Cum arată România după șase ani petrecuți la Londra? Și de ce s-a întors vâlceanul Cătălin Nestianu acasă - LIFE.ro
Sari la conținut

Cătălin Nestianu a câștigat, împreună cu Claudiu Hodorog, calificările locale pentru Cupa Mondială Audi quattro Cup desfășurate în luna mai la Theodora Golf Club. Ei doi vor reprezenta România la Kitzbühelîn Austria în marea finală a campionatului. Spre deosebire de celelalte țări participante la această competiție, România are un mare handicap și anume numărul redus de terenuri de golf. Cele care merită menționate sunt în Transilvania, iar iubitorii acestui sport din București și împrejurimi nu au ocazia să îl practice foarte des aproape de casă și să își consolideze experiența jocului. Dar golful i-a unit pe Cătălin și Claudiu, au devenit prieteni, au jucat împreună de multe ori la Alba Iulia și în Marea Britanie, își cunosc punctele slabe dar și cele forte, se completează și se susțin.

Dar înainte de Finala Cupei Mondiale Audi quattro Cup, am vrut să îl cunoaștem și pe Cătălin, să știm de unde vine și cum s-a născut pasiunea lui pentru golf. Am întâlnit un om cald, autentic, familist, cu drag de natură și de gătit. A descoperit jocul de golf când locuia în Londra și a declarat dragoste la prima vedere. După șase ani petrecuți în Londra a ales să revină în România să conducă operațiunile KLG Truking, o subsidiară a companiei olandeze KLG Europe ce oferă servicii logistice de mai bine de o sută de ani. Vă invităm să-i citiți întreaga poveste în interviul de mai jos.

Hai să începem cu copilărie … povestește-mi despre această perioadă

M-am născut în orașul Călimănești, județul Vâlcea, la poalele Muntelui Cozia, pe malul stâng al Oltului.

Catalin mic

Am avut parte de o copilărie frumoasă într-un mediu familial unit, o familie tradițională, unde m-am bucurat de natură, aer curat și jocurile specifice copilăriei din acele vremuri. Îmi amintesc cu drag acum de zilele în șir petrecute la muncile câmpului (de la săditul semințelor până la recoltă). Copilăria mea a fost marcată de prezența bunicilor, atât materni cât și paterni, de la care am învățat să îi respect pe cei din jurul meu, și că pentru a obține ceva în viață este necesar să muncești și să fii corect. Omul căruia îi datorez foarte multe în formarea mea ca individ a fost bunicul meu (nu mai este prezent fizic în viața noastră de 13 ani deja). Spiritul sportiv, competițional – “mens sana in corpore sano” – l-am moștenit de la tatăl meu care și azi, la vârsta de 66 de ani câștigă turnee de tenis la nivel național și regional. Angajamentul față de îndatoriri în ceea ce privește activitatea profesională l-am moștenit de la mama mea, precum și pasiunea pentru gătit.

Ai avut un dascăl/mentor care ți-a marcat copilăria/viața?

Profesorul de istorie care mi-a fost și diriginte, a fost unul dintre dascălii renumiți ai școlii noastre, în orele căruia trăiam o poveste. Pe lângă linia manualului, întotdeauna presăra informații captivante atât pentru mine, cât și pentru colegii mei.

Catalin împreună cu bunicul său

Mentorul meu a fost bunicul meu. De la el am învățat să apreciez ceea ce am, să îi ajut pe cei din jurul meu în mod necondiționat și să mă înconjor de oameni de calitate, cu principii și valori.

Cătălin tânăr elev

Dar în școală, cum erai?

Într-un oraș mic precum Călimănești, era foarte important să avem o conduită aparte, orice năzbâtie ajungea foarte repede la urechile mamei. Am fost un copil modest, curios, nerăbdător să învăț lucruri noi, să cunosc oameni din toate categoriile de vârstă și să învăț câte puțin de la fiecare. De mic am fost pasionat de sport, am făcut parte din echipa de fotbal și handbal a școlii.

Ce voiai să devii când erai mic?

Voiam sa devin aviator. Am un prieten al cărui tată este încă de pe acea vreme aviator și acest simplu fapt mă fascina.

Unde și când te-ai angajat prima dată?

Primul meu loc de muncă a fost în Râmnicul Vâlcea, într-o firmă de transport mărfuri, unde am început în 2007, încă din timpul facultății.

Acum cu ce te ocupi pe plan profesional?

Am rămas în domeniul transport și logistică, conduc o companie olandeză care activează de 9 ani pe piața din România, cu o flotă de peste 100  de camioane.

Cum ești acasă?

Sunt un om dedicat familiei, îmi place să petrec timp de calitate alături de soția mea, am o relație foarte strânsă cu părinții noștri pe care îi vizităm cât de des putem.

Spune-mi despre pasiunea ta, gătitul.

Îmi place să gătesc paste ascultând muzica italiană și savurând un pahar de vin alături de soția mea. Știu să gătesc aproape orice, inclusiv preparate tradiționale pe care le pregăteam mai ales în perioada în care am locuit în Londra.

Cum ai ajuns la Londra?

Am locuit în Londra 6 ani, din 2010 până în 2016. Am ajuns acolo deoarece mi-am dorit o schimbare în viața mea. Am muncit și învățat foarte multe într-o cultură diferită, unde sunt bucuros că m-am putut adapta destul de repede datorită oamenilor din jurul meu, atât din mediul profesional cât și personal. Decizia de a mă întoarce a fost destul de spontană, deoarece mi s-a ivit oportunitatea să conduc operațiunile companiei KLG TRUCKING. Unul dintre oamenii care a crezut în mine a fost Dragoș Gelețu, Directorul General al KLG EUROPE LOGISTICS. În foarte scurt timp am obținut încrederea și sprijinul celor doi acționari Olandezi ai grupului KLG EUROPE, ceea ce a contat foarte mult în dezvoltarea mea și succesul business-ului pe care îl conduc.

Ce faci în timpul liber … în afară de golf?

Îmi place să gătesc, sa călătoresc, sa descopăr locuri, lucruri și oameni noi.

Cum arată o vacanță perfectă pentru voi? 

Un loc unde să mă pot deconecta de grijile cotidiene, alături de soția mea, de preferat în preajma unui teren de golf

Și care este cea mai frumoasă amintire dintr-o călătorie?

Am destul de multe amintiri frumoase din călătorii, însă pot spune că una dintre cele mai frumoase călătorii este un tur al Toscanei, unde am avut parte și de o zi de golf pe un teren superb (Castelfalfi).

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru golf?

În 2011, când locuiam în Londra am fost invitat de către prietenii mei, printre care și Claudiu, la o partidă de golf. A fost “love at first sight”.

Cum ați ajuns să jucați în echipă?

Jucând împreună din 2011, ne-am consolidat relația de parteneri pe terenul de golf.

Unde te antrenezi cel mai des?

La Champ du Golf pe perioada de iarnă și la Stejarii Country Club în perioada verii.

Dacă cineva ar vrea să se apuce de acest sport, ce i-ai recomanda?

Aș recomanda ca această călătorie să înceapă alături de un profesor, lucru pe care eu din păcate nu l-am făcut și îmi dau seama acum cât de mult contează. Mai departe este doar o chestiune de perseverență, fiind un sport de volum.

Turneul Audi quattro Cup 2019

Cum a fost experiența turneului Audi quattro Cup de anul acesta de la Theodora Golf Club?

O experiență unică pentru mine prin prisma câștigării turneului. Am avut parte de o excelentă organizare, cu care ne-am obișnuit la Theodora. Aș vrea să mulțumesc pe această cale celor ce au făcut posibil acest frumos concurs, respectiv echipelor Audi, Romanian Golf Association și Theodora Golf Club.

Ce crezi că a făcut diferența în jocul vostru și v-a adus pe podium?

Faptul că jucăm împreună de ceva timp deja, ne cunoaștem stilul de joc și punctele forte. Avem ingredientele unei echipe de succes 😃

Cu ce gânduri veți reprezenta România la finala mondiala Audi quattro Cup care va avea loc la Kitzbühel în Austria?

Vom merge cu gândul de a câștiga concursul și de a ne bucura cu certitudine de un nou regal al jocului de golf, pentru noi de altfel fiind experiențe minunate.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora