Tu ţi-ai ales corect culoarea în care ţi-ai vopsit părul? - LIFE.ro
Sari la conținut

Culoarea potrivită este esenţială în accentuarea personalităţii femeii, ea o poate înfrumuseţa sau, dimpotrivă, poate dezavantaja puternic trăsăturile fetei. Dar cum faci să alegi corect culoarea care să te pună cel mai bine în valoare?

Culoarea părului se alege în primul rând în funcţie de tonalitatea pielii, apoi se iau în considerare culoarea ochilor, personalitatea, profesia… Important este să stabileşti de la bun început din ce tipologie faci parte: caldă sau rece.

Stilistul este cel mai în măsură să facă un diagnostic corect şi să te ajute să alegi cea mai potrivită culoare. Percepţia culorii este subiectivă şi este foarte important să stabilim cu ajutorul catalogului culoarea dorită.

Tonalitatea pielii se stabileşte observând pielea neafectată de soare (după ureche) sau se pot observa venele de pe interiorul antebraţului: venele verzi înseamnă tipul cald, iar cele albastre tipul rece. Mai există o modalitate utilizată de stilişti: se poziţionează o folie de aluminiu argintie sau aurie dedesubtul bărbiei clientei şi se observă daca lumina reflectată pe faţă este benefică sau dezavantajează.

Dacă tenul este într-o tonalitate galbenă i se potrivesc culorile calde (arămiu, blond cald piersică, diverse tipuri de castaniu). Tenului cu tonalitate roz îi sunt potrivite culorile reci (blond cenuşiu, castaniu cenuşiu).

Cum mai poţi afla cărui tip faci parte? Gândeşte-te ce culori preferi în privinţa hainelor.

Ţi se potrivesc culorile: roşu, portocaliu, olive, atunci cu siguranţă este bine să alegi nuanţe calde de blond auriu, blond roze, arămiu piersică.

Dacă îţi place roşul rece, fucsia, negrul, albastrul, verdele pin, atunci ţi se potrivesc nuanţe reci, cum ar fi blond argintiu, castaniu cenuşiu, brunet.

Preferi violet sau gri grafit? Te încadrezi într-un segment neutru şi poţi alege un blond bej, ciocolatiu sau mahon.

Dacă luăm în considerare cele patru mari categorii de culoare, putem face următoarea încadrare:

Brunet (negru) – o culoare larg răspândita la noi, dar care nu stă bine oricui, plus că este destul de anevoios de transformat dacă persoana în cauză se plictiseşte de ea. Anumite femei aleg negrul din comoditate sau datorita temperamentului introvertit – sunt persoane mai serioase care nu doresc sa iasă in evidenţă. Încadrează frumos un ten alb cu ochii negrii, căprui închis sau albaştrii. Trebuie avut însă in vedere ca negrul scoate în evidenţă toate imperfecţiunile feţei, astfel încât nu se recomandă a fi purtat după o anumita vârstă. Dacă avem o tunsoare în tendinţe, un bob cu ceafa scurtă sau o tunsoare scurtă cu topul lung, această culoare poate fi înviorată cu accente grafit, albastru marin.

Roşcat – o culoare purtată în mod clar de persoane puternice, curajoase, care vor să atragă atenţia. Roşul violet rece se potriveşte unui ten alb, uşor rece sau neutru, iar roşul arămiu piersică mai degrabă unui ten cald. Accentele pot face mult diferenţa în acest caz: dacă vorbim de un păr lung cu diferenţe de lungime şi mişcare, putem opta pentru diferite nuanţe (tonalităţi) de arămiu, auriu, roze, pentru un foarte delicat joc de lumini. Dacă părul este mai scurt, atunci culorile pot fi mai puternice, mai intense cu accente mai evidente.

Castaniu – o tonalitate mai închisă şi mai rece sau spre violet se potriveşte persoanelor cu tenul spre rece, pe când nuanţele de mahon, castaniul arămiu sau auriu celor cu tenul cald. Din punctul de vedere al temperamentului, cei care preferă castaniul sunt personalităţi calde, deschise, pozitive. Plaja accentelor este foarte mare aici: de la albastru, verde, violet până la un blond rece grafit, iar combinaţia cea mai reuşită este cea a unui păr cu o culoare de bază castaniu cu accente albastre fine, care să accentueze linia tunsorii.

Blond – cel mai dorit la noi, dar care poate duce la cele mai multe probleme, din cauza culorii natural închise din această parte a Europei. Blond înseamnă la noi decolorare sau vopsire intense, procese chimice ce trebuie făcute cu grijă. Regula este aceeaşi: dacă tenul este rece ca şi tonalitate, apelăm la un blond argintiu, cenuşiu, perlat; dacă vorbim de tipologia caldă, atunci mai degrabă ne îndreptăm spre un blond bej auriu, piersica sau roze.

 

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora