Soluții pentru unghii îngălbenite
Iată câteva soluții pentru unghii îngălbenite:
Folosește un lac incolor înainte de a aplica ojă
Cel mai adesea unghiile se îngălbenesc atunci când folosim o ojă închisă la culoare. “Top coat”-ul este obligatoriu atunci când vrem să folosim nuanțe ca roșu, verde, vișiniu, negru sau albastru, pentru că acestea intră în textura unghiei. Descoperă ofertele la “Top coat” pe Kit-Unghii.ro.
Nu lasă oja prea multe zile pe unghii
Deși poate te bucuri că oja nu a sărit și poți să o mai lași câteva zile, cel mai bine ar fi să o lași cel mult o săptămână pe unghii. Cu cât lăsăm oja mai mult, cu atât sunt șanse mai mari ca unghiile să se îngăbenească. E mult mai simplu să previi decât să tratezi.
Înmoaie unghiile în zeamă de lămâie
Există o mulțime de soluții naturiste pentru a scapa de unghiile îngălbenite. Zeama de lămâie s-a dovedit eficientă în multe cazuri. Tot ce trebuie să faci este să îți ții unghiile timp de 10-15 minute înmuiate în zeamă de lămâie, după care să aplici o cream hidratantă. Repetă acest proces zilnic, până când obții rezultatul dorit.
Folosește un amestec de bicarbonat de sodiu și apă oxigenată pentru a scapa de unghiile îngălbenite
Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenata sunt două produse adesea folosite pentru înfrumusețare și îngijire. Împreună pot readuce aspectul sănătos al unghiilor tale. Ca să scapi de unghiile îngălbenite, trebuie să amesteci o linguriță de apă oxigenată cu concentrația 3% cu două lingurițe jumătate de bicarbonat. Freacă unghiile cu amestecul obținut, cu ajutorul unei dischete de bumbac. Repetă procedura din șase în șase săptămâni.
Oțetul de cidru de mere – una dintre cele mai bune soluții pentru unghii îngălbenite
Oțetul de cidru de mere conține acid acetic și acid malic, două componente care te pot ajuta să scapi de gălbeneala unghiilor. De asemenea, are diverse proprietăți antifungice, utile în a trata unele infecții ale ungiilor care cauzează îngălbenirea.
Amestecă jumătate de cană de oțet de cidru de mere cu jumătate de cană de apă călduță și înmoaie unghiile în această soluție, timp de 20-30 de minute. Repetă procedura de trei ori pe zi timp de 3-4 săptămâni, până când unghiile capătă un aspect normal.
Încearcă pastă de dinți cu efect de albire pentru a scapa de unghiile îngălbenite
Pasta de dinți cu efect de albire poate avea un efect benefic și asupra unghiilor îngabenite. Aplică pastă pe unghii și las-o să acționeze timp de 7-10 minute. Apoi, freacă ușor unghiile cu o periuță moale. În final, curată unghiile cu apă călduță. Repetă procedura de două, trei ori pe săptămâna timp de o lună.
Folosește listerina
Unghiile îngălbenite pot fi tratate și cu listerină, un remediu eficient în lupta cu infecțiile fungice, datorită ingredientelor sale active – mentolul, salicilatul de metil, timolul și eucaliptolul.
Înmoaie unghiile îngălbenite în listerină timp de 30 de minute. Repetă procedura 7 zile, după care fă o pauză de o săptămână, apoi o reiei. Atenție, listerina poate face ca pielea din jurul unghiilor să capete o tentă verzuie, însă aceasta va dispărea în câteva zile.
O altă soluție pentru a scapa de unghiile îngălbenite ar fi să amesteci în cantități egale listerină și oțet (preferabil cel de cidru de mere). Înmoaie unghiile timp de 30 de minute în această soluție. Repetă zilnic procedura până scapi de aspectul nesănătos al unghiilor.