot regla secreţia de sebum şi reduce apariţia episoadelor acneice. Folosiţi cu regularitate, reduc petele post acneice şi ridurile fine, au efect antiinflamator şi antibacterian. În plus, dacă celulele moarte de la suprafaţa tenului sunt înlăturate corect, ingredientele din creme şi serum-uri pătrund mai uşor în epidermă. Aşadar, exfolianţii chimici le potenţează efectul. Dacă nu ai folosit niciodată până acum un exfoliant AHA sau BHA, atunci este important să fii atentă la următoarele reguli:

•             Nu exagera! Începe cu o utilizare pe săptămână, apoi creşte numărul de aplicări treptat. Foloseşte un singur tip de exfoliant la început, ori AHA ori BHA. Abia după ce ştii sigur că tenul tău s-a obişnuit cu acizii, poţi începe să-I alternezi, adică să foloseşti AHA într-o zi şi BHA în cealaltă.

•             Nu folosi BHA dacă ai alergie la aspirină! Nu folosi acizi dacă ai tenul iritat, răni deschise sau alte problem cutanate grave.

•             Aplică o cremă cu SPF (cel puţin 30) în fiecare dimineaţă.

•             Hidratează pielea corespunzător, atât dimineaţa cât şi seara.

•             Pentru început, nu folosi două ingrediente active în acelaşi timp (alte ingrediente active mai des utilizate sunt retinolul, vitamina C, acidul alpha lipoic etc.)

•             BHA este solubil în lipide, astfel că este mai potrivit pentru tenul gras şi mixt, în timp ce AHA este solubil în apă, fiind recomandat pentru tenul normal sau uscat.

Dacă te-am convins şi vrei să încerci, iată care sunt exfolianţii mei chimici preferaţi:

Soluţie cu BHA pentru puncte negre, COSRX, 101 lei

Soluţia curăţă porii în profunzime, ajută la reglarea secreţiei de sebum, îndepărtează celulele moarte şi impurităţile, prevenind astfel apariţia punctelor negre şi a pustulelor. Formula este îmbogăţită cu niacinamide, panthenol şi hialuronat de sodiu, o formă salină a acidului hialuronic, mai puţin costisitoare dar mai uşor de încorporat în diverse formule. Spre deosebire de alte produse cu BHA, acesta nu conţine acid salicilic, ci salicilat de betaină. Produsul se aplică pe tenul curat şi uscat. Se poate folosi atât dimineaţa cât şi seara, însă eu aş recomanda să-l utilizaţi seara. Iar ziua este necear să folosiţi SPF (cu factor de la 30 în sus). Pentru început, se foloseşte o dată pe săptămână, iar după ce simţi că pielea s-a adaptat, poţi aplica de două sau trei ori pe săptămână.

Loţiune exfoliantă Skin Perfecting 2% BHA, Paula’s Choice, 151 lei

Skin Perfecting 2% BHA conţine acid salicilic şi este o loţiune exfoliantă ce ameliorează aspectul porilor congestionaţi şi luptă cu semnele de îmbătrânire prematură. Folosirea frecventă a exfoliantului ameliorează aspectul tern al tenului, reduce erupţiile şi elimină descuamările, îmbunătăţeşte regenerarea celulară şi nivelul de hidratare al pielii. Acesta este un exfoliant cu acid salicilic potrivit pentru tenul normal sau uscat, chiar şi pentru pielea cu simptome ale rozaceei.

Dermaclear Micro Milk Peel, DR. JART+/Sephora, 168 lei

Este un produs exfoliant blând, ce conţine acid lactic şi salicilic dar şi ingrediente hidratante precum lapte de cocos, panthenol, squalane şi alantoină. Formula este fără alcool sau parabeni, nu conţine nici ulei mineral ori parfum. Astfel, acesta este un lapte exfoliant potrivit pentru toate tipurile de ten. Produsul include şi dischete, ce au două feţe – una potrivită pentru tenul gras şi mixt iar cealaltă, cu o suprafaţă mai fină, pentru ten sensibil sau uscat. Produsul se foloseşte în fiecare seară, se lasă să acţioneze un minut, apoi se clăteşte. Este destul de blând, având în vedere că eu nu am păţit nimic, deşi nu am citit corect instrucţiunile şi nu l-am clătit în prima seară în care l-am utilizat.

Soluţie exfoliantă cu AHA 30% şi BHA 2%, The Ordinary, 33 lei

Această mască are o formulă ce combină două categorii de acizi – AHA & BHA, pentru o exfoliere mai profundă, ajută la diminuarea petelor sau semnelor post acneice şi dă strălucire tenului. În timp, formula poate ajuta şi la reducerea liniilor fine. Soluţia se aplică pe tenul curat şi se lasă să acţioneze 10 minute – nu mai mult – apoi se clăteşte cu apă caldă. De preferat ar fi ca tratamentul să fie făcut seara. Se utilizează o dată pe săptămână sau chiar mai rar. Iar dacă nu ai testat niciun fel de exfoliant chimic până acum, te sfătuiesc să încerci întâi ceva mai blând, cum ar fi Acidul Lactic 5%, de la The Ordinary. Apoi să integrezi în rutină un exfoliant din gama BHA şi abia după ce tenul tău este familiarizat cu aceşti acizi să testezi concentraţii mai mari.

Peeling în doi paşi cu acid glicolic – 5 minute, Strivectin/Sephora, 356 lei

Acesta este un tratament care elimină impurităţile, ajută la reducerea ridurilor şi la minimizarea aspectului porilor, curăţându-i şi echilibrând secreţia de sebum. Începi prin aplicarea unei cantităţi mici din Detoxifying Primer Step 1 pe tenul curat, îl laşi să  acţioneze un minut, apoi aplici şi Activator Step 2, peste primer. Laşi să acţioneze între 3 şi 5 minute, apoi îndepărtezi cu o dischetă. Clăteşti tenul cu apă călduţă şi aplici un produs hidratant. Pentru rezultate optime, se foloseşte o dată sau chiar de două ori pe săptămână.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora