Singapore autorizează pilula anti COVID de la Pfizer. Suntem oare aproape de finalul pandemiei? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Zilele trecute guvernul țării Singapore a anunțat că Ministerul Sănătății și autoritățile responsabile au decis să aprobe pilula anti COVID de la Pfizer. Singapore devine astfel una dintre primele țări din lume care dă șansa populației să se trateze de coronavirus, asta după ce, în urmă cu două săptămâni, Canada a anunțat oficial aprobarea acestei pastile.

Tratamentul oral a fost aprobat după o „evaluare accelerată”, a declarat Health Canada într-o declarație pe site-ul său, adăugând că va continua să monitorizeze siguranța și eficacitatea.

„Niciun medicament, inclusiv PAXLOVID TM, nu înlocuiește vaccinarea”, se mai preciza în comunicat.

Ce știm despre pilula anti COVID de la Pfizer?

Medicamentul, care cuprinde două tipuri de tablete, este primul tratament anti Covid-19 care poate fi administrat acasă și reprezintă un potențial pas uriaș către finalizarea pandemiei.

„Anunțul de astăzi este deosebit de important, deoarece accesul la tratamente ușor de utilizat ar putea ajuta la reducerea severității Covid-19 la adulții care se infectează pentru prima oară și care prezintă un risc ridicat de a evolua către o boală gravă”, a declarat Theresa Tam, șefa Agenției pentru Sănătate Publică din Canada.

pilula anti Covid de la Pfizer

Aprobarea pilulei anti COVID de la Pfizer a venit în timp ce Canada, la fel ca multe țări, s-a chinuit să limiteze răspândirea variantei Omicron a Covid-19.

Provincia francofonă Quebec a anunțat recent că va percepe o taxă pentru cei nevaccinați, argumentând că aceștia impun o povară tuturor celorlalți.

Cine a mai autorizat folosirea pilulei anti COVID de la Pfizer?

Paxlovid a fost autorizat până acum doar în câteva țări, inclusiv Statele Unite și Israel, în timp ce Uniunea Europeană a permis statelor membre să-l folosească înainte de aprobarea oficială ca măsură de urgență împotriva Omicron.

pilula anti Covid de la Pfizer

Spre deosebire de vaccinuri, pilula nu vizează proteina în continuă evoluție pe care o folosește coronavirusul pentru a invada celulele.

Prin urmare, teoretic ar trebui să fie mai rezistentă la noile tulpini, iar compania a spus că studiile preliminare de laborator au susținut această ipoteză.


Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora