fbpx

Căutare

Share this article

Anul 2020 a fost unul complicat pentru medicii esteticieni din toată lumea. Ca şi angajaţii din multe alte domenii, şi ei s-au trezit că nu mai au de lucru. Anul acesta însă pare nu doar că cererea revine la nivelul anterior declanşării pandemiei de coronavirus, dar o cercetare făcută în Statele Unite arată că 11% dintre femei sunt acum mult mai interesate de operaţii estetice sau tratamente din aceeaşi arie decât erau înainte de COVID. 35% dintre femeile care apelaseră în trecut la astfel de intervenţii sunt şi ele interesate de unele noi, semn că medicii esteticieni vor avea mult de muncă de acum înainte. Iar rinoplastia este acum în topul celor mai cerute intervenţii, detronând implantul mamar.

Rinoplastia, vedeta intervenţiilor estetice

La prima vedere pare uşor ciudat ca operaţiile de modificare a nasului să fi luat o asemenea amploare într-o perioadă în care feţele noastre au fost mai mereu acoperite de măşti. Dar dacă ne gândim mai bine, mulţi dintre noi am lucrat în toată această perioadă de acasă, în faţa calculatoarelor. Iar în programul zilnic s-au strecurat şi mai multe sau mai puţine întâlniri video, prilej numai bun să ne uităm mai mult şi mai des la feţele noastre şi ale altora. Focusul s-a mutat de la cum se aşează rochia sau blugii pe noi la ce ne deranjează când ne uităm la faţă.

Sigur, când ne gândim la o astfel de intervenţie ne gândim la rolul estetic al ei, însă medicii spun că în multe cazuri lucrurile se îmbunătăţesc nu doar în această zonă, ci şi în ceea ce priveşte funcţia respiratorie. Deviaţiile de sept, cornetele înfundate sau traumatismele sunt şi ele de multe ori parte a unor astfel de intervenţii, câştigul fiind unul imens. Cine nu a putut respira decât cu ajutorul picăturilor vreme de câţiva ani ştie exact despre ce vorbesc.

Citeşte şi: Dr. Ioana Drăgoicea, medic chirurg estetician: „Anii trecuţi se cereau sânii Baywatch, dar am început şi noi să avem paciente care solicită sâni naturali” – LIFE.ro

Tipuri de rinoplastii, şanse de reuşită şi posibile riscuri

Ei bine, da, nici eu nu am ştiut multă vreme că există mai multe tipuri de rinoplastii, în funcţie de motivul şi scopul pentru care sunt efectuate.

Rinoplastia reductivă este menită să corecteze forma nasului în cazul prezenţei unui nodul pe sau în interiorul nasului, care îl deformează şi pentru corectarea anumitor probleme respiratorii cauzate de cornetele înfundate, de exemplu.

Rinoplastia augmentativă presupune mărirea anumitor părţi ale nasului pentru ca acesta să ajute la crearea unui aspect simetric al feţei.

Rinoplastia reconstructivă se realizează pentru a reface forma nasului supus unor traumatisme.

O intervenţie de acest gen durează în medie 2 ore, iar pacientul poate pleca acasă chiar în aceeaşi zi, după ce îşi revine total din anestezie. Evident, vorbind de o intervenţie chirurgicală există şi potenţiale riscuri, printre acestea numărându-se: sângerările, reacţie alergică la substanţa anestezică, amorţeală în zona nasului, inflamarea acestuia, colorarea pleoapelor, durere persistentă, dificultăţi de respiraţie sau perforarea septului. Şi recuperarea de după intervenţie este extrem de importantă. Câteva zile după momentul operaţiei este important ca pacientul să stea la pat, cu capul uşor ridicat şi, pe cât posibil, nemişcat pentru ca sângerarea şi inflamaţia să fie reduse.

Umflăturile din zona nasului pot dura şi 2 săptămâni, iar culoarea vineţie a pleoapelor poate persista până la 3 săptămâni. Tot după 3 săptămâni poţi reveni şi la activităţile obişnuite zilnice, cu menţiunea că e bine să eviţi exerciţiile extrem de solicitante şi să expui nasul direct în razele soarelui, care oricum trebuie protejat bine cu cremă cu factor de protecţie ridicat pentru a evita decolorările în zona respectivă. Iar dacă porţi ochelari e bine să ştii că cel puţin o lună este indicat să nu îi foloseşti ca să nu pui presiune pe nas.

Medicii spun că forma reală a nasului va putea fi observată cu adevărat abia după un an de la operaţie pentru că zona poate să rămână uşor inflamată în tot acest timp. Tocmai din acest motiv nu sunt recomandate eventuale intervenţii de corecţie, în cazul în care pacientul nu este mulţumit de rezultat, decât după un an de la prima operaţie.

Citeşte şi: Vedete cu operații estetice reușite – LIFE.ro

Cât costă rinoplastia şi cum alegi medicul care să te opereze

Pentru că o astfel de intervenţie nu este la fel de simplă ca una de apendicită, să spunem, costurile unei rinoplastii variază în primul rând în funcţie de complexitatea operaţiei. Cu cât sunt mai multe de făcut, cu atât mai mult creşte preţul. Şi experienţa chirurgului schimbă mult preţul care oricum nu este tocmai unul la îndemână. Preţurile unei rinoplastii variază între 2.500 şi 5.000 de euro, iar diferenţele vin nu doar din experienţa chirugului, ci şi din pachetul total oferit: analize, consulturi etc. Costul creşte şi dacă vorbim de o intervenţie ulterioară, remedială.

Alegerea medicului poate fi floare la ureche pentru cei obişnuiţi cu chirurgia estetică, însă poate ridica multe semne de întrebare printre cei neiniţiaţi. E bine să ţii cont de următoarele lucruri:

  • să verifici licenţa de practică a medicului şi autorizaţia clinicii sau cabinetului la care mergi;
  • cere să vezi fotografiile înainte şi după, cu pacienţii, care arată nu doar activitatea medicului în domeniu, ci şi rezultatele;
  • verifică în mediul online, încearcă să afli părerile unor foşti pacienţi; nimic nu se compară cu un sfat venit de la cineva care a trecut deja prin asta;
  • compară preţurile şi ce primeşti pentru suma respectivă; sunt clinici care oferă în suma totală şi consultul preoperatoriu şi cele postoperatorii, în timp ce altele taxează fiecare consult/analiză/intervenţie în parte.
Citeşte şi: Dr. Constantin Stan: „Când nu există măsură, chirurgia estetică devine chirurgia hidosului, a nenaturalului, a distrugerii” (life.ro)
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO