City Break 2020. Cele mai căutate destinații ale acestui an și ce poți vizita cu bani puțini - LIFE.ro
Mergi la conținut

City Break 2020. Cele mai căutate destinații ale acestui an și ce poți vizita cu bani puțini

M-am întrebat adeseori dacă un city break este mai ieftin decât o vacanță, însă nu am reușit să-mi răspund la această întrebare. Însă nu cred că prețul unei mini vacanțe de genul acesta este cel care atârnă în decizia de a rezerva un city break, ci mai degrabă numărul restrâns de zile de concediu și faptul că poți vedea mai multe orașe într-un an.
Share this article

Conceptul de city break este unul destul de uzual în vocabularul nostru în 2020 și cunosc foarte mulți oameni din cercul meu de prieteni care își planifică cel puțin cinci astfel de escapade pe an.

M-am întrebat adeseori dacă un city break este mai ieftin decât o vacanță, însă nu am reușit să-mi răspund la această întrebare. Însă nu cred că prețul unei mini vacanțe de genul acesta este cel care atârnă în decizia de a rezerva un city break, ci mai degrabă numărul restrâns de zile de concediu și faptul că poți vedea mai multe orașe într-un an.

Am fost curioasă să văd care au fost cele mai căutate destinații pentru city break în 2019 și care sunt cele de care sunt interesați românii în 2020. Ca de obicei, am apelat la prietenii noștri de la motorul de căutare Momondo și astfel am aflat că pasiunea pentru anumite orașe nu s-a schimbat foarte tare de la un an la altul. De exemplu, anul trecut, în top 5 cele mai căutate destinații de city break, s-au numărat, în ordine crescătoare a accesărilor: Milano, Viena, Barcelona, Londra și Roma. În continuare, destinația preferată a românilor pentru city break și în 2020 rămâne Roma. Urmează apoi Barcelona, Londra, Dubai și Paris.

Pentru că ce a fost a trecut, ne vom ocupa de destinațiile de city break căutate în 2020.

Prețurile sunt destul de ofertante, iar dacă ar fi să ne imaginăm câte avem de văzut, cu siguranță nu ieșim în pierdere.

Roma – 55 euro de persoană

Încep cu Roma deoarece acest oraș este cel mai dorit pentru cei care au un weekend la dispoziție de călătorit.

Prețul mediu, pentru un city break la Roma, tot conform rezultatelor oferite de momondo.ro este de 55 de euro. Acest preț este doar pentru avion, la care se mai adaugă și costul cazării, al mâncării și al activităților pe care alegi să le faci în Roma.

Ce poți vizita la Roma? Roma este orașul pe care l-aș vizita oricând și am impresia că pentru a vedea tot ce este de interes, ai nevoie de minim o săptămână. Dar să presupunem că ai numai două zile la dispoziție. În primul rând, îți faci planul foarte serios și îți rezervi online biletele de intrare. Conform visitacity.com, în numai două zile, la minut calculat, poți bifa următoarele: Grădinile Vaticanului, Muzeul de la Vatican, Capela Sixtină, Basilica St. Peter, Castelul Sant’Angelo, Piazza Navona, Fontana Di Trevi, Panteonul, Piazza Venetia, Forumul Roman, Colosseum-ul și Colina Palatină. Ai aici un ghid complet al obiectivelor turistice din Roma.

Iar aici un itinerariu complet, la minut stabilit, dar, doar dacă îți iei biletele din timp, online.

Barcelona – 117 euro de persoană

Probabil că Roma a fost destinația cea mai căutată și datorită prețului mic. Dacă vrei un city break la Barcelona, ai nevoie de minim 117 euro de persoană în 2020, pentru avion. În funcție de necesitățile tale de confort, poți găsi cazări foarte ieftine, de la 30 de euro pe noapte și până la câteva sute, dacă îți permite bugetul.

Ce poți face în Barcelona într-un city break de 2-3 zile în 2020? Barcelona este orașul european cu foarte multă viață în el. Iar când spun viață, aici includ și distracții și activități culturale, dar și shopping. Personal, cele mai frumoase haine din garderoba mea le am din Barcelona, iar dacă ai noroc să ajungi acolo în sezonul reducerilor, trebuie să ai cu tine un geamantan gol pe care, cu siguranță îl vei umple. Dar nu pentru shopping mergem la Barcelona, nu? Sau nu neapărat. Tot visitacity.com oferă un itinerariu complet al obiectivelor turistice pe care le poți vizita în două zile. Din nou, indicat este să-ți iei biletele online, înainte de a pleca, altfel s-ar putea să pierzi niște ore bune la cozi. Dacă pornești la ora 9 dimineața, ai șansa să vezi, în prima zi: Sagrada Familia, Avinguada Diagonal, Casa Mila, Casa Batlo, Plaça de Catalunya, poți face o plimbare pe La Rambla, poți da o tură prin La Boqueria, poți vizita palatul Güell și Monumentul lui Columb.

În a doua zi, tot de la ora 9 dimineața, poți vizita Muzeul Muzicii catalane, Catedrala Barcelona, Plaça del Rei, muzeul de istorie, muzeul Picasso și Santa Maria del Mar.

Ce trebuie să știi când vizitezi Barcelona? Că oamenii sunt extrem de prietenoși și că mâncarea este delicioasă. Ei bine, aici găsești care sunt cele mai bune opt preparate tradiționale pe care e musai să le guști când vizitezi acest oraș. Poate nu pe toate, dar nu poți pleca din Barcelona fără să te lași purtat de câteva arome mediteraneene.

Londra – 72 de euro de persoană

Cu un preț mediu de 72 de euro de persoană pentru un zbor dus întors la Londra, te poți bucura de un city break de vis în orașul monarhilor. Poți găsi un zbor și mai ieftin, depinde cât de bun vânător de oferte ești.

Cazările sunt puțin mai scumpe în capitala Marii Britanii, dar aici va intra în funcțiune din nou capacitatea ta de a găsi cele mai bune oferte. Pentru asta ai momondo.ro sau alte motoare de căutare.

Ce să faci la Londra? Din nou, mi se pare că e un oraș în care ar trebui să petreci măcar o săptămână pentru că e orașul de care te poți îndrăgosti iremediabil și iată aici de ce.

În două zile, cu un program foarte organizat, ai timp să vizitezi următoarele obiective: Catedrala St. Paul, Palatul Parlamentului, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Galeriile Naționale, Muzeul Transporturilor și British Museum, în prima zi. A doua zi poți vedea Queen’s Gallery, Palatul Buckingham, Green Park, Hide Park, Victoria and Albert Museum și Muzeul național de istorie.

Dubai – 209 euro de persoană

Din ce în ce mai mulți români sunt atrași de luxul și poveștile Dubai-ului. Dacă e să ne uităm în curțile vecinilor europeni, acest oraș este în topul destinațiilor preferate. Dubai-ul este un tezaur pentru turiști, care îmbină mistica și istoria deșertului arab cu facilitățile strălucitoare ale unei metropole moderne.

Din păcate, este greu să stai numai 2-3 zile în Dubai și aici poți alege un city break prelungit. Și prețurile sunt destul de piperate, un cost mediu, de persoană pentru un zbor dus-întors fiind de 209 euro. Cazarea nu este un chilipir, dar vânând din timp ofertele, ai șanse să găsești prețuri decente.

Ce să faci în Dubai? În primul rând trebuie să te bucuri de priveliștea din vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Apoi, este absolut obligatoriu un safari în deșert sau o vizită la aqua parcul Atlantis The Palm. Nu trebuie să ratezi nici unul dintre acele clișeistice tururi ghidate cu autocarul prin oraș, sau o vizită la unul dintre cele mai luxoase mall-uri din lume.

Acum că știi ce să faci, aici ai o listă cu lucrurile pe care nu e bine să le faci în Dubai deoarece, din cauza unei neglijențe poți ajunge direct la închisoare.

Paris – 99 de euro de persoană

Parisul, orașul îndrăgostiților, capitala rafinamentului, a culturii și a istoriei, locul pe care îți dorești să-l vizitezi la nesfârșit, este disponibil anul acesta la un preț mediu de 99 de euro de persoană, un zbor dus-întors, de la București. Așa cum spuneam și mai sus, sunt și bilete mai ieftine, trebuie doar să te preocupe subiectul. Cazările din nou nu sunt cele mai ieftine, dar pentru două-trei nopți în Paris, merită să plătești mai scump. Un city break în Paris în 2020 nu este chiar un chilipir, dar, din nou, puțină organizare te poate ajuta să economisești considerabil.

Ce poți vizita în Paris? Totul. Am ales un itinerariu de 3 zile în Paris, gândindu-ne că vei sta măcar atât dacă tot te înhami la un drum atât de lung și interesant. Nu că în celelalte orașe nu ar fi la fel de interesant, dar Parisul e cu adevărat special.

Cu harta în mână și cu programul bătut în cuie, dacă începi turul la 9 dimineața și te oprești undeva în jurul orei 19.00, visitacity.com spune că poți vedea o mulțime de obiective turistice. În prima zi vei porni de la Orsay Museum și te vei îndrepta către Hotel des Invalides. Stai o oră și jumătate la muzeul Rodin și apoi te îndrepți către impetuosul turn Eiffel. Și ca să nu obosești prea tare, faci o croazieră pe Sena și te oprești la Arcul de Triumf. În a doua zi pornești de la Pantheon, treci pe lângă ruinele catedralei Notre Dame și la prânz ajungi la Capela Sfântă. Stai două ore la muzeul Luvru, iar apoi te îndrepți către Operă și seara o închei cu o plimbare prin Grădinile Tuileries. A treia zi pornești dis de dimineață prin Grădinile Luxembourg ale cartierului latin, ajungi la Palatul regal și termini cu Basilica Sacre Coeur. Ultima seara îți recomand să ți-o petreci la Palatul Versailles și să admiri minunatele grădini.

Printre aceste obiective, trebuie neapărat să te oprești în cafenele, patiserii și în faimoasele restaurante. Nu e nimic mai rafinat ca bucătăria franțuzească ar spune unii, în timp ce alții consideră că au mâncat și mai bun.

Pentru un ghid subiectiv al mâncărurilor franțuzești, citește aici câteva dintre experiențele turiștilor.

Dar poți să alegi să nu mergi unde merge toată lumea. Eu, spre exemplu, o dată pe an, mă uit pe ofertele de pe momondo.ro și aleg destinația unde sunt cele mai mici prețuri. De fiecare dată e un oraș nou, pe care nu l-am vizitat, mai puțin popular, dar care oferă o experiență cel puțin la fel de interesantă ca o capitală renumită.

De exemplu, Bologna, Amman sau Stockholm sunt locații foarte bune pentru un city-break, întrucât se pot găsi constant prețuri mici la zborurile respective, iar orașele și împrejurimile (de ex Petra, pt Amman) oferă suficiente obiective turistice.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora