Cum să emigrezi în Australia - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum să emigrezi în Australia

Share this article

Te gândești cum să emigrezi în Australia și nu știi de unde să începi? Ei bine, află că programul de imigrare în Australia este unul dintre cele mai eficiente și mai reglementate din lume. Australia eliberează mai multe tipuri de vize de muncă; prin urmare, obținerea unei vize de muncă ar putea fi o cale ușoară de a te muta în această țară. Multe dintre vizele de muncă australiene sunt eliberate pentru lucrătorii de înaltă calificare, iar tu poți solicita rezidența permanentă sau cetățenia după ce ai petrecut o perioadă limitată de timp pe teritoriul australian. 

Cum ajungi să trăiești în Australia 

Viața în Australia este unică. Dacă vrei să te muți în Australia, trebuie să faci anumiți pași. Nu faci doar bagajele, zbori acolo și plănuiești să rămâi. Trebuie să emigrezi oficial în Australia. În primul rând trebuie să ai un motiv întemeiat de a face asta, cum ar fi un loc de muncă sau pentru studii. Trebuie să soliciți și să obții o viză australiană pentru a-ți susține motivul de emigrare. În același timp este foarte important să înțelegi costul vieții și al culturii, ca să decizi în cunoștință de cauză dacă Australia este pentru tine un loc potrivit de trai. 

Costul vieții în Australia

Australia este o țară uimitoare, cu o cultură diversă și resurse bogate. A trăi în Australia înseamnă a întâlni multe oportunități; este o țară tânără, multiculturală și deschisă, cu o economie în continuă creștere. Calitatea vieții din Australia și frumusețea naturală de neegalat fac din aceasta destinația ideală pentru tine dacă ai visat vreodată să-ți îmbunătățești viitorul. Australia îți oferă soare, plaje, distracție și oameni prietenoși, dar implică și o istorie bogată care datează de 60.000 de ani și un amestec divers de culturi din întreaga lume. Pentru o familie cu patru membri, costurile lunare estimate în Australia sunt de 17.401,6 lei (5.827,5 A$) fără chirie. Costurile lunare estimate pentru o singură persoană sunt de 4.932,7 lei (1.651,9 A$) fără chirie. Costul vieții în Australia este, în medie, cu 93,3% mai mare decât în ​​România, în timp ce chiria în Australia este, în medie, cu 287,2% mai mare decât în ​​România. 

Una dintre cele mai fericite țări din lume

Australia este a patra cea mai fericită țară de pe planetă, făcându-și stilul de viață unul dintre cele mai cunoscute și invidiate din lume. Acest echilibru face pentru oricine posibilă petrecerea majorității timpului angajându-se în activități în aer liber, mai degrabă decât în ​​muncă. Cunoscuți pentru stilul lor de viață facil, australienii găsesc echilibrul perfect între o viață productivă eficientă și o viață socială plină de distracție, cu un accent puternic pe bunăstare. Principalele orașe oferă tot felul de servicii, muncă și activități de agrement într-un mediu relaxat și spațios. 

O țară multiculturală 

Unul din patru oameni care trăiește în Australia nu are origini australiane. Cu alte cuvinte, ca străin în Australia, nu te vei simți niciodată înstrăinat de societatea ei, deoarece aici diversitatea este considerată un punct forte. Avantajul este evident: ​​dacă ești bun și ai atitudinea potrivită, ai o personalitate pozitivă și vorbești bine engleza, ar trebui să poți găsi oportunități excelente de angajare. Pentru a te muta în Australia și pentru a putea lucra acolo în mod legal, trebuie să obții o viză. Există o serie de vize diferite pe care le poți solicita, în funcție de ceea ce urmează să faci acolo. 

Emigrarea prin agenție 

Agenții de imigrație sunt la curent cu cele mai recente cerințe pentru a imigra în Australia. Ei îți pot oferi cele mai bune sfaturi pentru situația și nevoile tale. Nu au capacitatea de a-ți accelera procesul de solicitare a vizei sau de a garanta aprobarea, dar vor face procesul mult mai ușor. O viză de vacanță este mult mai ușor de obținut decât o viză de muncă, dar nu îți va permite să emigrezi permanent în Australia. Dacă te muți în Australia pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie să oferi guvernului australian un motiv întemeiat pentru a-ți permite să faci asta. Cel mai bun motiv este intenția de a-ți găsi un loc de muncă. În acest sens trebuie să alegi un job din lista de ocupații calificate în migrație prioritară din Australia. Verifică lista în fiecare lună, pentru că ocupații noi sunt adăugate frecvent. Chiar și atunci când există restricții de călătorie, celor cu locuri de muncă în așteptare le este permis să intre în Australia. 

Citește și: Viața în Sydney: farmecul orașului australian și aventurile de pe plajele sale celebre

Condiții pentru obținerea vizei pentru Australia

Ca urmare a numărului mare de opțiuni de viză disponibile, cerințele de viză pentru Australia sunt uneori foarte confuze. Acestea sunt diferite pentru fiecare tip de viză și unele pot fi obligatorii pentru anumite vize, și opționale pentru altele. Cunoașterea listei de documente necesare ușurează mult procesul de aplicare. Totuși, trebuie să știi că multe vize de muncă în Australia cer să ai vârsta sub 45 de ani. Cu toate astea, dacă obții un loc de muncă din lista de ocupații calificate, poți obține și scutire de limită de vârstă. Poți lua în considerare petrecerea timpului în Australia pentru formare sau studii avansate. Fiecare dintre acestea are propria sa categorie de viză, deși vin cu limitări în ceea ce privește angajarea și ceea ce poți face după studii.

Ai nevoie de o asigurare de sănătate 

Australia are un sistem de sănătate public excelent care primește finanțare guvernamentală, dar accesul la aceasta este foarte concentrat asupra cetățenilor australieni și rezidenților permanenți. Cei care se mută în Australia cu vize de muncă și de student sunt încurajate sau obligate să se înscrie la asigurări private de sănătate pentru Australia. 

Cum găsești o locuință în Australia

Găsirea unei locuințe este una dintre părțile dificile ale mutării în Australia. Consultă online chiriile și prețurile imobiliare. Ține cont de faptul că aici chiria se plătește, de obicei, săptămânal, nu lunar. Pentru a lua decizia corectă, stai într-o gazdă sau AirBnB în zona în care vrei să locuiești, iar abia mai apoi, când ești decis, caută un loc de închiriat sau de cumpărat. 

Taxe mai mari decât în SUA

În comparație cu Statele Unite, în Australia taxele sunt mai mari. Există o contribuție obligatorie de pensionare (fond de pensie) din salariul tău, așa că pregătește-te pentru asta când îți negociezi salariul și beneficiile. Dacă decizi să părăsești Australia, vei lua cu tine și contribuțiile de pensionare.

Rezidență permanentă sau cetățenie australiană

Dacă te muți în Australia și vrei să rămâi pe termen lung sau permanent, există modalități de a aplica pentru rezidență permanentă. Cu o astfel de viză vei putea trăi, lucra și studia în Australia fără nicio restricție. Aplicarea pentru cetățenie este pasul final el emigrării în Australia. La fel ca și în cazul obținerii vizelor, este mai ușor pentru persoanele sub 45 de ani să facă tranziția la cetățenia australiană. Pentru asta, va trebui să îndeplinești anumite cerințe de rezidență, să faci un test, să-ți demonstrezi identitatea și să participi la un interviu de imigrare. 

Ei bine, dacă vrei să te muți în una dintre cele mai fericite țări din lume, acum ți-ai făcut cu siguranță o idee despre Australia și pașii pe care trebuie să-i faci pentru visul tău. 

Sursa foto: Pinterest

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora