„Vert de Toma”, primul parfum comestibil din România
V-aţi gândit că un parfum, care-ţi năuceşte simţurile cu mirosul lui, îţi poate face şi poftă de mâncare? Ei bine, un bucătar din Alba Iulia, pe nume Cosmin Toma, tocmai a lansat primul parfum comestibil din România. Se numeşte „Vert de Toma” şi are ca ingrediente lavanda, menta sălbatică şi feniculul, după cum a declarat creatorul lui pentru news.ro. Atunci când nu-l foloseşti pentru a-i da pielii un miros fresh, poţi pune un pic de „Vert de Toma” în deserturi precum pieptul de raţă sau de curcan, fructe de pădure, şi în general în toate mâncărurile dulci, după cum precizează bucătarul, care spune că a realizat acest parfum după o reţetă proprie din care nu dezvăluie decât faptul că toate acele ingrediente au fost mai întâi macerate. “Vert de Toma…comestibil dar în acelaşi timp şi parfum pentru pielea ta. Pentru El, Ea şi pentru aromatizarea preparatelor dulci„, aşa îşi descrie bucătarul invenţia pe pagina lui de Facebook.
Parfumul, care are o nuanţă discretă de verde (de unde şi numele) poate fi folosit chiar şi ca after-shave, spune Toma, care este cunoscut pentru mâncărurile sale inedite precum ciorba de burtă ce poate fi servită cu furculiţa şi cuţitul, sau desertul în intestin de porc şi trandafirii muraţi. Dacă în România, „Vert de Toma” este unic, peste hotare parfumul mai are fraţi, cum sunt, spre exemplu, parfumurile comestibile cu gust de mentă, hrean sau nectar produse de Edible Fragrance Factory (ce aparţine companiei britanice Lick Me I’m Delicious).
Lansat la evenimentul “Alba Carolina FOOD FEST”, ce se desfăşoară în perioada 11-14 mai pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, „Vert de Toma” va putea fi cumpărat începând cu 2018, la un preţ despre care Toma spune că “nu va fi mare”.