Cum putem preveni obezitatea infantilă? Programul „Traista cu sănătate” pune bazele formării unor comportamente alimentare sănătoase - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum putem preveni obezitatea infantilă? Programul „Traista cu sănătate” pune bazele formării unor comportamente alimentare sănătoase

Cum putem preveni obezitatea infantilă? Află totul despre programul „Traista cu sănătate” pune bazele formării unor comportamente alimentare sănătoase.
Share this article

Programul „Traista cu sănătate”, lansat în 2012 la inițiativa Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, este recunoscut la nivel internațional de cea mai mare organizație de luptă împotriva obezității pediatrice, EPODE International Network (EIN), alături de programe din peste 25 de țări. Programul, dezvoltat împreună cu experți în nutriție, activitate fizică, psihologie, știintele educației și medicină, combină un fundament științific solid cu povești inspirate din tradițiile locale, menite să atragă curiozitatea și pofta de joacă a celor mici.

În cei 8 ani de desfășurare, Programul „Traista cu sănătate” a pus la dispoziția copiilor, profesorilor și părinților materiale educaționale originale, ateliere de instruire și măsurători pentru evaluarea stării de nutriție, menite să ofere celor mici baza necesară formării unor comportamente alimentare sănătoase. Totodată, proiectul s-a concretizat prin introducerea unei discipline opționale pentru formarea unui stil de viață sănătos în școlile din Iași.

“Obezitatea infantilă reprezintă una dintre cele mai grave provocări ale sănătății publice din secolul XXI, care, însă, poate fi prevenită încă de la cele mai fragede vârste. Rezultatele programului sunt încurajatoare. În rândul participanților, procentul de copii supraponderali a început să scadă. Mă bucură faptul că Nestlé a devenit un partener de cursă lungă pentru toți cei implicați în acest proiect, și ne dorim ca, alături de ei, să contribuim la o viață frumoasă, traită sănătos și echilibrat, pentru copiii noștri.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, fondatorul Programului „Traista cu sănătate”.

Nestlé România își intensifică eforturile în lupta împotriva obezității infantile și devine partener al programului educațional „Traista cu sănătate. Tradiții sănătoase pentru copii sănătoși”, dedicat promovării unui stil de viață sănătos pentru copiii din România.

„La Nestlé depunem eforturi constante pentru a inspira părinții, copiii și învățătorii deopotrivă să facă alegeri mai sănătoase și să adopte un stil de viață activ. Prin inițiativa noastră globală Nestlé for Healthier Kids ne dorim, până în 2030, să venim în ajutorul a peste 50 de milioane de copii pentru ca ei să trăiască mai sănătos. Suntem mândri să susținem Programul „Traista cu sănătate”, un proiect local cu rezultate excepționale, care completează ambițiile noastre globale. Concomitent cu programele de educație nutrițională în care ne implicăm în România, îmbunătățim continuu produsele noastre, prioritizând gamele destinate copiilor și familiilor.”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutrition, Health and Wellness Manager, în cadrul Nestlé România.

Cu sprijinul Nestlé, suportul educațional „Traista cu sănătate” cu un concept grafic unic, bazat pe tradițiile și poveștile românești,  disponibil deja în școlile din Iași, a devenit accesibil și în format digital, pentru învățătorii și părinții din întreaga țară, pe www.traditii-sanatoase.ro și pe https://www.nestle.ro/nutritie/traistacusanatate.

Raportul Programului „Traista cu sănătate” în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020

  • 100 de învățători din ciclurile preșcolar și primar au participat la cursuri organizate de Casa Corpului Didactic Iași, în scopul aplicării în practică a pachetului educațional „Traista cu sănătate”. 
  • 2.500 de copii din clasele primare au făcut parte din programul de evaluare nutrițională, ce urmarește măsurarea greutății, înălțimii și circumferinței abdominale si completarea si analizarea chestionarelor privind consumul de apă.
  • Peste 10.000 de copii au participat la campania educațională „Traista cu Sănătate – Apa, hidratarea și greutatea sănătoasă”.
  • 150 de medici, profesori și părinți au participat la conferința anuală „Prevenția obezității la vârsta copilăriei” organizată la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași.
  • Evaluarea nutrițională realizată în perioada 2013-2019, în cadrul programului, a evidențiat efectele pozitive ale intervențiilor de prevenție a obezității.
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora