Singapore autorizează pilula anti COVID de la Pfizer. Suntem oare aproape de finalul pandemiei? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Zilele trecute guvernul țării Singapore a anunțat că Ministerul Sănătății și autoritățile responsabile au decis să aprobe pilula anti COVID de la Pfizer. Singapore devine astfel una dintre primele țări din lume care dă șansa populației să se trateze de coronavirus, asta după ce, în urmă cu două săptămâni, Canada a anunțat oficial aprobarea acestei pastile.

Tratamentul oral a fost aprobat după o „evaluare accelerată”, a declarat Health Canada într-o declarație pe site-ul său, adăugând că va continua să monitorizeze siguranța și eficacitatea.

„Niciun medicament, inclusiv PAXLOVID TM, nu înlocuiește vaccinarea”, se mai preciza în comunicat.

Ce știm despre pilula anti COVID de la Pfizer?

Medicamentul, care cuprinde două tipuri de tablete, este primul tratament anti Covid-19 care poate fi administrat acasă și reprezintă un potențial pas uriaș către finalizarea pandemiei.

„Anunțul de astăzi este deosebit de important, deoarece accesul la tratamente ușor de utilizat ar putea ajuta la reducerea severității Covid-19 la adulții care se infectează pentru prima oară și care prezintă un risc ridicat de a evolua către o boală gravă”, a declarat Theresa Tam, șefa Agenției pentru Sănătate Publică din Canada.

pilula anti Covid de la Pfizer

Aprobarea pilulei anti COVID de la Pfizer a venit în timp ce Canada, la fel ca multe țări, s-a chinuit să limiteze răspândirea variantei Omicron a Covid-19.

Provincia francofonă Quebec a anunțat recent că va percepe o taxă pentru cei nevaccinați, argumentând că aceștia impun o povară tuturor celorlalți.

Cine a mai autorizat folosirea pilulei anti COVID de la Pfizer?

Paxlovid a fost autorizat până acum doar în câteva țări, inclusiv Statele Unite și Israel, în timp ce Uniunea Europeană a permis statelor membre să-l folosească înainte de aprobarea oficială ca măsură de urgență împotriva Omicron.

pilula anti Covid de la Pfizer

Spre deosebire de vaccinuri, pilula nu vizează proteina în continuă evoluție pe care o folosește coronavirusul pentru a invada celulele.

Prin urmare, teoretic ar trebui să fie mai rezistentă la noile tulpini, iar compania a spus că studiile preliminare de laborator au susținut această ipoteză.


Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO