Căutare

Share this article

Agenția Eturia împreună cu Răzvan Pascu au lansat pentru 2019 trei noi vacanțe de grup în destinații absolut exotice: Costa Rica & Panama in luna iulie 2019, Madagascar in iunie 2019 și Asia centrală (Kazahstan, Kyrgizstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan). Circuitul în Costa Rica și Panama durează 14 zile, în vreme ce călătoria în Asia centrală se va desfășura pe parcursul a 19 zile, iar cea in Madagascar pe parcursul a 2 săptămâni. Costul unui pachet complet pornește de la 3640 (14 zile Madagascar) de euro și ajunge la 4540 de euro (19 zile în Asia Centrală).

Răzvan este consultant în marketing turistic, pasionat de travel, membru al mai multor asociații menite să sprijine turismul. A călătorit în peste 70 de țări. De câțiva ani însotește grupuri ale agenției Eturia în destinații pe tot globul, anumite circuite (cum ar fi cele din Japonia, America de Sud, Tanzania sau Coasta de Vest a Statelor Unite) organizându-se deja clasic, în fiecare an.

 Eu l-am însoțit pe Răzvan împreună cu familia mea în Japonia și am înțeles de ce de pildă cele două circuite organizate în Țara Soarelu Răsare în 2019 au fost sold out în câteva zile de la lansare. Este vorba în primul rând de organizarea perfectă în detalii, dar și despre talentul incredibil al lui Răzvan de a face turiștii să extragă maxim din experiența călătoriei.

L-am rugat pe Răzvan să ne acorde la distanță un interviu în care să ne povestească despre noile destinații ale anului 2019, profilul “călătorului pascian” și atu-urile vacanțelor Eturia cu el însoțitor de grup. Când ne-a raspuns la întrebari, Răzvan se afla cu un grup de turiști în America de Sud, din care s-a întors de doar câteva zile.

M-a amuzat că în călătoria pe care o desfășori zilele acestea în Brazilia, 30 din cei 40 de participanți au mai fost cu tine într-un alt circuit! Care crezi că sunt elementele relevante pentru acești oameni de te urmează în ocolul pământului?

Fac aceste calatorii deja de 3 ani și am călătorit cu peste 1500 de turisti români prin toată lumea. Mulți dintre ei se înscriu în mai multe excursii (recordul este de o persoană în 7 excursii diferite cu mine), iar asta mă bucură foarte mult pentru că înseamnă că facem ceva bine. Grupurile noastre sunt ca o familie, se creează multe prietenii și relații, noi zâmbim și râdem mult în fiecare zi și căutăm să luăm tot ce este mai bun din toate locurile prin care ajungem. Mă zbat să le ofer turiștilor mei tot ce mi-aș dori eu să primesc și nu cred că există o rețetă a succesului, alta decât să pui suflet și să faci cu pasiune ceea ce faci. În ultima zi, când turiștii îmi strâng mâna sau mă îmbrațișează și îmi spun ca a fost una dintre cele mai frumoase excursii ale lor e o bucurie imensă pe care o simt.

 Care este profilul “călătorului pascian”? Are o anume vârstă sau anumite venituri?

Nu. Am avut persoane din toate categoriile sociale în grupuri și de toate vârstele, de la 24 pana la 84 de ani, de la corporatiști cu funcții bune prin multinaționale, până la liber întreprinzători sau avocați, medici, notari, judecători, procurori, etc. Am avut și multe persoane care nu au mai călătorit niciodată cu un grup și le era teamă că nu o să le placă, așa cum am avut și milionari de top pe care nu mi-aș fi putut imagina ca îi voi vedea într-o excursie de grup. Am avut și persoane care au plătit în rate excursiile, toți sunt tratați egal și toți turiștii nostri sunt genul acela de români cu care te mândrești și pe care te bucuri să îi întâlnești, cu mult bun simț și foarte educați, cu multă decență și care își trăiesc viața frumos. Asta mi-ar plăcea să nu se schimbe niciodată.

 Costul circuitelor cu tine este destul de mare? De ce? 

Programele noastre includ toate costurile, adică toate taxele, toate intrările la obiectivele turistice, chiar și bacșișurile pentru ghizii locali, asigurarea medicală bună, etc. Avem circuite complexe. Noi nu mai cerem bani turiștilor la destinație și nici nu le vindem o excursie ieftină în România, după care sa le luăm bani pe excursii opționale la destinație. Noi includem totul de la început, iar la fiecare destinație lucrăm cu câte un partener local, și nu direct cu hotelurile sau direct cu companiile de transport, ci de obicei cu o mare agenție de turism locală care intermediază totul și care în cazul în care se întamplă ceva se asigură că totul se rezolvă bine în cel mai scurt timp.

Povestește-ne despre cele trei noi destinații! De ce le-ați ales, care este povestea din spate?

Mi-am dorit eu foarte mult să ajung în Costa Rica, în Madagascar și pe Drumul Mătăsii în “Stan-uri”, așa că de aceea le-am ales. În plus, au fost mulți dintre turiștii care au mai călătorit cu mine și care își doreau să vin cu destinații noi, ca să se înscrie în noi excursii. Anul viitor voi mai avea și alte destinații noi, precum Mexic la final de februarie, Coreea de Sud în septembrie sau Kenya în decembrie.

În afară de aceste două noi destinații, ce mai pregătiți pentru 2019? Ce circuite clasice veți mai păstra și ce alte noi destinații veți adăugă?

De Revelion 2019 mai avem 3 locuri în excursia din Caraibe, în februarie 2019 mai avem 2 locuri în Mexic, în septembrie vom mai avea o excursie în Coreea de Sud si Japonia, în octombrie 2019 voi avea din nou America de Sud, la final de noiembrie va fi o excursie în Tanzania și Zanzibar, iar în decembrie 2019 în Kenya, Tanzania și Zanzibar. Asta pe langa “Stan-urile” din luna Mai 2019, Costa Rica și Panama în iulie și Madagascar în iunie 2019.

Aș mai adresa în gluma și întrebarea dacă ai adăugat în mod intenționat Costa Rica și Madagascar în aceeasi mișcare pt 2019 🙂

Pur și simplu mi-am dorit eu să le văd, plus că au fost și foarte vizibile pentru opinia publică în ultimul an, așa că a fost o combinație de dorință + marketing. Acestea sunt totuși niște destinații pe care le voi face o singură dată, nu voi mai repeta aceste circuite în aceste destinații.

 Cum a fost in Brazilia si Argentina? Trei cele mai mișto experiențe din această vacanță ?

Buenos Aires este un oraș extrem de frumos, foarte european în America de Sud, Rio de Janeiro este un oraș frumos și foarte cosmopolit, unde o parte dintre turiștii nostri au zburat cu parapanta deasupra orașului, o altă experiență unică este parcul național Țara de Foc și călătoria cu trenul de la Capătul Lumii, plus ghețarul Perito Moreno din Argentina.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO