Locuri unde poţi merge cu rulota în România - LIFE.ro
Mergi la conținut

Locuri unde poţi merge cu rulota în România

Sunt peste 600 de campinguri în România unde poţi merge cu rulota sau autorulota, iar multe dintre ele au privelişti de vis, unul dintre lucrurile pe care le caută cei care aleg acest tip de vacanţă.
Share this article
Articol susținut de

Până nu demult vacanţele cu rulota erau privite la noi drept o excentricitate a turiştilor străini. Unde mai pui că în ţara noastră era o provocare să găseşti un camping civilizat, unde să simţi în mod real plăcerea de a călători în acest fel. Ultimii ani au adus schimbări pe toate planurile la acest capitol. Sunt tot mai mulţi care îşi cumpără sau închiriază o rulotă şi pleacă să descopere frumuseţile patriei cu casa în spate. Iată câteva locuri unde poţi merge cu rulota în România şi să nu simţi că ai pierdut ceva renunţând la hotel sau pensiune.

Locuri în România unde poţi merge cu rulota

Sunt peste 600 de campinguri în România unde poţi merge cu rulota sau autorulota, iar multe dintre ele au privelişti de vis, unul dintre lucrurile pe care le caută cei care aleg acest tip de vacanţă.

Grădina Ielelor este un spaţiu de 6 hectare, situat în zona Sâmbăta de Sus, Braşov, care adăposteşte un camping destinat corturilor şi rulotelor, un glamping şi o zonă de evenimente. Găseşti aici şi vetre pentru foc, locuri de luat masa, apă curentă, duşuri, toalete, iluminat pe bază de panouri solare, chicinete şi chiar un lac artificial cu peşti şi raci.

Foto: Camping Grădina Ielelor

Camping Fain este un loc, aşa cum îi spune şi numele, tare fain dacă vrei o vacanţă liniştită, într-un peisaj idilic. Aflat în inima Munţilor Gurghiului, la mai puţin de 50 de kilometri de Reghin, campingul a fost construit special pentru oamenii care îşi doresc să trăiască liber şi în armonie cu natura. Poţi veni cu rulota, cu cortul propriu sau te poţi caza în corturile deja amenajate, găseşti şi o tavernă de unde poţi lua mâncare şi băuturi şi chiar şi un ciubăr.

Foto: Facebook Camping Fain

Vampire Camping se află tot în judeţul Braşov, pe o suprafaţă de peste 35.000 de metri pătraţi. Ai acces la curent electric, duşuri, toalete şi spălătorie, precum şi 2 restaurante, o pizzerie, un bar, acces la grătar şi chiar mic dejun. Se pot închiria biciclete dacă nu ai mai avut loc şi de ele în rulotă şi găseşti şi Wi Fi gratuit.

Complexul Laguna Albastră îl găseşti la Făgăraş şi oferă de toate pentru toţi, de la 20.000 de metri pătraţi pentru campare, cu acces la grupuri sanitare la terenuri de sport – pentru fotbal, tenis sau volei, 3 lacuri pentru pescuit, restaurant, sală de evenimente şi piscine pentru copii şi adulţi, tobogane şi trambuline.

Camping Vuurplaats este în frumoasa Bucovină, în localitatea Fundu Moldovei, pe malul râului Moldova. Ai acces la curent electric, duşuri, toaletă, maşină de spălat şi uscător de rufe, Wi Fi, sală cu jocuri şi o bibliotecă.

Foto: Facebook Camping Vuurplaats

Camperland este un loc de campare situat la Dărmăneşti, în Bacău. Odată ajuns aici primeşti acces la toaletă, duşuri, terasă, barbeque, maşină de spălat rufe şi uscător, curent electric şi Wi Fi. Turiştii primesc şi pâine caldă dimineaţa, dar au acces, în caz de nevoie, şi la un service profesionist pentru rulote.

Camping Babou este aşezat într-o zonă de poveste: la Breb, în Maramureş. Ai acces la facilităţile necesare: curent, toalete, duşuri, dar mai presus de acestea, ai acces la linişte şi multe locuri interesante de vizitat.

Foto: Camping Babou
Citeşte şi: Cum trăiesc cei doi români pe care pandemia de coronavirus i-a prins cu autorulota în Spania, într-un sat de la poalele munților Pirinei – LIFE.ro

Camping Ledo se află pe malul lacului Cinciş, în Hunedoara şi oferă o privelişte spectaculoasă asupra acestuia. Se poate campa cu rulota, cortul sau te poţi caza în căsuţele construite aici şi ai acces la curent, grupuri sanitare şi duşuri, dar sunt în aer liber şi cu apă rece.

Camping 2 mai este, cum altfel, pe malul mării, în staţiunea 2 mai. Are o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi şi 50 de locuri de campare unde beneficiezi de curent electric, apă potabilă pentru alimentarea rulotelor, grup sanitar, duşuri cu apă caldă, loc special amenajat pentru spălarea vaselor, maşină de spălat rufe, pază şi supraveghere video, dar şi un loc de unde poţi cumpăra câte ceva de băut sau de mâncat.

Camping S este tot pe litoral, în Mamaia şi oferă cazare în căsuţe, cât şi locuri pentru rulote şi corturi. Are plajă proprie, acces la toalete şi duşuri, restaurant cu terasă, bar, beach bar, Wi Fi, loc de joacă pentru copii şi mese de biliard.

Cât costă o vacanţă cu rulota

Ei, aici sunt atât de multe lucruri de luat în calcul. Dacă ai deja o rulotă, lucrurile sunt simple şi destul de ieftine. Practic, ai nevoie de benzină/motorină, mâncare şi bani pentru campare, între 20 şi 100 de lei pe noapte, în funcţie de campingul ales şi de condiţiile oferite acolo.

Citeşte şi: Cum alegi o rulotă pentru familie și care este ultimul trend în materie de experiențe – LIFE.ro

Dacă te gândeşti să închiriezi o autorulotă, aici preţurile vor fi comparabile cu cazări la hoteluri de 4 stele, pentru că cea mai ieftină variantă pleacă de la 80 de euro pe zi, în extrasezon şi vorbim de variantele mai puţin dotate. Altfel, fără 100 de euro pe zi, chiar şi 150 de euro în unele cazuri, nu scapi, iar la asta mai adaugă şi costurile cu benzina şi Casco. Dacă alegi varianta unei rulote, preţul scade la jumătate – cam 50 de euro costă chiria pe zi, dar ţine cont că trebuie să ai o maşină prevăzută cu cârlig de tractare.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora