Modă cu fapte bune: Bucharest Charity Fashion Show sau cum să strângi 100.000 de euro pentru două cabinete stomatologice sociale
Șase celebri designeri români au acceptat provocarea de a-și prezenta colecțiile dar și a reinterpreta costumele naționale ale mai multor țări în cadrul celui mai mare eveniment de modă organizat în scop caritabil, Bucharest Charity Fashion Show.
Evenimentul se află la a doua ediție și este organizat de Fundația Inovații Sociale Regina Maria și IWA: International Women’s Association of Bucharest, iar fondurile colectate vor merge în sprijinul pacienților celor două viitoare cabinete stomatologice ce vor fi deschise în București pentru pacienții pentru care accesul la serviciile medicale rămâne încă o problemă.
Evenimentul găzduit mâine seară de Stejarii Country Club va fi prezentat și pus sub semnul empatiei de Teo Trandafir, omul de televiziune care știe ce înseamnă sprijinul nemijlocit al semenilor atunci când ai nevoie de el: „când am primit invitația de a mă alătura acestui eveniment, am acceptat imediat pentru că știu cât de mult înseamnă să ai oamenii potriviți alături de tine în momentele dificile din viață.
Scopul evenimentului este unul nobil și important, acela de a strânge 100.000 euro pentru 2 cabinete stomatologice destinate oamenilor fără posibilități materiale.”
„Ei bine, cine se mai gândește astăzi la zâmbetul oamenilor în nevoie? Sigur, sunt multe campanii destinate îmbunătățirii vieții oamenilor, însă Fundația Inovații Sociale Regina Maria le pune zâmbetul pe față, la propriu.
Ajută acești oameni să zâmbească din nou cu toți dinții. Iar zâmbetul este primul pas spre o viață mai frumoasa, o viață care merită trăită. Și, dacă pot ajuta să schimbam un pic lumea asta în mai bine, o fac mereu, cu tot sufletul. ”
250 de personalități publice, oameni de afaceri, jurnaliști, diplomați și-au confirmat prezența la evenimentul de mâine seară, de la Stejarii Country Club. Amintim doar câteva nume: Ambasadorul Statelor Unite ale Americii – E.S dl. Hans Klemm, Ambasadorul Republicii Federale Germania – E.S dl. Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Coreea de Sud – E.S dl. Kim Eun-Joong, Ambasadorul Indiei – E.S. dl. Thanglura Darlong ori Ambasadorul Israelului – E.S. dl. David Saranga.
Gladys Abankwa Meier-Klodt este președinta IWA România și, sub mandatul ei, împreună cu Strella Ahn, despre care am mai povestit aici, și cu Delia Sfetcu, a cărei poveste o găsiți aici, partenerele ei de caritate din organizație, a reușit și anul trecut, printr-un eveniment similar să adune fondurile necesare unui proiect de inima a Fundației Inovații Sociale Regina Maria, „Ajută o mamă să se ridice”.
„Cred că cei norocoși care au resursele, de timp, materiale, umane ori de altă natură, au obligația morală de a le pune la lucru în slujba celor mai puțin norocoși. Nu cred că există pentru mine satisfacție mai mare decât aceea de a vedea impactul pe care sprijinul meu, mic sau mare, îl are asupra vieților celor mai puțin norocoși.”, spune Gladys. „Am crescut între două culturi, am trăit în zone diferite ale lumii și am învățat astfel că „toate drumurile duc la Roma”, iar a fi la conducerea unei organizații ca IWA dovedește acest lucru. Evenimentul nostru anual Charity Christmas Bazaar este exemplul ideal al modului în care, fiecare dintre noi, lucrând fără ezitare pentru un scop comun, ajungem să împlinim ce ne-am propus.”, adaugă Gladys Abankwa Meier-Klodt, președinta IWA: International Women’s Association.
Delia Sfetcu, coordonatorul „carității” în IWA rezumă impactul pe care îl are această organizați în viețile celor care au nevoie de sprijin: „ Învățam, o dată, la un curs de dezvoltare personală că singura persoană din lume pe care o poți schimba ești tu însuți. Acum tind să nu mai cred asta…
Prin prisma activității în cadrul Comitetului de Caritate IWA și cu sprijinul sponsorilor generoși am avut ocazia să aducem schimbarea în viața a sute de oameni, de la copiii din centrele de plasament la bunicii din căminele de copii, la persoanele cu dizabilități, mame abuzate fizic și emoțional ori persoane care și-au făcut din stradă un cămin. Am ajuns, cu alte cuvinte, acolo unde nici măcar Speranța nu mai îndrăznea să apară.
La Bucharest Charity Fashion Show ne unim forțele împreună cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria pentru a aduce din nou zâmbetul (la propriu) pe chipul mamelor.
Scopul acestui eveniment este acela de a crea două cabinete stomatologice dedicate persoanelor fără venituri. Iar prezentarea de modă a designerilor români este încă un exemplu prin care arta și frumosul contribuie la schimbare.”
Alin Gălățescu, directorul artistic al evenimentului, a lansat provocarea creativă către Eli Lăslean, Simona Semen, Diana Dianu, Aleha Tonciu, Alexandra Calafeteanu și Svetlana Karahan pornind de la ideea că „astfel de evenimente sunt întotdeauna momente de reflecție. Asupra stării tale profesionale – e un show complex și cu multe necunoscute, ce trebuie să iasă perfect; asupra celei umane – trebuie să ajungem, în dezvoltarea noastră individuală și socială, la punctul în care să dăruim celorlalți din preaplinul dăruit și nouă, în timp, de către alte persoane, în traseele noastre de inițiere personală.
#BCFS este o seară de grație, o întâlnire între civilizații, culturi, arte și deschideri umane deosebite. Să ne bucurăm împreună că putem avea șansa să construim, trăim și dăruim un astfel de moment unic.”
Evenimentul stă sub semnul unei teme multiculturale, Uniting the World in the Spirit of Giving, și este unica ocazie ce a reușit să aducă laolaltă comunități din peste 15 țări pentru a susține o cauză socială cu un impact semnificativ în schimbarea vieții persoanelor defavorizate. Strella Ahn, unul dintre „vinovații” acestei idei, spune: „Diferențele sociale radicale între bogați și săraci devin din ce în ce mai profunde în întreaga lume. Serviciile medicale sociale oferite de Fundația Inovații Sociale Regina Maria garantează un drept fundamental al omului, la o viață sănătoasă.”
„Așa încât, din momentul în care a apărut ideea de a organiza a doua ediție a acestui eveniment caritabil, #BCFS, care să stea sub semnul unei uniuni mondiale și a reinterpretării costumelor populare ale țărilor implicate, nu cred că fi trecut un moment fără o bucurie profundă în această aventură în care am întâlnit câteva doamne puternice și talentate, precum și niște artiști pe măsură. Aștept nerăbdătoare seara zilei de mâine, când arta va deveni platforma ce unifică lumea în spiritul dăruirii”
Fondurile colectate în urma licitației ținutelor prezentate dar și prin contribuția sponsorilor vor sprijini crearea a două cabinete stomatologice dedicate persoanelor fără venituri din București. Cristiana Mateoiu, director Executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria, aduce o interpretare diferită a bucuriei de a dărui: „conceptul de eveniment de caritate este o formă de a aduce un pic de dreptate socială într-o formă ce bucură și dăruiții, și dăruitorii.”
#BCFS-Bucharest Charity Fashion Show, evenimentul pe care îl organizăm mâine seară, pe lângă faptul că adună bani pentru a rezolva o problemă socială semnificativă, are ca specific un fenomen extraordinar, acela că aduce laolaltă lumea întreagă, la o scară mai mică.
Sunt fascinată și profund recunoscătoare pentru că, împreună cu colegele din Fundație, am avut prilejul de a lucra într-o echipă internațională, care s-a mobilizat exemplar pentru ca acest eveniment să fie unul impecabil. Perfecționismul , focusul pe excelență, creativitatea și puterea de muncă uluitoare ale coreencei Strella – vicepreședinta IWA și, într-un fel, sufletul evenimentului de anul acesta; seriozitatea, eleganța și grația surâzătoarei Gladys – președinta IWA; bunătatea și dorința neobosită de a ajuta a Deliei – Chair of Charity IWA, dar și implicarea impresionanta a celorlalte doamne din asociație, toate acestea m-au emoționat și m-au impresionat enorm.”